nlc.hu
Sztárok

2023 mázlista és szerencsétlen hírességei

Ők voltak 2023 legszerencsésebb és legszerencsétlenebb sztárjai

Nézzük a dolgok jó oldalát: idén nem tört ki pandémia, és újabb nagyszabású háború sem („csak” folytatódott a tavalyi), szóval volt minek örülni, már aki az élet efféle apró örömeit is értékelni tudja. A sztárjaink közül volt, akinek bejött az év és szilveszterkor az élet császárának érezheti magát, de akadtak páran, akik életük sötét foltjaként tekintenek majd vissza 2023-ra.

+

Azahriah

2023-ban nem volt nagyobb császár Magyarországon Azahriahnál, aki „kicsiben” hajtotta végre ugyanazt a csodát, ami Taylor Swiftnek nagyban és világszerte sikerült. Miután elkezdték árulni a jegyeket a Puskás Stadionban rendezett 2024-es koncertjére, azok olyan gyorsan tűntek el, mint a közpénz Mészáros Lőrinc kezei között. A menedzsment gyorsan meghirdetett egy pótidőpontot is, de arra talán még a legoptimistábbak sem számítottak, hogy az is villámgyorsan megtelik majd. A sajtót és a közösségi médiát elárasztották a „hiába vártam, nem jutottam jegyhez” panaszok, Azahriahék pedig értve a kor szavát a triplázás mellett döntöttek, olyan könnyűzenei sikert produkálva, amire idehaza még nemigen volt példa.

Azahriah (Baukó Attila) a Strand Fesztiválon Zamárdiban 2023. augusztus 24-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Azahriah (Baukó Attila) a Strand Fesztiválon Zamárdiban 2023. augusztus 24-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A triplázás akkora csodának bizonyult, hogy ha valaki közszereplőnek érezte magát 2023-ban, annak muszáj volt hozzászólnia. Érkeztek sorra a gratulációk és vállon veregetések, de természetesen nem mehettünk el a „Ki ez az Azahriah?” jellegű trollkodások mellett sem, hogy aztán a bátrabbak (Czutor Zoli, Bereczki Zoli, rátok nézek…) már tényleg bele merjenek kötni a zenéjébe. Azahriah hónapokig szolgáltatott témát a közösségi médiában, és mindezt úgy produkálta, hogy a több mint százezer embert megmozgató koncerttrióra valójában csak jövő májusban kerül sor.

Dolly

Bár 2024 júniusában ismét együtt állnak színpadra a Hungária együttes legendái, a sajtó mégsem elsősorban emiatt írt a legendás, énekesnőről, Dollyról. A kellemetlen ügye még májusban robbant ki, és a nagyságát jelzi, hogy időről időre azóta is vannak új fejleményei. Az első hírek arról szóltak, hogy egy gyöngyösi, Csobánka utcai ingatlanból az állatvédőknek horrorisztikus körülmények közül kellett kimentenie ötven kutyát egy szaporítótelepről. Az elhullott állatok mellett daganatos beteg, kórosan sovány és kezeletlen sebekkel élő kutyákra leltek a területen. A rendőrségi razzia során kiderült, hogy a bejegyzett kennel neve Dolly Roll, és a korábban állatvédőként ismert énekesnő, Dolly is érintett az ügyben.

Miller Zoltán és Dolly 2022-ben a Magyarország, szeretlek! című szórakoztató vetélkedőműsor felvételén. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Miller Zoltán és Dolly 2022-ben a Magyarország, szeretlek! című szórakoztató vetélkedőműsor felvételén. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ekkor egy klasszikus egymásra mutogatás kezdődött Dolly, és a menedzsere, P. Rita között, akik ilyenkor jellemző módon próbálták egymásra hárítani a felelősséget. Azóta az is kiderült, hogy a két nő között szinte családi volt a viszony, és egy időben P. Rita volt Dolly végrendeletének kedvezményezettje. A szájkarate azóta is folyik, Dolly milliókat bukott a botrány miatt, a Hungáriás társai pedig próbálják védeni: Szikora Róbert például kijelentette, hogy valamiért karaktergyilkosságot akarnak Dollyn végrehajtani. Reméljük, a kimentett kutyák azóta sokkal jobb körülmények között élnek.

+

Krausz Gábor

Forró nyári idő volt, amikor hűsítő szellőként jött a hír: véget ért Tóth Gabi és Krausz Gábor megbonthatatlannak tűnő, igaz keresztényi alapokon nyugvó házassága. Egy ország döbbent le Krausz Gábor posztján, a belevitt fricskázás pedig némi csámcsogni valót adott azoknak, akik bulvárral fekszenek és kelnek. Persze egy válás alapvetően mindig szomorú, de akkor hogy is van az, hogy Krausz Gábort mégis itt, az év nagy nyertesei, nem pedig a vesztesei között tartjuk számon? Egy válás olykor szimpátiaszavazássá válik, márpedig ezt a szimpátiaszavazást a séf akkor és ott toronymagasan megnyerte. Egy ország örült annak, hogy kiszabadult az énekesnő „fogságából”, és bár Gabi a sztorit később próbálta árnyalni, Krausz Gábor lett a felszarvazott, megbántott férj, akinek a magyar lakosság nagy része szívesen adna egy buksisimit és egy erőt adó ölelést.

Krausz Gábor és Mikes Anna a Dancing with the Stars döntőjében (Fotó: TV2)

Krausz Gábor és Mikes Anna a Dancing with the Stars döntőjében (Fotó: TV2)

Krausz ráadásul azzal is belopta magát az emberek szívébe, hogy nem tétlenkedett, hanem azonnal bedobta magát a sűrűjébe: táncosként tűnt fel a Dancing with the Stars épp aktuális évadában, és partnerével, Mikes Annával egészen a döntőig meneteltek, sőt meg is nyerték azt. Nem tudom, hogy a válás (ami egyébként még folyamatban van) nélkül is ugyanez az eredmény született volna-e, mindenesetre a nézők szimpátiájához az is hozzájárult, hogy rengetegen szurkoltak azért, hogy a séf összejöjjön a táncpartnerével, és felejtse el minél gyorsabban Tóth Gabit. A jelek szerint nem szurkoltak hiába.

Vidnyánszky Attila

Azt még véletlenül sem állítanám, hogy november 10. előtt Vidnyánszky Attila népszerűségi versenyeket nyert volna, de ami azóta történt vele, az kész kabaré, méghozzá a rossz, de tanulságos fajtából. A Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadása közben súlyos balesetet szenvedett két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó. Egy darabig még a kilétüket sem titkolták, aztán kiderült, hogy valószínűleg a veszélyes díszlet lehetett a ludas, amire a kezdetekben felhívták az intézmény igazgatójának figyelmét, ő mégis ragaszkodott hozzá. Aztán november 13.-án olyasvalami történt, amire idehaza ritkán láthatunk példát: egy hatalmi pozícióban lévő ember felelősséget vállalt a tetteiért.

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert

– jelent meg a közlemény a színház Facebook-oldalán, és ha csak néhány óra erejéig is, de Magyarország ismét normális helynek tűnt.

Vidnyánszky Attila (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vidnyánszky Attila (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Csakhogy jött Csák János miniszter reakciója, aki villámgyorsan tisztázta, hogy nem fogadja el a lemondást, és Vidnyánszky a vizsgálat végéig biztosan a helyén marad. Persze, ha valaki nagyon távozni akar a posztjáról, azt semmilyen miniszteri ejnye-bejnye nem akadályozhatja meg, de gyorsan kiderült, hogy vagy csak színjátékról vagy a lelkiismeret pillanatnyi működésbe lépéséről volt szó. Karácsony előtt az igazgató visszamondta a lemondását, mivel nincs egyszemélyi felelős – állapították meg nagyon bölcsen, vagyis minden mehet tovább a régi kerékvágásban. Minden, kivéve talán Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó egészségét, akiknek szorítunk a teljes felépüléséért.

+

Árpa Attila

Bár A nagy Ő előző évadának adásfolyama még 2022 decemberében véget ért, Árpa Attila nem állt meg ott: ha volt híresség, akiről így vagy úgy, de szinte állandóan szó volt idén, akkor az ő volt. Igazi sztahanovistaként munkát munkára halmozott, és ha lett volna öt szabad perce, még bevállalt egy kis… munkát. Az év elején még sok szó esett A nagy Ő utóéletéről és Árpa (mostanában nem létező?) szerelmi életéről, aztán az év elején rögtön arról számolt be, hogy Indiában forgat egy bollywoodi filmet. Kisebb-nagyobb szerepei/forgatásai aztán év közben is akadtak, de Árpa körül a levegő igazán az év utolsó hónapjaiban forrósodott fel. Jóféle poén volt, hogy saját magát alakította a Valami Amerika-sorozat verziójában, de az igazán nagy húzása az volt, amikor elvállalta, hogy ő legyen a házigazdája az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című nyomozós realitynek, amiből aztán az év legokosabb és legszerethetőbb kereskedelmi televíziós műsora lett, és már most garantálható a mihamarabbi folytatás.

Árpa Attila és Nagy Ervin a Sztárboxban (Fotó: RTL Magyarország)

Árpa Attila és Nagy Ervin a Sztárboxban (Fotó: RTL Magyarország)

Eközben Árpa a kemény fiú image-ét is tovább tudta építeni. A Sztárbox-adások egyik első jelentős eseménye volt, amikor kiütötte Nagy Ervint, hogy aztán egy kicsivel később magával Szőke Herceggel, vagyis Tenyával számoljon le a ringben. Abban, hogy Brasch Bencétől végül kikapott semmi szégyellnivaló nincsen: a kor- és képzettségbeli különbség mellett deus ex machina kellett volna a győzelméhez. Eközben úgy tűnik, a hosszú ideje húzódó drogügye végére is pont kerülhet: bár a feltételes szabadságvesztéssel járó ítélettel egyáltalán nem ért egyet, ugyanis nem tartja magát bűnösnek, az némi megnyugvást okozhat neki, hogy végre véget ért egy kellemetlen fejezet az életében, amit saját bevallása szerint már amúgy is borzasztóan unt.

Kulcsár Edina és G.W.M.

Tavaly ilyenkor még ők voltak a magyar power couple, teli volt a média a szerelmükkel, a házasságukkal és a gyerekvállalásukkal, úgy nyomták a közös sikerpropagandát, mintha nem lenne holnap. Lehetett őket nem kedvelni, de akkoriban még úgy tűnt, hogy bármihez is nyúlnak, az arannyá válik. Idén aztán megszületett az álompár álomgyereke, Amara, és ha az életet egy hollywoodi forgatókönyvíró írná, valahol itt zárulna a dolog egy böszme nagy happy enddel. Csakhogy itt még nincs vége. A gyerek biztos sok boldogságot hozott, ám G.W.M. csetepatéja közben folytatódott az exével, Melanie-val, sőt az emberek azt is megállapították, hogy Kulcsár Edina egyre inkább úgy néz ki, mint a rapper ex-kedvese. Nyáron volt egy kellemetlen gyorshajtási ügy is egy menőző közösségi médiás videóból, bár ott a balhé nagy részét L.L. Junior vitte el, ősszel azonban beindult a sz*rcunami a házaspárnál.

Kulcsár Edina és G.w.M.

Kulcsár Edina és G.W.M. (Fotó: Birton Szabolcs)

Ebben közrejátszott, hogy előfizetős realityt indítottak, hogy a fizetőképes rajongóknak exkluzív tartalmakat nyújtsanak a hétköznapjaikból. Ám a kitárulkozás nem mindig sül el jól: G.W.M. depressziójának műsorrá változtatása önmagában is kissé furcsa volt, de a pár leginkább azután kapta meg a magáét, hogy sokan látták, milyen az életük a gyerekeikkel. Sokan nem értékelték, hogy a rapper egy hirtelen ötlettől vezérelve az éjszaka közepén keltette a családját, és találta ki, hogy menjenek autóval világgá kisbabástul, és az sem tette őket a gyerekbarátok kedvenceivé, amikor látták, hogy emberünk simán bagózik a gyerek mellett. Mindezt csak tetőzte, hogy látszólag minden kritika lepattan róluk, és eszük ágában sincs megváltozni. Azt pedig, hogy már a karrier sem a régi egy leleplező videó mutatta be, ahol a rapper koncertjén csak néhány ember lézengett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top