Trend

Kiderült a műszőrméről, hogy valódi

A valódi szőrme sokszor olcsóbb, mint a műszőrme, ezért trükköznek vele a kereskedők.

A Humane Society International állatvédő szervezet bevizsgáltatta a Boohoo internetes áruház egyik pulóverét, melyet a hirdetés szerint műszőrme pomponok díszítenek, ám kiderült, hogy azok valódi, nagy valószínűséggel nyúltól származó szőrméből készültek. A szervezet ezek után panaszt tett a brit önszabályozó reklámtestületnél (Advertising Standards Authority, ASA) a megtévesztő reklám miatt.

Kiderült, hogy nyúlszőrből vannak a pomponok. (Boohoo)

Korábban más, elvileg műszőrmés termékekről is kiderült már, hogy azok valójában igazi szőrméből készültek. Az állati szőrme sok esetben olcsóbb, mint a mesterséges szőrme, viszont ma már egy nagyon széles fogyasztói réteg utasítja el a valódi szőrmét. Néhány márka éppen ezért trükközik azzal, hogy nyúl-, róka- vagy épp mosómedveszőrmét műszőrmeként ad el.

Az ASA felszólította a kereskedőket, hogy tegyenek azonnali lépéseket annak érdekében, hogy a hirdetésekben a valóságnak megfelelő módon tüntessék fel, hogy az adott termék valódi vagy műszőrméből készült-e. Minderre február 11-ig kaptak időt, azután a fogyasztók átveréséért szankciókkal kell szembenézniük.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top