nlc.hu
Sztárok

Michael Jackson fia, Bigi

Így él ma Michael Jackson legtitokzatosabb gyereke, Bigi

A minap lett 20 éves a popkirály legfiatalabb és legzárkózottabb gyermeke.

Michael Jackson legkisebb fia, Prince Michael Jackson II, vagyis Blanket 2002. február 21-én született egy béranyától, akinek a kilétét soha nem fedték fel a nyilvánosság előtt. 9 hónapos volt a hírhedt incidens idején, amikor édesapja kilógatta őt berlini szállodaszobájának 4. emeleti ablakából. A sztár később úgy nyilatkozott, hogy szörnyű hibát követett el ezzel és attól tart, hogy az eset egy életre kísérteni fogja majd a fiát. Blanket 7 éves volt, amikor édesapja elhunyt. Ezután testvéreivel együtt apai nagyanyja, Katherine Jackson gondozásába került.

Michael Jackson kilógatja fiát az ablakon

A hírhedt pillanat (Fotó: Olaf Selchow/Getty Images)

A Blanket, vagyis Takaró becenevet még édesapjától kapta, aki egy interjújában úgy fogalmazott, hogy „a takaró az áldás, a szeretet és a gondoskodás megtestesítője”. Emellett azért is emlegették így, mert az arcát általában eltakarták egy ronggyal, ha emberek közé vitték. Ő maga utálta a becenevet és rengeteg bántást is kapott miatta, különösképp a kortársaitól, ezért 2015-ben úgy döntött, hivatalosan is megváltoztatja a nevét, mégpedig Bigire. A német eredetű Bigi név jelentése: idealista, érzékeny és inspiráló.

Prince Michael Jackson II 2011-ben

Prince Michael Jackson II 2011-ben (Fotó: Jesse Grant/WireImage)

Kiskorától kezdve ő volt Michael Jackson legtitokzatosabb gyereke, akit a sajtó gyakran „láthatatlan fiúként” aposztrofált. Bár a néhai popkirály gyermekeként nem kerülhette el teljesen a reflektorfényt, idősebb testvéreihez, Prince-hez és Parishoz viszonyítva mindig is sokkal zárkózottabb életet élt és nincs ez másképp ma sem. Ritkán jelenik meg nyilvános eseményeken, a közösségi médiában mérsékelten aktív, nyilatkozni pedig csak elvétve szokott. 

Bigi édesapja búcsúztatóján és 2017-ben

Bigi édesapja búcsúztatóján és 2017-ben (Fotó: Getty Images)

2020-ban, amikor elérte a nagykorúságot, kiköltözött nagymamája házából, ám azért nem túl messzire: ugyanabban az utcában vásárolt magának egy 6 hálószobás luxusházat, és ott él a mai napig.

Ami még tudható róla, hogy saját bevallása szerint nem tud énekelni vagy táncolni, így biztosan nem lép apja nyomdokaiba. Néhány éve még rendezőnek készült, a középiskolát kiváló eredménnyel zárta, a hobbijai pedig a harcművészetek és a videójátékok.

Tavaly novemberben Good Morning Britain című tévéműsorban betekintést engedett a Jackson család Hayvenhurst rezidenciájára, ahol aznap jótékonysági halloween-partit rendeztek.

A riportban a klímaválság is szóba került, melyről azt mondta: „Fontosnak tartom, hogy mindannyian tudjunk róla, úgy gondolom, hogy van még tennivalónk, de a mi generációnk tisztában van vele, hogy ez mennyire fontos.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top