nlc.hu
Utazás

Drágább lesz a taxi a benzinár stop eltörlése miatt

Jelentősen megdrágulhat a taxizás az üzemanyagárstop eltörlése miatt

A taxi mellett a futárok is magasabb áron fognak dolgozni és előreláthatóan a jogsiszerzés is többe fog kerülni.
Taxi jelzés egy kocsi tetején

Az üzemanyagár-sapka kivezetése miatt jelentősen drágulni fog a taxizás – számolt be a Szeretlek Magyarország.

Ahogy arról mi is írtunk, a kormány kedd este jelentette be, hogy megszünteti az üzemanyagra vonatkozó árstopot, így ma már mindenki a drágább, piaci áron juthat hozzá a benzinhez és a gázolajhoz. Emiatt több szolgáltatás esetében is jelentős drágulással kell számolni.

Korábban a taxik kedvezményesen juthattak üzemanyaghoz, úgy ahogy a saját kocsival dolgozó futárok és autósoktatók is. Az árstop eltörlésével azonban ez a kiskapu megszűnik, ami hosszú távon az árak felemeléséhez fog vezetni.

Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke szerint a mostani üzemanyagár-drágulást nem lehet a díjak növelése nélkül kigazdálkodni.

„Előbb-utóbb kénytelek leszünk javaslatot tenni a díjaink emelésére, de ahhoz látnunk kell, hogy a jelenlegi piaci ár meddig marad meg. Elképzelhető, hogy a kereslet csökkenésével csökkenni fog a piaci ár is, ami nagyban befolyásolhatja a tarifaemelési javaslatunkat. A következő napokban megkezdjük az egyeztetéseket a kamarákkal és a szakmai szervezetekkel a témában” – nyilatkozta a szakember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top