nlc.hu
Utazás

Nyári programok Bükfürdőn

Kikapcsolódás a köbön: hosszú hétvége Bükfürdőn és környékén

Ha olyan helyet keresel, ahol maximálisan átadhatod magad a kényeztetésnek és a kirándulásnak, akkor irány Bükfürdő!

Az első program Bükfürdőn

Bükfürdőt a legtöbben a fantasztikus fürdőjéről ismerik, nem véletlenül, hiszen az itt található Bükfürdő Thermal & Spa az ország második legnagyobb fürdője. Repüljünk kicsit vissza az időben és ismerjük meg ennek az igazán grandiózus fürdőnek a történetét! 1957 őszén Bük határában kőolajat kerestek, ám hiába a sok fúrás és az izgatott várakozás, mert olajat nem találtak. Helyette viszont a fúrásoknak köszönhetően meleg víz tört fel a felszínre. Alig telt el öt év, és már fel is épült a melegvízkút körüli első fürdő, melyet a hatvanas években folyamatosan bővítettek. Mivel az építkezés elhúzódott, a hely sokáig egy medencével várta a vendégeket.

A bükfürdői vizet 1965-ben nyilvánították gyógyvízzé. Azért, hogy a magyarok egész évben élvezhessék az itt feltörő gyógyvíz jótékony előnyeit, 1972-ben átadták az első fedett épületet is. A 70-es évektől Bükfürdő környéken kempingek, szállodák, panziók és éttermek épültek, majd a 90-es években már rekreációs park is nyílt. 

Bükfürdő Thermal & Spa

Medence, medence és még több medence vár Bükfürdőn

Mára az ország második legnagyobb fürdőkomplexuma 18 hektáron várja a látogatókat, akik gyógy-, élmény-, gyermek- és sport­medencék, csúszdák, játszóterek sokaságából választhatnak.  A szaunázás szerelmeseit modern szaunavilág várja 10 különböző szaunakabinnal, változatos, mindig megújuló felöntésekkel és tágas pihenőterekkel. Sorba sem kell állni, mert a komplexumba már a webshopon keresztül is válthatunk jegyet.

Bükfürdő Thermal&Spa

Wellness részleg a Bükfürdő Thermal&Spa területén

Második programként pattanj bringára!

Egyre többen váltanak bringára nemcsak vidéken, de a nagyobb városokban is. A nyaralás alatt kifejezetten frissítő lehet egy kiadós termálfürdőzés után két keréken felfedezni Bükfürdőt és környékét, ahol hat új kerékpáros útvonallal várják a bringásokat. A szakaszok különböző nehézségi fokozattal vannak ellátva, így minden kerékpáros megtalálhatja a kedvének és a fittségi szintjének leginkább való útvonalat.

Az nlc kedvence!

Az egyik útvonal a Bükfürdőt és a burgenlandi Locsmándot összekötő bringaút. A túra Bükfürdőtől indul, majd Szakonyon és Gyalókán át, Zsira érintésével végig kiépített kerékpárúton érünk el a burgenlandi határtelepüléshez. Útközben frissítő-pihenőpont is található.

Gyönyörű környéken keresztül kerekezhetünk, érintve Kőszeget, Cákot, Csepreg városát, Zsirát és Szelestét is. Az útvonalak úgy lettek megtervezve, hogy a települések különböző látnivalóit is útba tudjuk ejteni.

Kerékpárral Bükfürdőn és környékén

Kerékpárral Bükfürdőn és környékén

Honnan?

Minden útvonal a bükfürdői Tourinform Irodától indul.

Harmadik program: a pálya, ami 30 éve a golfbarátok kedvence

Ha elegünk van a tekerésből, akkor irány a golfpálya! Bükfürdő ugyanis egyedi golfozási lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra vágyóknak, a Greenfiel Golf pályáin. Már 30 éve annak, hogy a híres üdülőhelyen megnyílt az ország első 18 lyukú championship golfpályája, amely európai tekintetben is híres szépségéről. A különleges, 100 hektáron elterülő, 18 lyukú golfpályán kezdő és profi golfozók számára is garantált a remek élmény.

Greenfiel Golf Bükfürdő

Greenfiel Golf Bükfürdő

Negyedi program: termelői piac és borkóstoló

A kulináris élmények rajongói imádni fogják a következő két programot. 

A Bükfürdőbe látogatóknak vétek kihagyni a tavasztól őszig megrendezésre kerülő, Bükfürdői Termelői Piacot, ahol a környékbeli termelők, kézművesek kínálják portékáikat. A piacon elérhető és megvásárolható termékek mind hagyományos eljárással, helyben vagy a környéken készülnek, és magukban hordozzák a fürdőváros és szűkebb környezetének ízét és zamatát.  Hogy mikkel is találkozhatunk a piacon? Például termelői borokkal, homoktövis készítményekkel, lekvárokkal, szörpökkel, vasi tökmagolaj és népművészeti termékekkel.

Ha bevásároltunk a piacon, és minden medencét kipróbáltuk a fürdőkomplexumban, akkor irány a környék egyik kiváló borospincéje. A legtöbb pincészet szervez  bórkóstoló programokat, vacsorákat.

Ötödik program: A legvagányabb kalandpark!

Szombathely és Kőszeg között félúton, a varázslatos Gyöngyösfaluban találhatod a vadregényes Holdfény Liget – Az Alpokalja kalandparkját. A hely még 2006-ban nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, célul pedig azt tűzték ki, hogy a legkisebb gyermekektől, az őket kísérő felnőttekig mindenki megtalálja a számára megfelelő szabadidős programot a kalandparkban. 

Itt találjuk meg az ország egyik legnagyobb drótkötélpályáját. És ez nem azt jelenti, hogy csak a kamaszoknak nyújt igazi kalandot a hely, mivel a különböző állatnevekkel ellátott (Katica, Póni, Zebra) pályákat kifejezetten úgy alakították ki, hogy már hároméves kortól próbára tehessék ügyességüket a gyerekek. A kamaszoknak egyébként a Zöld, és a Türkiz pályát, míg a felnőtteknek, a Kék, Piros és a Fekete pályát ajánlják a szervezők. A legbátrabbaknak pedig igazi kihívás lesz a 18 méter magas Írott Kavics extrém mászótorony, ahonnan 3 és 5 méter magasból a bátorságugrásra, 13 és 5 méter magasból pedig a szabadesés megtapasztalására van lehetőség. 

Holdfény Liget Kalandpark

Holdfény Liget Kalandpark

Ha még mindig marad erőd, akkor irány az innen induló Holdfény Expressz állomása. Az erdei kisvasút másik végállomása a Szent Ilona-kápolna.

Jó, ha tudod!

Nem kell autóval lecipelned a kerékpárt! A Tourinform Irodában a férfi, női és gyermek kerékpárbérlés mellett elektromos roller, férfi és női elektromos kerékpár, kisgyermekek szállításához alkalmas kerékpáros utánfutó, valamint családi kirándulásokhoz kitűnő kézikocsi is kölcsönözhető.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top