nlc.hu
Utazás

Romániába repültek wellnessezni Angliából

Külföldre repültek wellnessezni, repjeggyel is olcsóbb volt, mint otthon ugyanaz

A két nő azt állítja, hogy a bukaresti wellness kirándulás 43 ezer forinttal olcsóbb volt, mint ha Angliában fizettek volna be fürdőzésre.

Két angliai nő feleannyi pénzből megúszta a gyógyfürdőzést és wellnessezést Romániában – beleértve a repülőjegyet is –, mintha Angliában fizettek volna be ugyanarra az élményre.

A 37 éves Rebecca Kellet és legjobb barátja, a 34 éves Sam Martin délelőtt 10 órai indulással repültek Liverpoolból Bukarestbe egy novemberi vasárnapon. Az utazást követő napot egy fürdőben töltötték, ahol arckezelést és masszázst is kaptak, majd kedd reggel visszautaztak Angliába.

A Therme Bucuresti spa

A Therme Bucuresti spa egyik kültéri medencéje (Fotó: Facebook/Therme Bucuresti)

A szálloda átszámítva fejenként 17 500 forintba került, a bukaresti Therme spa belépőjegyéért 11 300 forintot fizettek. Az olcsó repülőjegyekkel együtt a teljes utazásuk összesen 97,85 fontba, nagyjából 43 ezer forintba került fejenként.

Elmondásuk szerint mindez 100 fonttal olcsóbb volt – vagyis körülbelül a fele annak –, mint amennyit otthon költöttek volna egy hasonló egynapos wellnessre, ráadásul a Rebecca szerint a repülős kiruccanáson egy teljes napjuk volt a fürdőben.

Úgy tűnik, egyre népszerűbbek a rövid repülős utazások, bár arányaiban ezek a legkárosabbak a környezetre. Egy brit férfi elrepült Angliából Olaszországba, hogy egyen egy pizzát, és még utazással együtt is olcsóbban jött ki, mintha otthon rendelt volna egy pizzát.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top