Otthon

Magyar nők, akik a teret is meghajlítják, ha kell

Ők azok, akik tereket, lakásokat, üzleteket vagy éppen filmek és ünnepségek enteriőrjeit teremtik meg. Öt igazán tehetséges, hazai enteriőrstylistot mutatunk.

Az enteriőrstylist szakma egy kifejezetten nők uralta terület. Összegyűjtöttünk most öt hazai kiválóságot, akik ezen a területen dolgoznak és alkotnak. Érdemes munkáikból inspirálódni otthonunk berendezéséhez, hétköznapjaink szebbé tételéhez.

Mojzes Nóra

Mojzes Nóra 2008-ben végzett a KREA-ban, azóta lakberendezőként, szerkesztőként és stylistként dolgozik online és offline magazinoknál. Enteriőrstylistként kipróbálta magát számos területen, munkái magazinokban, videoklipekben, filmekben, könyvekben, illetve food- és cateringstylingokban köszöntek vissza. “Kíváncsi személyiség vagyok, szeretem új dolgokban kipróbálni magam. Fontos számomra az alkotás. Élek-halok a dizájnért, az újdonságokért!” – vallja magáról.

Megnézem
Összes kép (1)

Matisz Aliz

Matisz Aliz enteriőrtervező, stylist, és nem utolsósorban a KREA Kortárs Művészeti Iskola egyik alapítója, ahol jelenleg is tanít. Enteriőrstylistként olyan magazinoknak dolgozott és dolgozik, mint az Elle Dekor, Nők Lapja Enteriőr vagy a Marie Claire. Enteriőrdizájn területen jelenleg a LogMeIn irodaházat tervezi és számos magánlakást. Többek között az ő nevéhez fűződik a népszerű bútorvásár, a Projekt Showroom is. “Számomra az otthon akkor ideális, ha egyszerre nyugalmat adó, de szellemileg stimuláló környezet, mely kiüríti és újra tölti használóját” – vallja Aliz.

Megnézem
Összes kép (1)

Hortobágyi Kata

Hortobágyi Kata enteriőrtervező és enteriőrstylist a kaposvári Iparművészeti Szakközépiskola grafika szaka után a KREA-ban tanulta ki a szakmát. Korábban dolgozott például az Elle Decornak, jelenleg pedig szabadúszó, imádja az állatokat, két kutyusa van, akikkel nagyokat csavarog… Munkáiban az eklektikus, természetes és környezetbarát szemléletmódok találkoznak. “Már gyerekkoromban is bútorok tologatásával és alaprajzok skicceléseivel töltöttem a szabadidőm egy részét, és arról álmodoztam, hogy majd egyszer belsőépítész leszek” – mesélte korábban Kata.

Megnézem
Összes kép (1)

 Szigeti Zsófi

Szigeti Zsófi enteriőrtervező az Iparművészeti Egyetemen szerzett diplomázott, emellett ösztöndíjjal a London College of Fashionön is tanult, de többek között virágkötő szakképesítéssel is rendelkezik. Olyan magazinoknak dolgozott és dolgozik, mint a Maxima, az Otthon, az Elle Dekor, a H.O.M.E. vagy a Nők Lapja. Emellett magánembereknek is tervez, és számos esküvő és rendezvény hangulatához járul hozzá munkájával.

Megnézem
Összes kép (1)

Kiss Heni

Kiss Heni munkáival rövidfilmekben, magazinokban és reklámokban találkozhatunk – nem meglepő tehát, hogy sokrétű és szerteágazó szakmáját ő sem tudja pontosan megnevezni: tárgyakat öltöztet és embereket rendez be. Heni közreműködött sok magazinnál, de több (rövid)filmet is jegyez díszlet- és jelmeztervezőként. Dolgozott a Nanushka pop up store enteriőrjein, ő tervezte a Position collective-val karöltve a ZONA belső tereit, és évekig ő felelt a Big Bag PR rendezvényeinek a dizájnjáért. Jelenleg Barcelonában él és dolgozik. “Jelenleg Barcelonában élek, mert beleszerettem a városba és itt szeretnék élni, ez egyben a Kinopravda bázisa is, ahol társalapító vagyok és látványtervezőként dolgozom együtt velük” – mondta Heni.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top