Életmód

Heti 2 óra séta csodákra képes

Nagyon egyszerűen javíthatunk az egészségünkön, sétára fel!

Az Exeteri Egyetem kutatása szerint azok, akik heti 2 órát mozognak a szabad levegőn, jobb egészségnek örvendenek és mentálisan is jobban érzik magukat, mint azok, akik ezt nem teszik. A tanulmány szerint nem számít, hogy 2 óra kirándulásról van szó, vagy kisebb sétákról megszakított időközönként. Sőt az sem számít, hogy egy vidéki erdőben sétálunk, vagy egy városi parkban, csak legyen meg a 120 perc.

Az nem meglepő, hogy összefügg a jó közérzet és a természettel való kapcsolat,  de ez az első alkalom, hogy a kutatók a szabadtéri tevékenységhez ajánlott „dózist” írhatnak elő. „Az köztudott, hogy a természet jó hatással van az emberek egészségére, de eddig nem tudtuk megmondani, hogy mennyi időre van ehhez szükség” – mondta a kutatásvezető dr. Matthew White.

A vizsgálat azt is bebizonyította, hogy a szabadban töltött órák mindenkinek ugyanolyan jót tesznek, korra, nemre és foglalkozásra való tekintet nélkül.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top