Aktuális

Legfrissebb hírek a koronavírusról szerdán: 13-ra nőtt a hazai fertőzöttek száma, vészhelyzet léphet életbe Magyarországon

Folyamatosan frissülő cikkünkből megtudhatod, mi történt szerdán a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Szerdán már 13-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontakjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

A járvány miatt az operatív törzs veszélyhelyzet elrendelését és egy sor másik intézkedés bevezetését javasolja a magyar kormánynak, erről várhatóan szerdán meg is születik a döntés.

A fertőzés miatt aggódnak a Bajcsy-Zsilinszky Kórház dolgozói, mert kiderült, hogy náluk műtötték a később koronavírussal diagnosztizált 70 éves férfit, aki az ötödik fertőzött Magyarországon.

Jelenleg a Szent László Kórházban tartják megfigyelés alatt a karanténban lévőket, de ha ott nem lesz elég hely, a Kútvölgyi Klinikai Tömb toronyépületében alakíthatnak ki újabb karanténkórházat a koronavírus-fertőzöttek számára.

Eközben Olaszországban egyetlen nap alatt csaknem 170-nel nőtt a koronavírus áldozatainak a száma, ilyen nagy növekedésre még nem volt példa a fertőzés február 21-i olaszországi észlelése óta.

Amióta kiderült, hogy a koronavírus Olaszországban is felütötte a fejét, napról napra lettek egyre óvatosabbak az emberek, a különféle ajánlások és megszorítások pedig észrevétlenül lopták be magukat a mindennapjaikba. Ez a cikk jól bemutatja, hogyan változott a mindennapi élet Olaszországban a koronavírus hatására.

Fertőtlenítés végeznek az erdélyi Csíkszereda bölcsődéjében 2020. március 11-én. Ettől a naptól március 22-ig felfüggesztették a tanítást valamennyi romániai óvodában és iskolában, hogy megelőzzék a a tüdőgyulladást okozó új koronavírus terjedését (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Fertőtlenítés végeznek az erdélyi Csíkszereda bölcsődéjében 2020. március 11-én. Ettől a naptól március 22-ig felfüggesztették a tanítást valamennyi romániai óvodában és iskolában, hogy megelőzzék a a tüdőgyulladást okozó új koronavírus terjedését (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A vesztegzár alá került Olaszországból tömegével utaznak haza az emberek Romániába, ám nekik automatikusan kéthetes karanténba kell vonulniuk. Többen lázadoznak az intézkedések ellen, a csendőrséget is be kellett vetni, mások megpróbálják kijátszani a szabályt.

A járvány miatt rengeteg rendezvény marad el, ha idén nyáron nem lehet megtartani, akár egy-két évvel is elhalaszthatják a tokiói olimpiát, de felmerült az is, hogy nézők nélkül tartsák meg. A koronavírus betett a világ egyik legjelentősebb fesztiváljának is, áprilisban nem tartják meg, inkább októberre halasztják a Coachella fesztivált.

II. Erzsébet rendszerint kézfogással köszönti vendégeit, azonban a koronavírus miatt úgy döntött, egy időre felhagy ezzel a szokásával. 

A celebek is reagálnak a járványra, a nyolcadik hónapban lévő Tatár Csilla minden nyilvános szereplését lemondta a koronavírus miatt, a Rómában élő Cicciolina pedig egy hétre bevásárolt és bezárkózott az otthonába.

Naomi Campbell teljes védőfelszereléssel igyekszik megóvni magát a koronavírus-fertőzéstől.

A hiteles információkon alapuló védekezés nagyon fontos a járvány idején, de az internetes álhírek akár tragédiákat is okozhatnak. Iránban 36-an meghaltak alkoholmérgezésben a pancsolt szesztől, mert azt hitték, az alkohol véd a koronavírus ellen.

További hírek a koronavírus témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top