nlc.hu
Egészség

Közel egy mázsát adott le, miután megszabadult a depressziójától

72 kilótól szabadult meg a depressziót legyőző nő

Búcsút intett a magas koleszterinnek, a magas vérnyomásnak és a kezdődő cukorbetegségnek is.

Az ausztrál Diana Bonazza 13 hónappal ezelőtt még 155 kilót nyomott és a fent említett egészségügyi problémákkal is küszködött – írja a Yahoo! Lifestyle.

A lap információi szerint a 48 éves asszony mostanra azonban szó szerint új ember lett, ugyanis szinte rá sem ismerni a nagy fogyás után, amely során több mint 70 kilót adott le, ráadásul azóta a mentális egészsége is rendbe jött.

70 kilót dobott le a depressziója után

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Bonazza ugyanis eredetileg súlyos depresszió miatt hízott meg, miután elveszítette szüleit, akiket nagyon szeretett. A halálukat követő nehéz időszakban teljesen összeomlott, saját bevallása szerint akár másfél hónap is eltelt anélkül, hogy lezuhanyozott, vagy fogat mosott volna. A depresszió miatt elvesztette a munkáját, otthonát és pénzügyi problémákkal is meg kellett küzdenie, végül már csak a helyi templomok adományaira tudott hagyatkozni, ha ételre volt szüksége. 

„Amikor nincs pénzed, a legolcsóbb dolgokat eszed: ilyen a junk food, ami miatt nagyon elhíztam – mutatott rá. „Erre ráment a mentális egészségem, több alkalommal is öngyilkosságot kíséreltem meg, illetve azért imádkoztam, hogy az elhízásom eredményeként vége legyen az életemnek.”

Végül egészségesebb táplálkozásra váltott és újra nekiállt mozogni – mindennap hosszú sétákat tett – ez pedig már elég volt hozzá, hogy testsúlya közel felétől megszabaduljon. Ennek hatására pedig képes volt felülkerekedni a depresszión és a káros táplálkozási szokásain is. 

Bonazza azt tanácsolja azoknak, akik fogyni szeretnének, hogy legyenek türelmesek saját magukkal szemben, határozzanak meg reális célokat és igyekezzenek eleget aludni. 

Az elképesztő átalakulást bemutató fotókért kattints a Yahoo! oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top