nlc.hu
TV-sztárok

Alessandra és Allegra Gucci élete

De mi lett a Gucci-lányokkal? – Így élnek ma a meggyilkolt Maurizio Gucci lányai, Alessandra és Allegra

Miután édesanyjuk börtönbe került édesapjuk megöletéséért, éveken át küzdöttek az asszony szabadon bocsátásáért, később azonban megromlott a viszonyuk.

A közelmúltban mutatták be Ridley Scott A Gucci ház című filmjét, mely Maurizio Gucci meggyikolásának hátterét mesélte el. A sztoriban azonban nem sok szerephez jutottak Maurizio Gucci és Patricia Reggiani közös lányai, Alessandra és Allegra. Olyannyira hogy a forgatókönyv szerint a házaspárnak nem is kettő, csupán egy lánya született, Alessandra, míg Allegrát teljesen ki is hagyták a történetből. De vajon hogy élnek ma a már negyvenes éveikben járó Gucci lányok?

Maurizio Gucci, a felesége Patrizia és lányaik

Maurizio Gucci, a felesége, Patrizia és lányaik az 1980-as évek végén (Fotó: Profimedia)

Maurizio Gucci és Patricia Reggiani első gyermeke, Alessandra 1977-ben, a második, Allegra pedig 1981-ben született, tehát édesapjuk 1995-ös  meggyilkolásának idején már 18, illetve 14 évesek voltak. Az ezt követő két évben mindkét lány az édesanyjával élt, egészen az asszony letartóztatásáig. A bírósági tárgyalások során végig édesanyjukat támogatták, azt állítva, hogy Reggiani az agydaganata miatti mentális zavarai okán hozta meg a rossz döntést, hogy egy bérgyilkossal megöleti a volt férjét. Reggianit 1997-ben 29 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, lányai azonban még ezután is éveken át küzdöttek az ítélet semmissé tételéért. Allegra a Milánói Egyetem jogi karára is beíratkozott, hogy ott megszerzett tudásával segíthesse édesanyja ügyét.

Visszavonultan élnek

Alessandra és Allegra megörökölték édesapjuk mintegy 400 millió dolláros vagyonát, illetve három Gucci családi rezidenciát, New Yorkban, Saint Moritzban és Milánóban, valamint egy Creole nevű yachtot. Alessandra 2009-ben egy táskakollekció erejéig megmutatta magát a divatiparban, míg Allegra hajóversenyeken indult, ettől eltekintve azonban a nyilvánosságtól teljesen elzárkózva élik az életüket. Úgy tudni, Svájcban telepedtek le és ma már mindkettejüknek saját családja van. 

Allegra és Alessandra Gucci

Alessandra (balra) és Allegra Gucci (Fotók: Getty Images/AFP)

Patrizia Reggiani 2016-ban jó magaviseletének köszönhetően szabadult a börtönből, addigra azonban lányaival megromlott a viszonya. Allegra és Alessandra a bíróságon próbálták megakadályozni, hogy anyjuk járadékot kapjon apjuk hagyatékából.

„Rossz időszakon megyek keresztül. Nem értenek meg engem, és leállították az anyagi támogatásomat. Nincs semmim, és még a két unokámmal sem találkoztam” – nyilatkozta szabadulása után nem sokkal Reggiani a Guardiannek. A pert végül a fekete özvegy nyerte meg, aki így jogosulttá vált az évi 1.47 millió dolláros járadékra, melyből ma is vígan él Milánóban. Lányai azonban azóta sem állnak szóba vele. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top