Horoszkóp

Így állnak a mosogatáshoz a csillagjegyek. Te mennyire vagy pedáns?

Vajon te is azon csillagjegyek közé tartozol, akik képtelenek ágyba bújni este, ha nem csinálnak rendet előtte? Vagy inkább azok közé tartozol, akiknél halomban gyűlik a mosatlan edény? A horoszkóp most leleplez! Tanulságos részletek következnek...

Örömmel végzed a házimunkát? Konkrétabban fogalmazva: szívesen mosogatsz? Vagy legszívesebben valaki másra hagynád ezt az uncsi feladatot? A házimunkához való hozzáállásodra a csillagjegyed is kihatással van. Ha kíváncsi vagy rá, miért kedveled, vagy éppen miért gyűlölöd a mosogatást, vess egy pillantást a horoszkópodra!

Kos

A Kos soha nem tér úgy nyugovóra, hogy ne mosogatná el a piszkos edényeket előtte. Még ha túlságosan fáradt is, avagy éjszakába nyúló partit adott, ez sem tántorítja el ettől a szokásától: fennmarad, s rendet rak a konyhában, sőt a szobát is kiporszívózza, ha kell.

Bika

A Bikának megvan a saját bejáratott módszere a házimunkát illetően, s ez a mosogatásra is igaz. A saját ritmusában végzi akkor, amikor kedve van hozzá. Nem szereti, ha sürgetik, ezzel ugyanis pont az ellenkezőjét érik el nála a többiek: csak azért sem csinálja meg a feladatot. Az “én-idejéből” sem szívesen áldoz a házimunkára.

Ikrek

Az Ikrek abban mindenképp hasonlít a Bikára, hogy nem csinál belőle ügyet, ha házimunkát kell végeznie, ám ha valami „fontosabb” dolgot talál, minden további nélkül otthagyja a mosogatást, akár félig készen. Szemrehányást persze nem magának, hanem az „elterelésnek” tesz.

Rák

A Rák szereti, ha minden tiszta és rendezett körülötte, ám ez csupán a felszín. Nem jelent számára gondot a mosogatás, ám az már más kérdés, hogy milyen alaposan végezte el a feladatot. Érdemes lenne picivel több tisztító- és mosogatószert használnia…

Oroszlán

Amikor a házimunkára kerül sor, az Oroszlán különösen hajlamos a drámára: miért éppen neki kell mosogatnia? Nyilvánvaló, hogy szívesebben inna meg egy pohár bort, s anekdotázna az izgalmas életéről, mintsem a konyhában rakjon rendet. Nem ártana visszafognia magát, hiszen attól, hogy született vezető, a házimunka alól még nem kéne kibújnia.

Szűz

A Szűz mindenben a tökéletességre törekszik, így a házimunkában is. Az üres mosogató a nap egyik fénypontja nála. Nem csupán szereti, ha minden tiszta, ragyogó és rendezett körülötte, hanem valójában élvezettel is végzi a házimunkát. A mosogatásban is precíz, egyetlen pöttyöt sem hagyna az edényeken.

Van, aki szívesen mosogat, s van, aki nagyon nem... (fotó: Getty)

Van, aki szívesen mosogat, s van, aki nagyon nem… (Fotó: Getty)

Mérleg

A Mérleg a házimunka esetében is a középúton található: nem tisztaságmániás, de nem is veti meg a házimunkát. Ám azt már korántsem mondhatjuk, hogy örömmel is végzi. Egyedül az jelent számára motivációt, ha tudja, vendégek érkeznek hozzá. Ez esetben gyorsan rendet rak, s alaposan elmossa a használt edényeket.

Skorpió

Egy újabb megrögzött takarításmániás: a Skorpió otthonában mindennek a helyén kell lennie. Attól is kiakad, ha a mosogatóban egyetlen csészét talál, mert nem bírja a piszkos dolgok látványát. A legérdekesebb azonban, hogy nem szívesen hozza mások tudomására, mennyire rendszerető is valójában.

Nyilas

A Nyilas valójában az egyik legkényelmesebb a csillagjegyek között. Könnyen elfelejti, hogy reggeli, az ebéd, a vacsora után nem mosogatott el, s még azzal sem vesződik, hogy ellenőrizze ezt. Mindez pedig azzal magyarázható, hogy a házimunka bizony nem tartozik a legfontosabb teendői és az erősségei közé.

Bak

A házimunkát a Bak nagyon szívesen elvégzi. Szereti a rendet, a tisztaságot, ezért bármilyen feladatnak örömmel tesz eleget. S miért lenne ez alól kivétel a mosogatás? Viszont a szerinte unalmas feladatokat könnyedén átruházza a többiekre. Amit nem akar, nem is csinálja meg.

Vízöntő

A Vízöntő odavan a technológiai újításokért, így a házimunkát is rendre megkönnyíti magának. A takarítást rábízza a robot-porszívóra, ahogy a mosogatógép is nagy barátja. Másfelől nagy humanitárius, fontos számára a környezetvédelem, így a különféle szemétgyűjtési akciókban előszeretettel vesz részt.

Halak

A Halak olyan, mint egy gondtalan művész, akinek nagyon fontos a kényelem. S ha ez azt jelenti, hogy mosogatás helyett szundikálhat egy kicsit, akkor ezt lelkiismeretfurdalás nélkül megteszi. Nem okoz neki gondot, hogy a házimunkával megvárja azt a pillanatot, amikor már muszáj megcsinálnia. Ám a mosogatásnál mindig adódik valami izgalmasabb…

(via culture astrology)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top