nlc.hu
Sztárok

Faragó András a cukorbetegségéről

Faragó András Topy: „Megtapasztaltam a borzalmakat”

A 60 éves színész a súlyos cukorbetegsége miatt egykor kórházi kezelésre szorult.

Életvidámságáról ismeri az egész ország Faragó András Topy-t, aki nemrég memoárjában összegezte a színészi pályán töltött 42 évadát.

Faragó András,

Faragó András a Szerencsekerékben – Forrás: TV2 / Szerencsekerék – videó

Sok minden összeállt, egy baráti találkozó alkalmával Lakatos András barátom vetette fel a könyv ötletét. Aztán egyszer csak hívott később, hogy meg is van a szerzőtárs, Illés Györggyel írják meg a könyvem. Az első felét velem beszélgetve készítette András, a második felét pedig rólam. Pályatársak, az életem fontos emberei – a teljesség igénye nélkül – mind megszólalnak benne” – mondta a Sláger Kultban a művész, akinek könyve életigenléssel fűszerezett, ám több olyan rész is akad benne, ahol a történtekkor, akkor és ott kevésbé mosolygott.

„10 éve, amikor betöltöttem az 50. életévemet és elindult a B-oldal derült ki, hogy súlyos a cukorbetegségem. Volt időm a kórházban elmélkedni, megtapasztaltam a borzalmakat és eldöntöttem, hogy én ezt nem fogom annyiban hagyni. Lefogytam és tartom is a súlyom. Semmiben nem szenvedek hiányt, ma már mindent gyönyörűen ki lehet váltani, minden süteményből van cukormentes is, csak oda kell figyelni. Elhatározás kérdése, amit én szívvel, vidámsággal, jókedvvel oldok meg a hétköznapokban, akkor is, amikor magam sütök-főzök” – árulta el a Faragó András.

A színész majd’ 40 kilót dobott le. “35 kiló víz torlódott fel a szervezetemben, amitől az operáció után sikeresen megszabadultam. Ennek már több mint 3 éve. Még nekem is borzasztó belegondolni, hogy egykor 150 kilót nyomtam. A régi fotóimon már magamra sem ismerek, pedig abban a testben éltem 55 évig. Hihetetlen!” – emlékezett vissza 2022-ben. Azt is elmondta, hogy miután lefogyott és megszabadult a bajuszától, még a kollégái is alig ismerték fel.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top