nlc.hu
Egészség

Arcmosás problémás bőrnél

Eddig rosszul mostál arcot, és nem is tudtál róla

Ezzel a technikával olyan makulátlan – és garantáltan pattanásmentes – lesz az arcbőröd, mint amilyenről eddig csak álmodni mertél.
arcmosás

A reggeli és esti arctisztítás mindenki napi rutinjának elengedhetetlen része. Hogy pontosan ez hogyan néz ki, az már persze változó. Lehet, hogy te „víz és más semmi”-tábort erősíted, de az is lehet, hogy minden alkalommal lemosóval törlöd át a pofid, hogy biztosan minden szennyeződést eltávolíts. Esetleg az a típus vagy, aki ötvözi a kettőt, és reggel a hideg vizet, este pedig a lemosó segítségét választja? Bármelyik módszerre esküszöl, az tény, hogy a problémás bőrnek szüksége van az alapos tisztításra.

Ha (akár csak a T-vonalad) zsíros, mitesszeres és pattanásos, akkor biztosan rengeteget küzdöttél már az ápolásával. Most pedig találtunk egy metódust, amit könnyen beépíthetsz a bőrápolási rutinodba (akár napi egyszer, akár kétszer használsz tisztítót, érdemes lesz kipróbálnod ezt a technikát). Egy beauty influenszer, @katrina_ip a TikTokon osztotta meg a trükkjét, amivel két hét alatt makulátlanná varázsolta az arcbőrét.

@katrina_ip

Consistency is key guys ✨ don’t expect to use this method one time and get rid of everything do you have to use this method consistently❤️ #skincare #cleanser #blackheads #pores

♬ I Ain’t Worried (From “Top Gun Maverick”) – Sunset Anthemz

 

A videót már több mint 10 millióan látták, nem véletlenül: a változás szembetűnő. Ahhoz, hogy te is hasonló eredményeket érj el, csak követned kell Katrina tippjeit. Az első lépés, hogy az arctisztítód keverd össze egy kis vízzel valamilyen tárolóban (ez lehet akár egy szimpla pohár is). Majd egy arra kijelölt sminkecsettel (lehetőleg teljesen új, még egyáltalán nem használt legyen, és rendszeresen tisztítsd) habosítsd fel a mixet. Ezzel kell majd kétszer átmosnod az arcod.

Az első alkalommal az ecset segítségével vidd fel a habot a bőröd problémás részére körkörös mozdulatokkal. Ha csak a T-vonaladdal van gond, akkor 30 másodpercig csak ezzel a résszel foglalkozz, majd a kezeddel oszlasd el az egész arcodon a habot. Meleg vízzel mosd le az arctisztítót. A második lépésnél már nem ismételheted meg a körkörös mozdulatokat. Ehelyett nyomkodd rá a felhabosított tisztítót – 30-30 másodpercig tapogatva minden zsíros területet. Ezután mosd át az arcod, és vízzel szedd le a habot. Ahogy Katrina is felhívja rá a figyelmet, „ne várjátok, hogy egyszer alkalmazva ezt a technikát megszabadultok mindentől, következetesen használjátok ezt a módszert!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top