Trend

1967, amikor Elvis Presley menyasszonya álruhában járta a boltokat, hogy megtalálja ezt a ruhát

Mindenki azt hitte, hogy Elvis Presley menyasszonya maga tervezte a ruháját, ám az igazság az, hogy álruhában járta az üzleteket. De tényleg a legjobb öltözéket választotta az esküvőre?

1967. május 1-én, alig pár perccel tíz óra előtt, Las Vegasban összeházasodott Elvis Presley és 21 éves menyasszonya, Priscilla Beaulieu. A ceremónia nem volt különösebben fényűző, mivel az Aladdin Hotel egyik lakosztályában tartották, ahová 14 vendég volt hivatalos. A szobát gyertyákkal és virágokkal töltötték meg. Priscilla fehér ruháját gyöngyök díszítették, fejét pedig egy strasszokkal borított tiara ékesítette. Elvis szmokingját  az MGM stúdió szabója, Lambert Marks készítette. 

Elvis Presley esküvője 1967-ben

A 32 éves Elvis Presley és a 21 éves menyasszonya. Hat évvel az esküvő után a válás mellett döntöttek (fotó: Getty Images)

Rendhagyó módon az énekes menedzsere még a sajtót is meghívta a fogadásra, hogy mindenki emlékezzen Presley esküvőjére. Bár akkoriban, túlságosan egyszerűnek írták le a menyasszony ruháját, az mégis követte a 60-as évek stílusát. A híradások szerint a ma is csodaszép Priscilla maga tervezte a ruháját, a helyzet az, hogy a fiatal nő Mrs. Hodge álnéven járta az üzletüket és így talált rá a különleges öltözékre. “Elmentem a Neiman Marcusba is. Szőke parókával jártam a legnagyobb szalonokat, hogy nyugodtan nézelődhessek, és senki ne ismerjen fel. A keresgélés a Westwood szalonban ért véget. A ruha fehér volt, hosszú, csipke ujjal és gyöngyökkel. Nem volt extrém, nem volt extravagáns. Egyszerű volt és gyönyörű. Nem volt arra időm, hogy órákat töltsek a próbákkal. Megnéztem, megtetszett és elhoztam”– mondta később egy interjúban Elvis Presley első felesége. A ruha egyébként nagyon megtévesztő, mert bizonyos fotókon olyan volt, mintha Priscilla már legalább 8 hónapos terhes lenne. A valóság ezzel szemben az, hogy egyetlen lányuk kereken kilenc hónappal az esküvő után született.

Elvis Presley esküvője
Megnézem
Összes kép (3)

A fogadáson egy hatemeletes, sárgabarack lekvárral töltött, hatalmas tortát szeletelt fel az ifjú pár. Majd pezsgőztek, és a Love Me Tender című slágerre táncoltak. Néhány nappal később egy fogadást tartottak Gracelandben  azoknak, akik nem tudtak  ott lenni Las Vegasban. A nászút után pedig beköltöztek álmaik otthonába.

Utazás a múltba!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top