nlc.hu
Trend
Különös házasságok

Különös házasságok

Octavio Guillen és Adriana Martine semmit nem bízott a véletlenre. 1969 júniusában tartották esküvõjüket, "csak" 82 évesen – de 67 évig tartó jegyesség után!





Nem lehet elég korán kezdeni

A leghíresebb szerelmespár, Rómeó és Júlia tragédiáját köztudomásúlag családjaik kibékíthetelen gyűlölsége idézte elő. Kevésbé hangoztatott tény, hogy Shakespeare hősei szűk 12 órával azután, hogy megpillantották egymást, már férj és feleség voltak. Nem tudni, hogy ezzel a villámesküvővel bekerülhettek volna-e a Guiness rekordok könyvébe, rekorderként jegyzik viszont azt a bangladesi „házaspárt”, akik a tragikus sorsú szerelmesekhez hasonló családi háttérrel indultak, ám szüleik bölcsebbnek bizonyultak a Capulet és Montague házaspárnál. A két családfő húsz éve tartó, egy birtok tulajdonjoga körül zajló háborúskodást kívánt lezárni gyermekeik frigyével. Jól bevált módszer örökösödési pereknél, az érintetek véleményét azonban nemigen szokták kikérni. Igaz, ezúttal értelme sem lett volna a faggatózásnak, hiszen a mindössze 10 hónapos férjjelölt és 3 hónapos arája még csak a gőgicsélésnél tartott. Életüket 1986-ban kötötték össze tudtukon kívül egy életre, s már elgondolni is bizarr, hogy öntudatra ébredésük első pillanatától boldog házasoknak tudhatják magukat.


Nem csak a húszéveseké a világ





Aki szerelmes, lélekben megfiatalodik – joggal feltételezhető, hogy a világ legidősebb vőlegénye illetve menyasszonya is a szerelmi házasság elixírjével kívánta megállítani az időt. A 103 éves Harry Stevens 1984-ben vette nőül a nála 20 évvel fiatalabb Thelma Lucast, s furcsa módon ugyancsak 83 éves párt választott a 102 évével kissé lemaradó ausztrál Minnie Munroe is.

Csúcstartás tekintetében az idősebb korosztály maga mögé utasítja a fiatalokat: a leghosszabb házasság, illetve jegyesség rekordjának felállítója is nagypapa/mama korú. Sir Telmudzs Bikadzsi Nariman 1853-ban vezette oltár elé választottját, hogy 87 év elteltével valóban csak a halál válassza el tőle. (Érdemes megjegyezni, hogy az egyébként unokatestvér pár 5 évesen kelt egybe, ám ezzel már nem döntöttek rekordot.)






Jó döntéshez idő kell, avagy ismétlés a jó házasság titka


A tartós kapcsolat egészen más próbájának vetette alá magát Richard és Carole Roble, ők bizony 52 alkalommal is kimondták a boldoító igent, ráadásul mindig más helyszínt választva. A nyugati világban egyre gyakrabban fordul elő, hogy – kivált második vagy sokadik – házasságkötésük alkalmával mindössze két, nem ritkán alkalmi tanú kíséri a párt a pap elé. Ennek a tendenciának a visszaszorításán is fáradozott az a 20825 pár, akik egyszerre esküdtek a szöuli olimpiai stadionban 1992 augusztus 25-én. Ők biztosan nem érezték egyedül magukat a nagy napon, és mellesleg a költségek lefaragásának is jó módszere a többezer felé osztás.

Egymaga vállalta viszont minden idők legdrágább esküvőjének költségeit Rasid Ben Szaid Al-Maktum dubai sejk, aki Muhammad fiát adta egy hercegnőhöz 1991 májusában. A hét napig tartó, mesés lagzi helyszíne külön erre az alkalomra épített, 20 ezer fős stadion volt, nem csoda, hogy a menyegző összköltsége mintegy 22 millió fontra rúgott. De hát a boldogság tényleg minden pénzt megér…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top