nlc.hu
Trend

Gyönyörű tetoválások

Ezek a tetoválások egy festményen is jól mutatnának

A tetoválások szépsége pont olyan széles skálán mozog, mint a rajzoké. Vannak, akik egész életükben csak pálcikaembereket képesek rajzolni, és létezik pár művész is, akinek csodák kerülnek ki a kezei alól.

Teljesen mindegy, hogy tetszik-e valakinek a tetoválás, vagy sem, vannak olyan mesterművek, amik akár egy festményen is megállnák a helyüket. Szerencsére már messze vagyunk attól, amikor a szakma csúcsát a lányok csípőjére tetovált nonfiguratív ábra adta, és már hazánkban is dolgoznak valódi művészek, akiknek az alkotásait mindenki elismeri, aki szereti a szépet.

Igazi művészi alkotások is lehetnek a tetoválások között (Fotó: GettyImages)

Igazi művészi alkotások is lehetnek a tetoválások között (Fotó: GettyImages)

Nem vagyunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, hogy a tetoválás szinte egyidős az emberiséggel. A legrégebbi ismert tetoválást Ötzi, az 5000 éves férfimúmia viselte, akit az 1990-es években az Alpokban találtak. Bőrén csíkos és keresztekre emlékeztető tetoválás látható.

Ez a japán tetoválás Kievben készült, és még az is előfordulhat, hogy japán művész készítette egy szintén japán emberre. Az országukban ugyanis még mindig a bűnözőkkel, a bűnnel kötik össze a tetoválásokat, méghozzá annyira, hogy 2012-ben Toru Hasimoto, Oszaka miniszterelnöke kampányt is indított a tetováltak ellen. Felszólította a  japán cégvezetőket, hogy bocsátsák el a  tetovált alkalmazottaikat. Egy újságban így írtak erről: “Azon dolgozik, hogy beismerésre kényszerítse a dolgozókat, ha tetoválásuk van. Ha van nekik, távolítsák el, vagy keressenek munkát máshol.” 

Ez a tetoválás bár csak egy színű, mégis igazi művészi munka. Novák Péter János grafikusművész munkája, aki Budapesten készíti ezeket az elég depresszív, mégis gyönyörű alkotásokat.

Ha egy kis vidámságról van szó, akkor is készülhet akár egész hátat beborító, színes tetoválás, mint ez a rajzfilmeket megidéző munka. Akár egy moziposzteren is jól mutatna, de az sem elképzelhetetlen, hogy onnan az ihlet.

A realisztikus tetoválások is jól mutatnak egész testet befedő méretben, mint ez a fenti grafika, ahol színészek, filmhősök és fantasy szereplők láthatók. 

A fenti videón megfigyelhetjük, hogyan is készül az ilyen művészi aprólékossággal megrajzolt tetoválás. Pont mint egy festmény.

A tetoválás örök

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top