TOP 6 frizuratrend, amik meghatározzák 2023-at

Karakteres fazonok, izgalmas rétegek és szexi tónusok jellemzik a 2023-as frizuradivatot.

Álomhajakban 2023 sem fog szűkölködni, divatban maradnak a nagybetűs frizurák, a nőies fazonok, legyen szó rövid pixie-ről vagy hátközépig érő hajzuhatagról. Mutatjuk, melyek lesznek az év legnépszerűbb frizuratrendjei. 

Választék

Penelope Cruz oldalt elválasztott hajjal

Penelope Cruz (Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images)

Két éve még leszólták, ha valaki cheugy módra oldalt választotta el a haját, erre tessék, 2023-ra Zendayától Megan Foxig már szinte mindenkit láthattunk nem tökéletes szimmetriára fésült hajjal. Mindez persze érthető. Egyfelől nevetséges elképzelés, hogy egy választék pozíciója kúlsági faktornak számítson, másfelől pedig a dögös, megcsinált hajaknak, a valóban frizurára szárított loboncoknak állati jól áll, ha a volument ezáltal is tovább növelik. Persze copfba kötve, lesimítva is működik a varázs, ha kedvet érzel hozzá, próbáld ki, miként változtatja meg megjelenésedet, ha egészen oldalt választod el a hajadat, vagy csak kicsit térsz el a középvonaltól.

Karakteres rövid hajak

Halle Berry karakteres rövid frizurával

Halle Berry (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Critics Choice Association)

Töbféle hosszban is hódítani fognak a rövid hajak, amelyek közt a hasonlóságot a karakteres vágás jelenti. Lehet éles vágásokkal kialakítani, régetezéssel textúrát adni nekik, hullámokkal izgalmasabbá tenni őket. Fő, hogy frizura legyen, ne csak egy összedobott haj, és leginkább olyan, ami illik hozzánk és hajtípusunkhoz. A pixie divatban marad és népszerű lesz hosszabb, bubiba hajló változata is, mely jó opció lehet azoknak is, akik épp megnöveszteni szeretnék frizurájukat, vagy ellenkezőleg: rövidebbre vágynak, de még nem dőlt el, mennyire. 

Rebecca Hall karakteres pixie frizurával

Rebecca Hall (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)

Rétegek

2023-ban is tovább hódít a shag, a szexin lépcsőzetes frizurák, melyek a rétegeket kialakító vágási technikáktól kapnak izgalmas textúrát. A hosszabb pixie frizuráktól indulva már jól mutat a trend, mely aztán minden hajhosszhoz kínál lehetőséget. Divatja van a lokniknak, az arcot keretező hullámoknak, a vízesés frufrunak, melyek mind illenek a stílushoz.

Készülhet a hajunk JLo stílusában vagy alkothat wolf cut fazont, ami valahol a mullet és a shag frizura közt van félúton, de hosszú hajas változata, a butterfly cut is népszerű marad, ami esetén az arcot rövidebb, szépen beszárított, lágy tincsek keretezik, amikhez akár hátközépig érő hajkorona is társulhat, több rétegben vágva. Ha bejönnek a frizurák, ne feledd: a semmitől nem fognak így kinézni, ezeket tényleg fontos, hogy beszárítsd, formázd, rögzítsd, hogy kiadják valódi formájukat.

Camila Cabello butterfly cut frizurával

Camila Cabello (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic)

Selyemhatás

Vanessa Hudgens hosszú, egyenes hajjal

Vanessa Hudgens (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Ám ha esélytelen, hogy bármilyen hullám megmaradjon a hajadban öt percnél tovább, ejtsd nyugodtan a fenti trendet. A tökéletesen simára vasalt, egyenes haj ugyanis éppúgy divatban van és lesz: képzeljük csak magunk elé Chert, Kim Kardashiant vagy Dua Lipát, akik mindannyian szívesen teszik le voksukat mellette, legyen szó bubi frizuráról vagy hátközépig érő hajról. A frizura ékét szögegyenes mivoltja mellett a gyönyörű csillogás adja, érdemes hát tenni a haj hidratáltságáért, akár a megfelelő hajápoló olaj használatával, akár azzal is, hogy egy kis hajfény spray-vel fokozzuk a hatást.

Dua Lipa egyenes frizurával

Dua Lipa (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic)

Klasszikus bubik

Vidal Sassoon hatvanas években kidolgozott bubi frizuráit 2023 nagy kedvenceiként emlegetik, melyek jól illenek az előttünk álló évet meghatározó karakteres frizurák sorába. Az éles határvonalakkal kialakított frizura készülhet box bob, azaz doboz bubi fazonban tömött frufruval (lásd Anna Wintour örök hajhossza), ám ha ódzkodunk a homloknál is dús hajtömegtől, anélkül is jól mutat. Fő, hogy a hajvégek egy hosszban, éles vágással végződjenek. Nőies és szexi, de kellő határozottságot sugalló frizurákról van szó, melyek épp így kortalanok, eredetileg pedig teljesen egyenesek.

Lucy Hale bubi frizurával

Lucy Hale (Fotó: Rich Fury/Getty Images)

Ettől még göndör haj esetén sem kell lemondani a bubi frizura szépségeiről, ne a csigákat akarjuk eltüntetni a hajból, inkább emeljük ki azokat és számoljunk vele, hogy a vágástól extra volument kap a hajunk. A göndör bubi akkor a legszebb, ha a hullámok ápoltak, a tincsek strukturáltak.

Viola Davis göndör bubi frizurával

Viola Davis (Fotó: Robin L Marshall/Getty Images)

Vöröses tónusok

Jessica Chastain hosszú, egyenes hajjal

Jessica Chastain (Fotó: Gotham/GC Images)

A rezes árnyalatoktól az enyhén burgundi színekig divatban lesz minden, ami a hajszín vöröses jellegére erősít rá. Ha még nem próbáltad, de valamilyen változtatásra vágysz, érdemes fodrászoddal egyeztetni róla, mely árnyalat passzol hozzád, a színeidhez. Egy-egy tincset vörösre festeni nem divat, ám a teljes hajkoronát átszínezni jó választás, arra figyelj csak, hogy ne legyen paróka hatású. Ombre, balayage vagy más festési technikával, egy-két árnyalatnyi kis színeltérés becsempészésével mozgamasabbá, izgalmasabbá tehető a frizura.

Kendall Jenner vöröses hajszínnel

Kendall Jenner (Fotó: Karwai Tang/Getty Images)