nlc.hu
Sztárok

Tóth Vera átalakulása

Látványos átalakulás! Felismernéd Tóth Verát ezen a 2003-as fotón?

Tóth Vera nemcsak a Megasztár nyertese volt, hanem igazi példakép vált belőle az elmúlt 17 évben.

Tóth Vera alig 18 évesen vett részt a Megasztár első szériájának válogatásán 2003-ban. A kamaszlány elsöprő győzelmet aratott, de ami ennél sokkal fontosabb: a műsorral megalapozta a karrierjét és céltudatosan haladt előre a saját útján, ami egy ennyire fiatal lánytól egészen elképesztő teljesítmény.

Karrier és nehéz döntések

Persze nem volt könnyű az út Tóth Verának, még 2012-ben egy interjúban nyilatkozott a pánikbetegségéről, és hogy milyen mélyről kellett újra felépítenie saját magát: 

Senkinek sem kívánom azt az érzést, ami tavaly tavasszal leterített. Csak ültem az ágyam szélén, és azt éreztem: megszűntem létezni.

Három hónapig egyedül próbáltam ezen az állapoton túllendülni, de aztán felfogtam, itt profi segítség kell. Pszichológushoz fordultam, ő diagnosztizálta, mi a helyzet velem. Kiégtem, és emiatt voltak realitászavaraim.” Ebben az időben zárt le az életében olyan barátságokat, melyekről úgy érezte, nem segítik az útján, csak kihasználják, és váltott menedzsert is, ami szintén nehezen meghozott döntés volt számára. 

Tóth Vera a MEgasztárban

Tóth Vera a Megasztár döntőjében és 2016-ban az RTL klub egyik műsorában (Fotó: YouTube; RTL Sajtóklub)

A nagy fogyás

Mindig sokat foglalkozott a média Tóth Vera súlyával, fogyások jöttek-mentek nála, a rajongók mindig egy emberként drukkoltak az énekesnőnek, ha új diétába fogyott. 2014-ben elárulta azt is, hogy a telt alakot nem örökölte, hanem egy betegség után szaladtak fel rá gyerekkorában a kilók – hogy aztán egy életen át tartó küzdelemmé váljanak: „Eredetileg olyan vékony voltam, mint a húgom, de nyolcéves koromban megtámadott egy betegség, és az orvos szteroiddal kezelt. Nyár végére húsz kilót híztam, a gyerekek meg sem ismertek az iskolában. Szörnyű volt.

A kölykök ebben az életkorban még nagyon kegyetlenek, sokat szenvedtem tőlük.

Hamarosan tele lettem gátlással, szorongással. Gyűlöltem magam, úgy éreztem, be vagyok zárva ebbe az ormótlan testbe, és arról álmodoztam, hogy egyik reggel karcsú istennőként ébredek fel. Azt hittem, csak az olyan embereket lehet szeretni… De ennek már vége, nemrégiben sikerült újjászületnem.” 

Tóth Vera táncdalfesztivál

Tóth Vera a Megasztárban 2003-ban és 2019-ben a Táncdalfesztivál 50 éves évfordulóján (Fotó: YouTube és Smagpictures.com / Piroska Olajos)

Tóth Vera a testvéréről, Tóth Gabiról:

„A testvérség a világon a legszorosabb kötelék. Gabi nagyon érzékeny lány, és hiperaktív volt egész életében, nem volt könnyű vele egy fedél alatt élni. De ma is mindent megtennénk egymásért. Egyszer, emlékszem, csúfoltak a fiúk az iskolában, hogy kövér vagyok, erre ő, a kis cingár elém állt, és a mutatóujját fenyegetően az orra elé emelve visítani kezdett: »Ne merjetek így beszélni a nővéremmel!«”

Az igazi újjászületést végül Tóth Vera műtétje hozta el, ami után a kilók lezuhantak róla, és a szemünk előtt változott át bombanővé: „Főleg egészségügyi okok miatt döntöttem 2016-ban a gyomorszűkítő műtét mellett. Egyszerűbb volt lefogyni, mint elfogadni magam. Voltak fantomlakóim is, amikor nem tudtam, mekkora is a testem, de már elmúlt ez az érzés.” 

A gyomorszűkítő műtét miatt sok támadás érte az énekesnőt, ahogy az lenni szokott az interneten, hirtelen mindenki szakértővé és dietetikussá vált, és jól megmondta a véleményét a sztár életéről és döntéseiről. Tóth Verát azonban nem kell félteni, intelligensen vágott vissza a trolloknak: „Egy túlsúlyosnak joga van ahhoz, hogy lefogyjon és csinos legyen, mint ahogy ahhoz is, hogy ezt azzal a módszerrel érje el, amelyikkel akarja. Nem törhet fölötte senki pálcát, mert ő mindenképpen elhatározta, hogy egy jobb életet akar és ez már önmagában becsülendő! Valakinek megadatik, hogy semmit ne kelljen érte tennie, de valakinek nem. Én az utóbbi vagyok.”

Tóth Vera akkor és most

Tóth Vera 2007-ben és 2019-ben a Sztárban sztár leszek vendégmentoraként (Fotó: Smagpictures.com / Csaba Schumy és TV2 Sajtószoba)

Nézd meg a Megasztár válogatásán a 18 éves Tóth Verát:

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top