nlc.hu
Horoszkóp

A Rák aszcendens

Gondoskodó, ösztönös és óvatos – Ilyennek látnak mások, ha Rák az aszcendensed

Rák aszcendensűként elsősorban érzelmeid és az intuícióid irányítanak, imádsz gondoskodni másokról, azonban jellemző rád, hogy túlvállalod magad.

Az állatövi jegyek mindennap, átlagosan kétóránként váltják egymást a keleti horizonton: az aszcendens vagy felkelő jegy az a jegy, mely a születésed pillanatában volt épp emelkedőben. Leginkább azt határozza meg, milyen arcot mutatsz a külvilág felé, milyennek látnak téged mások. 

Mi az aszcendensed?

Ahhoz, hogy megtudd, mi az aszcendensed, a születésed éve, hónapja, napja és helye mellett annak pontos óráját és percét is ismerned kell. Ha ezek megvannak, kattints például erre az ingyenes kalkulátorra, mely az adatok alapján pillanatok alatt kiszámítja, mi az aszcendensed.

Érzelmek és intuíciók

  • Ha Rák aszcendenssel születtél, ösztönökön és érzelmeken keresztül értelmezed az életet. Remek intuíciós készséggel rendelkezel és rendkívül érzékeny vagy. Erős benned a vágy, hogy másokat nevelj és támogass, ám hajlamos vagy ennek mentén túlvállalni magad és magadra venni a felelősséget mások érzelmi jóllétéért is. Lényeges azonban megtanulnod meghúzni a határokat és nemet mondani, ellenkező esetben gyenge, tehetetlen vagy manipulatív embereket vonzhatsz magadhoz, vagy olyan kapcsolatokban találhatod magad, ahol az egyik partner a felnőtt szerepét tölti be, a másik pedig a gyermekét.
Rák csillagjegy

Illusztráció: Getty Images

  • Fokozottan igényled a békét és a biztonságot. A családod és az otthonod a legfontosabb a számodra, született érzéked van ahhoz, hogy valódi, meleg otthont teremts önmagad és a szeretteid számára. Mindemellett az otthonodra mint menedékre is tekintesz: ha bizonytalan, zavart vagy levert vagy, szükséged van arra, hogy vissza tudj vonulni egy számodra komfortos környezetbe.
  • A családi élet meghatározó szerepet tölt be az életedben, boldoggá és elégedetté tesz, ha gondoskodhatsz azokról, akik a legközelebb állnak hozzád, beleértve a szülőket, testvéreket, párt, házastársat, gyerekeket. A szüleidről való egészséges és természetes leválás, a saját önérzeted erősítése azonban kihívást jelenthet számodra még jócskán felnőtt fejjel is is. A megfelelési kényszer és a túlzásba vitt alkalmazkodás akadályozhat a fejlődésben, önmegvalósításban. 
  • Kiváló üzleti érzékkel rendelkezel: az ügyeidben a gyakorlatias, óvatos, de határozott megközelítést képviseled. Könnyen felismered, hogy másoknak mire van szükségük, és kitartással, gondos stratégiai tervezéssel akár profitálhatsz is ebből. Időnként hajlamos lehetsz azonban  a fösvénységre, mégpedig a pénzhez való túlzottan óvatos hozzáállásod miatt, ami az anyagi biztonság elvesztésétől való félelmedből fakad. Meg kell azonban tanulnod bízni a megérzéseidben, hogy mikor kell valóban meghúznod a nadrágszíjat és mikor engedhetsz rajta.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top