Horoszkóp

Így kérnek bocsánatot – vagy nem – a csillagjegyek

Vajon te tudsz bocsánatot kérni? Vagy ezt a fogalmat nem is ismered? A horoszkópból máris kiderül, hogyan kérnek bocsánatot – vagy nem – a csillagjegyek...

Biztos, előfordult már veled, hogy megbántottál valakit, s később nagyon sajnáltad, amit mondtál neki. Így maradt a nézeteltérés tisztázása, a bocsánatkérés… szívből. Nem mindenki képes azonban a bocsánatkérésre, mert nem tudja hogyan is álljon neki. Lássuk, mi jellemző a csillagjegyedre. Te mindig bocsánatot kérsz? Vagy hiányzik ez a szó a szótáradból?

Kos

„Sajnálom, hogy úgy döntöttél, engem bosszantasz fel!”
Mivel a Kost magabiztos és rámenős csillagjegyként tartják számon, ezért a legtöbben úgy vélik, nem törődik vele, amikor megbánt valakit. Ám ez korántsem igaz. Nem rettenti el őt, ha be kell ismernie, hibázott, s kész is bocsánatot kérni. Ám csak akkor, ha úgy érzi, valóban ő volt a ludas.

Bika

„Ne legyél már dühös. Amúgy éhen döglök, vacsorára egy kínait?”
Talán a Bikából a legnehezebb kicsikarni a bocsánatkérést, hiszen csökönyös természete miatt nehezen ismeri be, hogy hibázott. Erre csak akkor képes, ha bizonyítékok és tanúk sokasága jelzi, hogy valóban ő a vétkes. Azt mindenesetre megérzi, ha túl messzire ment. Ha mégis bocsánatot kér, értékeld, hogy ehhez össze kellett szednie minden erejét.

Ikrek

„Ha az előítéletektől mentes gondolataimról úgy találod, hogy valójában nem volt igazam, akkor végül bocsánatot kérek.”
Úgy tartják, hogy az Ikrek túlságosan is feledékeny a bocsánatkérést illetően. Főként, mert egyáltalán nem tudatosul benne, hogy olyasvalamit csinált, amiért elnézést kell kérnie. Egészen addig, amíg oda nem mész hozzá, s fel nem szólítod őt a bocsánatkérésre. Ha sikerül kicsikarnod belőle, elégedett lehetsz magaddal: megcsináltad a lehetetlent.

Néhány csillagjegy könnyedén kér bocsánatot… (iStock)

Rák

„Ha nem is olvashatsz a gondolataimban, és nem tudhatod pontosan, mennyire rosszul éreztem magam miatta, de ha ez számít a jövőt illetően, akkor fogadd el a bocsánatkérésemet.”
A Rák nagyon érzelmes és ösztönös csillagjegy, így a legtöbb esetben pontosan tudja, mikor szúrta el a dolgokat, s már azelőtt bocsánatot kér, hogy tudatosult volna benned, mi történt valójában. Ha elnézést kér, azt mindig őszintén és tiszta szívből teszi. S afelől is biztos lehetsz, ha megbántott valakit, ő is ugyanúgy szenved, mint a másik fél.

Oroszlán

„Sajnálom. Idegesnek látszol, úgy tűnik, mintha féltékeny lennél.”
Az Oroszlán szinte mindent képes megúszni. Elragadó és fondorlatos, így ha el is ismeri a hibáját, akkor is képes úgy beállítani a dolgokat, hogy a másik fél érezze magát vétkesnek. Valójában sokkal büszkébb annál, hogy bocsánatot kérjen.

Szűz

„Sajnálom, ha így érzel, ám ha mindent úgy csináltál volna, ahogy mondtam neked, akkor nem lenne semmi gond, s nem kerültél volna ebbe a helyzetbe. Átérzem a helyzetedet, de én megmondtam…”
Bár a Szűz az egyik legintelligensebb csillagjegy, vannak pillanatok, amikor egyáltalán nem tudja, miként kell bölcsen viselkednie. Szándékosan ugyan senkit sem bánt meg, hiszen úgy belemerül a saját világába, hogy nincs is tudatában, megsértett-e valakit, vagy bármi rosszat tett volna. Amikor észreveszi, hogy elbaltázott valamit, kész azt rendbe is hozni.

…másoknak hiányzik a szótárából ez a kifejezés (iStock)

Mérleg

„Sajnálom, ha félreértetted, amit mondtam neked, s ez érzékenyen érintett téged.”
A Mérleg igyekszik biztosra menni, hogy a barátaival nincs semmilyen félreértés, igyekszik elejét venni bárminemű összetűzésnek, vitának. Ha mégis bocsánatkérésre kerülne sor, akkor kész az elveit is feladni, hogy a másik személyt boldoggá tegye.

Skorpió

„…”
A Skorpió nem szeret bocsánatot kérni, hiszen valójában nem sajnálja a tettét. Úgy gondolja, hibáról szó sincs, s miért kellene olyasmiért elnézést kérnie, amiből esetleg a másik profitálhat. Meg van róla győződve, hogy ő márpedig sosem hibázik, éppen ezért elnézést kérni sincs oka.

Nyilas

„Bocsánatot kérek azokért az undok és szabatos dolgokért, amit annak az érzékeny seggfejednek mondtam.”
A Nyilas gyakran hibázik, ám még gyorsabban rendbe is teszi a dolgokat. Ám nem árt észben tartani, ő sem szívesen kér bocsánatot: legtöbbször olyan módon teszi meg, ami nem igazán tekinthető bocsánatkérésnek. Lehet, hogy ajándékkal kedveskedik, vagy elhív valahova, a lényeg, hogy nem igazán veszed észre: valójában bocsánatot kért.

Bocsánatot kérni nem is annyira könnyű…

Bak

„Őszintén remélem, hogy tanultál ebből. Ez egy nagyon drága lecke lehetett volna, bízom benne, hogy most már jobban megértesz engem.”
A Bak akaratos típus, ami meglehetősen nehézzé teszi számára, hogy bocsánatot kérjen. Nem arról van szó, hogy ne bánná a tetteit, csak éppen mérlegeli a lehetőségeket. Úgy gondolja, a dolgok csak rosszabbra fordulhatnak, ami még nehezebbé teszi a bocsánatkérést.

Vízöntő

„Ki mondta, hogy megbántottam az érzéseidet?”
Ha a Vízöntő bocsánatkérésére vársz, felesleges azt visszatartott lélegzettel várnod. Nem hajlik rá, hacsak nem valami katasztrofális hibát követett el. Úgy gondolja, mindenben igaza van, s önteltségre utalhat, hogy olyan okosnak és agyafúrtnak hiszi magát, aki nem alacsonyodik a bocsánatkérésig. Ám ha mégis megteszi, az szívből jön nála.

Halak

„Tudom, hogy hibáztam, ám ismerd el, te is tévedtél, valahogy úgy, ahogy az általános iskola negyedik osztályában, amikor a táborban nem adtad kölcsön a fogkrémedet. Sajnálom, de miért is tetted…”
A Halak nagyon ösztönösen cselekszik. Nem szeret vitába bonyolódni a barátaival, ám tudja, bizonyos helyzetekben ki kell állnia az igazáért. Ha vitába bonyolódik, azt mindig az igazság nevében teszi. Ha megbántott valakit, kész bocsánatot kérni, ám tudja, hogy bizonyos helyzetekben nem a bocsánatkérés az optimális megoldás.

(via mystical raven)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top