Sztárok

Hollywoodi filmekben is ritkán történik meg az, ami Horváth Tamással

Azt nem tudni, hogy a Sztárban Sztár leszek! vasárnapi epizódjában okkal vagy ok nélkül sértődött-e meg Horváth Tamás Tóth Gabira, de tény, joggal várhatja el a zenész a pályatársától, hogy ismerje őt, hiszen az énekes neve az egyik legfelkapottabb a Google-keresések között.

A vasárnapi Tóth Gabi–Horváth Tamás csörte margójára: ha nagyon röviden akarnánk összefoglalni, mit is kell tudni az énekesről, akkor azt mondanánk, volt egy fiú, aki egyszerűen nem tudott nagyot kaszálni a tévés tehetségkutatókkal. Próbálkozott ő, elindult több versenyen is, de a nagy áttörés elmaradt. Padlón volt, elveszítette az édesanyját is, aztán valami megváltozott. Mintha ez a szörnyű időszak lassan véget ért volna. Nemcsak a szerelem talált rá, de úgy felépítette a zenei karrierjét a YouTube segítségével, hogy valósággal sorban álltak érte a tévéműsorok. Azóta megnyerte a Sztárban Sztárt, a Nagy Duettet, és ma már ő zsűrizi a feltörekvő tehetségeket, mellette pedig egy kamasz fiú apukája – érthető, hogy nagyon színes a Horváth Tamás nevére indított keresési lista is, és az embereket legalább annyira érdeklik az énekes dalszövegei, mint a magánélete. Ismét beleástuk magunkat a Google algoritmusába, következzen Horváth Tamás sztárlexikonja.

Amire a legtöbben keresnek: Horváth Tamás – Tóth Gabi

Nemhiába indult kimagaslóan sok közös keresés erre a két előadóra: a dolognak nemcsak az az oka, hogy Horváth Tamás és Tóth Gabi is igent mondott a TV2 felkérésére, és beültek a mentorszékbe a Sztárban Sztár leszek tehetségkutatóban, hanem az is, hogy a második adásban bizony kellemetlen volt nézni, ahogy egymásnak feszültek. A versenyben több mentor is jelentkezhet egy-egy versenyzőért, ha tehetségesnek tartják az illetőt, az egyik véleményezés után pedig Tóth Gabi és Horváth Tamás összekapott, aminek a vége az volt, hogy az énekes kiviharzott a felvételről, miután indulatosan Tóth Gabi fejéhez vágta: „Fogalmad sincs, ki vagyok, fogalmad sincs a zenei munkásságomról. […] Nem személyeskedek.”

Gabi értetlenül állt Tamás kirohanása előtt, szerinte a Sztárban Sztár korábbi szériájának győztese félreértette, amit mondott, azt pedig kikérte magának, hogy személyeskedésbe menjen át a válogató. Horváth végül annyira nem tudott mit kezdeni a helyzettel, hogy kiviharzott a stúdióból, és csak később tért vissza oda, miután Bereczki Zoli beszélt vele.

Később Hováth Tomi és Tóth Gabi tisztázták a helyzetet: 

Persze azért láttunk már ilyet a tehetségkutatók történetében, az X-Faktorban például rendre egymásnak feszül a Gáspár–Puskás–ByeAlex-trió, de ezt az összetűzést külön érdekessé teszi, hogy nemcsak Tóth Gabi, hanem Horváth Tamás is a Megasztárban tűnt fel: míg Gabi a tehetségkutató második, addig Horváth a negyedik évadában próbálkozott, bár az élő műsorokba már nem került be (helyette egy évvel később a Csillag születik-ben is kipróbálta magát).

Amire a legtöbben keresnek: Horváth Tamás: Meggyfa

Horváth Tamás elmondhatja magáról, hogy bár többször is kipróbálta magát ezekben a műsorokban (erről bővebben később), nem a tehetségkutatókban futott be igazán, hanem a YouTube-on. Közel 320 ezer feliratkozója van, és megannyi klipje, ami itt debütált. A három legeredményesebb a megtekintések száma szerint:

  • Meggyfa – 22 millió
  • Meztelen (Majkával közösen) – 21 millió
  • Tiszánál – 19 millió

Kimagaslóan jó nézettségek ezek, melyek a csúcsra juttatták az énekest. 2017-ben pedig különösen mozgalmas évet zárhatott Horváth, hiszen megnyerte a TV2 Sztárban Sztár című műsorát (a főnyereményt egyébként egy kórháznak ajánlotta fel), majd a Meggyfa című slágerével elindult A Dal válogatóján is, és a döntőig jutott a nótával, bár a győzelmet nem sikerült elérnie vele.

Amire a legtöbben keresnek: Horváth Tamás felesége

Horváth 2017-ben vette feleségül kedvesét, Péterfi Andreát. Megismerkedésük már-már filmbe illő: Tamás akkor esett ki az egyik tehetségkutatóból, ráadásul az édesanyját is akkoriban veszítette el. A későbbi sztár akkor még mindössze 20 éves volt, a nála nyolc évvel idősebb Andrea viszont már egy kisgyerek édesanyjaként élt egy régóta boldogtalan párkapcsolatban. Ebben a helyzetben találkoztak, és szerettek egymásba. Igaz, ez némi időbe telt: ahogyan azt a Meglepetés magazinnak korábban már elmesélték, eredetileg csupán barátságnak indult az egész, hiszen mindketten párkapcsolatban éltek, ám később valami megváltozott köztük. Végül egy sms-sel buktak le, ami aztán valóságos lavinát indított el.

„Gyorsan döntöttem. Elköltöztem a jómódú közegből a pici fiunkkal a teljes bizonytalanságba. Az akkori párommal már rég elhidegültünk egymástól, külön szobában is aludtunk, és a Tomi iránt érzett szerelem ráébresztett, hogy mindegy, mit gondol a külvilág, lépnem kell” – mesélte Andrea a Meglepetésnek. Akkoriban egyiküknek sem volt túl sok bevétele, a gondokat az oldotta meg átmenetileg, ha Tamást – még a csillag születik-es múltja miatt – fellépni hívták. Ennek ellenére azt mondják, hogy az anyagi nehézségekkel együtt is nagy boldogságban kezdték meg közös életüket, az pedig, hogy együtt kezdték el felépíteni Tamás zenei karrierjét és a YouTube-csatornáját, csak még jobban összekovácsolta őket. Idővel aztán megszaporodtak a fellépések is, Andi pedig mindenhová elkísérte az énekest, majd a menedzsere is lett. Az esküvőt 2017 januárjában tartották a Maldív-szigeteken.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#álomesküvő #maldív #meeruisland #wedding #nofilter

Horváth Tamás (@horvathtomi) által megosztott bejegyzés,

„Rengeteget tanulok a feleségemtől, gyakorlatilag ő faragott embert belőlem, nem véletlen, hogy mindennap, minden percben ragaszkodom hozzá… Ha nem vagyok vele, akkor frusztrált leszek, motiválatlan és dekoncentrált. A munkáimat is mindig igyekszem úgy intézni, hogy ő ott lehessen, mert minden időmet szeretném vele tölteni” – mondta a Borsnak Horváth.

Amire a legtöbben keresnek: Horváth Tamás és Balázs Andi

Pazar párost alkotott Horváth Tamás és Balázs Andi a TV2 sikerműsorában, A Nagy Duettben – a színésznő és az énekes 2018 tavaszán meg is nyerte a show-t, így Horváth Tamás újabb nagy győzelmet könyvelhetett el a Sztárban Sztár után. A párosuk azért is érdekes volt, mert a bolondozás és a gyorsabb számok mellett elképesztően összehangoltan adták elő a líraibb dalokat is. Kettejük között egyébként igazi barátság alakult ki a próbák alatt, és mivel mindketten elveszítették az édesanyjukat, sokat tudtak segíteni egymásnak lelkileg is, amikor az anyák napi műsorra készültek. Andi ráadásul a hírek szerint olyan rakott krumplit csinál, aminek egykori duettpartnere képtelen ellenállni.

Horváth Tamás és Balázs Andi A Nagy Duettben (Fotó: TV2)

Amire a legtöbben keresnek: Horváth Tamás fia

Horváth Tamás közösen neveli párjával Andrea korábbi házasságából született gyermekét. Dávidról korábban így mesélt az énekes: „A legtöbb helyre nemcsak Andi tart velem, hanem a kisfiunk, Dávidka is. Ő is a csapat része! Az első perctől úgy szeretem, mintha csak a sajátom volna, annak idején egy pillanatra sem ijedtem meg attól, hogy Andival együtt gyereket is kapok. Úgy voltam vele, hogy ez így egy komplett csomag.” 

Amikor Andi és Tamás megismerkedtek, Dávid hétéves volt, Andi pedig kerek perec kijelentette, hogy csak akkor lehet a kettejük viszonyából párkapcsolat, ha fia is elfogadja Tamást. Dávid azonban nem gördít akadályt anyja és az énekes elé, sőt azt mondja, könnyű volt megkedvelnie Tomit, mert az énekes kezdettől fogva tisztelettudóan bánt az édesanyjával, ami számára a legfontosabb. A kamasz srác idén nyáron így nyilatkozott a Best magazinnak: „Úgy gondolom, Tomi az, akire bármikor bármiben számíthatok, legyen szó tanulásról, csajokkal kapcsolatos tanácsokról vagy éppen vacsoráról. Ő mindig segít. Gyakran előfordul, hogy ha anyát nem érem el telefonon valami miatt, őt hívom, és nekem mindig felveszi. Hatalmas a bizalmam iránta, ma már szinte mindent megosztok vele, mert tudom, hogy nem adja ki a titkaimat.”

Amire a legtöbben keresnek: Horváth Tamás-koncert

Nemrég még a SZIN közönsége előtt állt Horváth Tamás, de az énekes-dalszerző idén két koncertet adott a Budapest Parkban is, ezen a hétvégén pedig Miskolcon, a Sörfesztiválon lépett fel. Ha ezekről lemaradtál, akkor sem kell kétségbeesni! Az énekes hivatalos Facebook-oldalára sorban töltik fel a közelgő fellépések dátumait. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top