nlc.hu
Sztárok

40 éves Lotfi Begi

Teherántól Magyarországig: a 40 éves Lotfi Begi

Hazánk ünnepelt DJ-je Lotfi Begi, aki még gyermekként költözött családjával együtt Magyarországra.

Lotfi Begi még gyermekként költözött családjával Magyarországra, de sohasem felejtette el, honnan érkezett. Szülei nagy figyelmet fordítottak gyermekük zenei neveltetésére: kezdetben furulyázni tanult, aztán megpróbálkozott a hegedüléssel is, majd végül a trombitánál kötött ki. „A mamám hegedű tanár volt, ám hamar kiderült, hogy ez a hangszer nem igazán nekem való, annál inkább a trombita, amin 10 évig játszottam. Az egész gyerekkoromat a zene töltötte ki”.

Lotfi Begi 40 éves

Lotfi Begi 2016-ban (Fotó: Sajtóklub RTL Klub)

16 évesen próbálta ki magát először a DJ-pultban, és azonnal kiderült, hogy őstehetségről van szó. Az első, kisebb klubokban szerzett tapasztalatok után letette első saját mérföldkövét a hazai könnyűzenei életben: 2000-ben elindította a Pulzárt, ami az első olyan rádiós műsor volt Magyarországon, melyben a 21. századi elektronikus zenei paletta csaknem minden színe és java felvonult.

A Mayday himnuszok ismertté tették, szettjeivel eljutott  Japánba, Londonba és Hollandiába, de egy idő után megunta a közeget, és úgy érezte, ennél többre vágyik. 2008-ban Walkó Csabával közösen megalapította a Compact Discót,  2012-ben ők képviselték Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Begi 2018-ban kivált a zenekarból, azóta számos énekesnek és zenésznek készít dalokat, producerként és DJ-ként is tevékenykedik. 

Három gyerek édesapja

Lotfi Begi és Schadi Réka 13 éve alkotnak egy párt, 5 év után házasodtak össze, 3 gyermekük született.

A pár a Nyerő Páros legújabb évadában is szerepelt, ahol nem tagadták, válságban van a kapcsolatuk.

Réka arról panaszkodott, hogy a három gyerek nevelése és a háztartás vezetése mellett férje, Lotfi Begi úgy érzi, háttérbe szorult, ami kihatással van a kapcsolatukra, de nem ez a legnagyobb probléma a DJ viselkedésében. 

Lotfi Begi 40 éves

Nyolc sztárpárral indul a Nyerő Páros 6. évada (Fotó: RTL Klub / Sajtóklub)

„Mindent én csináltam, és azért sem kaptam elismerést és egy idő után kifogy ez a tár – mondta Réka, mire Pamela visszakérdezett, hogy számára miben merül ki az elismerés, amit nem kapott meg. – Mindent, ami ház körüli munka, én csináltam tök egyedül. Ahelyett, hogy azt mondaná, »kösz« vagy »de jó«, azt mondta: ’Te nem csinálsz egész nap semmit, semmivel nem foglalkozol, csak tartod a markod. Semminek semmi értelme, amit csinálsz.’ Ezeket hallgattam.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top