Szabadidő

Karácsony a tévében: Adele-koncert és ötcsillagos filmek

Csömöröd van az Igazából szerelemtől és a Reszkessetek, betörők!-től? Kiválogattuk neked, mit nézz karácsonykor a tévében a gyerekekkel, mit a kamaszokkal, mit a felnőttekkel, és persze az egész famíliával.

Gyerekekkel

Karácsony a tévében: Adele koncert és ötcsillagos filmekA szentesti vacsorára való nyugodt készülődést Jim Carrey és A Grincs (24., VIASAT, 14:25) segíti elő. A gumiarcú színész ezúttal valódi gumit visel az arcán, ugyanis egy gonosz manót játszik, aki el akarja lopni a gyerekek karácsonyát. Kora este a Shrek-széria utolsó része, a Shrek a vége, fuss el véle (24., TV2, 19:30) szórakoztatja a gyerekeket Szamárostul, Csizmás Kandúrostul, miközben kicsit később az utóbbi évek egyik legeredetibb meséje, a Gru (24., HBO, 21:00) kezdődik, amiben egy gonosz tudós néhány árva gyerek hatására jó arccá válik. Van benne egy csomó nagy szemű Minyon is, a cukiságfaktort fokozandó. Másnap reggel rögtön a Pán Péter élő szereplős változatával kezdhetünk. A Julia Robertset, Robin Williamset és Dustin Hoffmant felvonultató Hook (25., VIASAT3, 11:15) mellett választhatjuk a Vad galamb (25, Duna televízió, 10:35) című rajzfilmet is, ami egy kis galambról szól, aki szeretne beállni postagalambnak a Királyi Postagalamb Szolgálatba. Este egy egerekről és csatornapatkányokról szóló akciódús mese, az Elvitte a víz (25., TV2, 19:30) gondoskodik a csemeték szórakozásáról. Ez utóbbit felnőtteknek is kifejezetten ajánljuk. Az utolsó ünnepnapon a világ legrafkósabb egerét nézhetjük meg az Egértanyában (26, TV2, 16:40), aki elrontja két kapzsi tesó üzleti terveit. Este a Madagaszkár 2. (26., TV2, 19:00) a pingvinjeivel önmagáért beszél, aki pedig szeretné látni Tim Allent egy olyan családi filmben is, ahol nem Télaput játszik, az válassza a kutyás Összekutyulvát (26., RTL Klub, 19:15), melyben hősünk egyenesen kutyává változik.

Amit a kamaszokkal is megnézhetsz

Karácsony a tévében: Adele koncert és ötcsillagos filmekA kamaszokról sem feledkeztek meg a csatornák az ünnepekben. A Potter-sorozat legjobbnak tartott részével, a Harry Potter és az azkabani fogollyal (24., Cool, 17:20) indul a program, hogy aztán az este egy tündérmesés love storyba torkolljon. Az Álmomban már láttalak (24., FEM3, 21:00) egy modern Hamupipőke-történet Jennifer Lopezzel, ahol herceg helyett milliomost, cseléd helyett pedig egy hotel takarítónőjét kapjuk. A másnap a cowboykalapos gyíkká változott Johnny Depp-pel indul. A Rango (25., HBO, 13:35) az utóbbi évek egyik legjobb felnőtt rajzfilmje, egy állatokkal benépesített western. Akinek az őszi lázban még nem lett elege az Alkonyatból (25., Cool, 19:00), az most újra megnézheti Robert Pattinson és Kristen Stewart összejövésének első felvonását. A kamasz fiúknak jobb programot el se lehet képzelni a Schwarzenegger-féle Az utolsó akcióhősnél (25., SuperTV2, 21:15), melyben egy tinisrác mágikus úton bekerül a kedvenc akciófilmje történetébe, melynek természetesen az osztrák legenda a főhőse. 26-án délután A maszkban (26., film+, 13:35) Jim Carrey egyik legőrültebb alakítását hozza, és táncra perdíti a még hamvasan fiatal Cameron Diazt.

Csak felnőtteknek

Karácsony a tévében: Adele koncert és ötcsillagos filmekKlasszikus szerelmi történet szentestére? Naná! A Jane Eyre (24., m1, 21:45) legújabb feldolgozása kicsit sötétebb a megszokottnál, és benne van a lehengerlően jóképű Michael Fassbender is. Aki inkább Gerard Butler sármjára bukik, annak itt van a gyász feldolgozásáról szóló P. S. I Love You (24., TV2, 23:00), amit egyszerűen képtelenség megunni. A Miss Daisy sofőrje (24., STORY4, 22:50) az Oscar-díjas filmcsemegék szerelmeseinek tesz kedvére, a Förtelmes főnökök (24., HBO, 22:35) pedig igazi sztárparádé kíséretében (Colin Farrell, Jennifer Aniston, Kevin Spacey…) mutatja be, hogyan tudja az ember életét tönkretenni, ha tapló főnöke van. Szenzációs vígjáték. Kedd este a tavalyi karácsonyi moziszezon legsikeresebb vígjátéka, a francia Életrevalók (25., m1, 20:00) mutat példát toleranciából és életkedvből egy lebénult milliomos és az ápolója sorsán keresztül. Sandra Bullock Oscar-díjas alakítása A szív bajnokai (25., ATV, 19:25) egy furcsa örökbefogadás megható története, aki pedig akcióra vágyik, az Matt Damont kövesse az utóbbi évek egyik legcoolabb akciómozijában, a kémes-üldözős A Bourne-csapdában (25., VIASAT3, 21:00). Karácsony utolsó napján Jake Gyllenhaal próbál megakadályozni egy terroristatámadást a Forráskódban (26., HBO, 17:20) egészen sajátos eszközökkel, míg kicsit később Steve Martin és Eddie Murphy űz gúnyt Hollywoodból durva fekete humorral a Fergeteges forgatásban (26, VIASAT3, 19:15). Levezető romantikázásnak a Jack Nicholson – Diane Keaton – Keanu Reeves trió mutatja meg, hogy hatvan fölött is jöhet az igazi a Minden végzet nehézben (26., RTL Klub, 21:10).

Ha az egész család együtt tévézik


Karácsony a tévében: Adele koncert és ötcsillagos filmekAdele
 számait a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki szereti, ezért a legnagyobb slágereit egy csokorba gyűjtő, spéci koncertje, az Adele: Koncert a Royal Albert Hallban (24., HBO2, 20:00) olyan szentesti program, ami senkit nem üldöz el a tévéképernyő elől. Estére a gyerekkel és jóféle ételekkel színezett, romantikus Ízlések és pofonokat (24., RTL Klub, 21:00) ajánljuk, ami még karácsonykor is meghozza az étvágyunkat, mivel a főhőse egy szakácsnő (Catherine Zeta-Jones), akinek alaposan megváltozik az élete, amikor befogadja elárvult unokahúgát. Mikulás fiát és unokáját is láthattuk már akcióban, de a lányát még soha. A Miniszoknyás Mikulás (24., STORY4, 19:05) ezt a hiányt pótolja Jenny McCarthy főszereplésével. Másnap délután a bondor hajú kislány, Huncutka (25., RTL Klub, 16:35) hajléktalan édesapjával talál kedves segítőre egy gazdag hölgy képében, este pedig megleshetjük, hogyan lehet úgy ismerkedni, hogy az embernek egy kisiskolás gyerek van az oldalán. A Szép kis nap! (25., RTL II, 23.00) George Clooney sármja és Michelle Pfeiffer szépsége miatt is kihagyhatatlan. Karácsony utolsó napján a nosztalgikus családi filmek rajongói élveznek előnyt. Délután egy 1939-es csodás darabot, az Óz, a csodák csodáját (26., m1, 17:45) nézhetjük meg Oroszlánnal, Madárijesztővel és sok-sok dallal. A klasszikus kalandfilmek rajongóinak szól az 1974-ben készült A négy testőr, avagy a Milady bosszúja (26., STORY4, 20:50), melyben a négy testőr ismét felveszi a versenyt a Milady és Richelieu bíboros ármánykodásával. Az esti Hóbarát (26., m1, 21:45) pedig egy megható családi történet egy férfiról, aki egy hóember testében tér vissza, hogy rendezze a tartozásait a családjával szemben.

Így készül a karácsonyi zokni
A betlehemi csillag titka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top