Horoszkóp

Melyik görög istenség lehetnél? Horoszkópod elárulja

A görög isteneket és istennőket kifejezetten élethűen ábrázolták, mindegyiküknek megvan a maga tulajdonsága, története, sorsa, így nem meglepő, ha jellemzőik a csillagjegyekkel is nagyon sok hasonlóságot mutatnak. Nos, melyik görög istenre vagy istennőre hasonlítasz a leginkább? Izgalmas részletek következnek.

Mindegyik csillagjegy különleges tulajdonsággal is rendelkezik, s miután a görög mitológiában is komoly szerep jutott az állatövi csillagképeknek, a kettő közötti kapcsolat igen szoros. Azt is mondhatnánk, az égbolt ókori görög istenekkel van tele.

Kos: Árész

görög istenek istennők csillagjegyek kos horoszkópA két legfőbb isten, Zeusz és Héra fia Árész, a háború istene, az ő bőrébe bújhatna a Kos. Időnként olyan érzésed lehet, valódi isten rejlik a lelkedben, ám valamilyen oknál fogva mégiscsak a halandók közé keveredtél. Tény, amit egyszer elhatározol, attól nem tágítasz, s bármi áron is, de véghezviszed. Nem könnyen barátkozol, de az a néhány ember, akit valódi barátként tartasz számon, valóban az is. Hűséges vagy hozzájuk, s törődsz velük, segítesz céljaik megvalósításában.

Bika: Hesztia

görög istenek istennők csillagjegyek bika horoszkópAz otthon, a családi tűzhely istennője, Hesztia illik a Bikához a leginkább. Odaadó barát vagy, a hűséget, a megbízhatóságot mindennél többre értékeled, s miután kiváló az emlékezőtehetséged, nem mulasztod el szeretteidet felköszönteni születésnapjukon. Amikor pedig vigaszra szorulnak, azonnal ott teremsz. Irtózol a konfliktusoktól, legszívesebben megszüntetnéd az emberek közötti ellentéteket, hogy ezáltal tehesd jobb hellyé a világot. S ez az, amit a többiek tisztelned benned.

Ikrek: Erósz

görög istenek istennők csillagjegyek ikrek horoszkópEpekedsz a tudás iránt, vonz a szépség, ami érthető is, hiszen az Ikrek jegyhez tartozó Erósz, a szerelem istene – legalábbis a későbbi mondák szerint – nem más, mint Aphrodité és Árész fia. S bár Erószt az ősi sötétség, Khaosz gyermekeként is említik, képes volt a zűrzavart harmóniává változtatni. Az emberek szeretnek a társaságodban lenni, hiszen olyan pozitív energia, kedvesség árad belőled, amit máshol nem lelnének meg.

görög istenek istennők csillagjegyek horoszkóp

Melyik görög istenségre hasonlítanak a csillagjegyek? (iStock)

Rák: Artemisz

görög istenek istennők csillagjegyek rák horoszkópA Rák a vadászat istennője, Artemisz jellemvonásait hordozza a leginkább. S bár szépséged vitathatatlan, a külsőség nem igazán fontos számodra. Sokkal többet jelent az érintetlen természet, az emberi kapcsolatok. Párkapcsolatban hűséges és nagyon ragaszkodó vagy. S miután Artemisz segít a szülésnél, védelmezi a nőket és a gyermekeket, a szívósság mellett gondoskodó hajlammal is felvérteztek az istenek.

Oroszlán: Zeusz

görög istenek istennők csillagjegyek oroszlán horoszkópAz istenek és a mindenség királya, Zeusz ki más lehetne, mint maga az Oroszlán. A tudás fontos számodra, ám jó adag humorral is megáldott a sors. Büszkeséggel tölt el, hogy te vagy az istenek királya, s eszed ágában sincs megválni ettől a kiváltságtól. Kevesen vannak, akikben maximálisan megbízol, ám szerencsésnek érezhetik magukat, s melletted szinte kivirágoznak. Szereted, ha bálványoznak, ami időnként ugyan bajba sodor, mint ahogy kíváncsi természeted is.

Szűz: Hermész

görög istenek istennők csillagjegyek oroszlán horoszkópAz utazók és kereskedők istene, Hermész jelleme kapcsolható a Szűz jegyhez. Jó a megfigyelőképességed. Hermész szárnyakat is kapott, hogy felülről figyelhesse az embereket, s egyúttal neki jutott a feladat, hogy lekísérte az alvilágba a holt lelkeket. Szomjazol a tudásra, ami bölcsességgel ruház fel, együttérzel másokkal, ám „sötét oldalad” is létezik: a tolvajok és csalók védelmezője vagy. Ezt pedig többen nem tudják megemészteni.

Mérleg: Aphrodité

görög istenek istennők csillagjegyek mérleg horoszkópA Mérleg csillagjegy uralkodó bolygója a Vénusz, aki a szerelem, a szépség és a termékenység római istennője. A görög mitológiában ő nem más, mint Aphrodité. Az idő rendkívül gyorsan telik, senki sem tökéletes és mindannyian mulandóak vagyunk – néhány jellemvonás, amelyet az istennő képvisel. A végzeted azonban „rossz kezekbe” repíthet. Aphrodité is – Zeusz közbenjárására – a rút Héphaisztosz, a kovácsisten mellett kötött ki, aki feleségül is vette a szépséget. Vonzó kisugárzásod azonban nem múlik, s ez pozitívan hat a környezetedre.

Skorpió: Démétér

görög istenek istennők csillagjegyek skorpió horoszkópA gabona, a földművelés, a termékenység istennőjének a személyiségjegyeit birtokolja a Skorpió. Énközpontúság jellemez, ám vonzanak az erős egyéniségek. Jellemzően békés a természeted, de ha valaki megbánt téged vagy a hozzád közel állókat, lecsap rá a haragod. Démétér volt az az istennő, aki bevezette az emberiséget a földművelés művészetébe, ezáltal az állatok fölé emelve őket, s hozzájárult az emberi civilizáció kialakulásához.

Nyilas: Dionüszosz

görög istenek istennők csillagjegyek nyilas horoszkópA bor és a művészetek istene, Dionüszosz jellemvonása tökéletesen illik a Nyilashoz. Lehet, időnként habozol, ám tudod, hogy az életed a te kezedben van. Dionüszosz anyja halandó volt, ám apja az istenek királya, Zeusz. Bár nem veted meg a jó bort, s táncra perdülsz, soha nem veszíted el a józan ítélőképességedet. Kész vagy feláldozni magad, hogy a világot szebb és jobb hellyé tehesd. Mindent megteszel a barátaidért és a családodért, amit ők örömmel viszonoznak is.

görög istenek istennők csillagjegyek horoszkóp

A görög istenek és az asztrológia szorosan kapcsolódnak össze (iStock)

Bak: Apollón

görög istenek istennők csillagjegyek bak horoszkópApollón a Nap és a Zene istene. Bak jegyűként tiszteled a szorgalmas, tehetséges embereket, hiszen végső soron hozzád hasonlóak: ambiciózusak és céltudatosak. Emellett kötődsz a művészetekhez, s szereted olyanokkal körbevenni magad, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak. A környezeted tiszteli a belőled áradó életerőt, annak ellenére is, hogy tudja, az érzelmeidet többnyire megtartod magadnak. Az, hogy sokat dolgozol, nem jelenti, hogy munkamániás lennél: ha bármilyen hangszer kerül a kezed ügyébe, azonnal remekművet alkotsz.

Vízöntő: Poszeidón

görög istenek istennők csillagjegyek vízöntő horoszkópA Vízöntő az egyik legfőbb görög istenre, a tengerek, folyók, vizek, áradások, földrengések urára, Poszeidónra hasonlít. Befelé fordulónak tartanak, ami igaz is, hiszen szükséged van arra, hogy időt szánj magadra. Ez az egyik oka, amiért időd zömét otthonodban, „a tengerben” töltöd. Néha fel kell jönnöd a felszínre, hogy megtaláld a támogató társakat. Időnként túltengenek benned az érzelmek, ami haragossá tehet, ám miután te magad vagy a tenger, a természeti erő, megteheted. Környezeted tisztában van ezzel a tulajdonságoddal, s éppen ezzel vonzod őket a leginkább.

Halak: Hadész

görög istenek istennők csillagjegyek halak horoszkópAz alvilág istene, Hadész képviseli a Halak csillagjegyet, aki nem más, mint a görög mitológia második legfőbb istene. Hadész a termékenység istennőjét, Perszephonét vette feleségül. Volt egy sisakja, amely láthatatlanná tette őt, s ez nagyon is illik rád. Tehetséged, a gondolataid mások előtt rejtve maradnak, s mint ahogy az istenségben, benned is megbújik egy adag gonoszság. Hadész szereti a magányt, és te is gyakran az egyedüllétet választod a társaság helyett. Igaz, épp ezzel nyílik meg a kreatív oldalad.

(via the minds journal)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top