Horoszkóp

Íme a csillagjegyek tökéletes kikapcsolódása a hosszú hétvégére

A négynapos húsvéti hosszú hétvége remek alkalom, hogy valami egészen újat próbálhass ki. A horoszkóp szerint ezzel a tevékenységgel töltődhetsz fel, és pihenheted ki az elmúlt hetek megpróbáltatásait. Érdemes élni a lehetőséggel...

Időnként úgy érezhetjük, a vállunkra nehezedő nyomást már nem tudjuk elviselni, s mintha az egész világ ránk omlana. Lehet, hogy ez a nyomasztó felelősség a tanulással, a munkahellyel, avagy szerettünk ellátásával kapcsolatos, ám időnként szükség van rá, hogy csak saját magunkra figyeljünk. Nem önzés, ha röpke időt arra szánunk, hogy ellazuljunk, hiszen mindenki megérdemel egy kis kikapcsolódást. S a feltöltődés melyik módja számodra a leghatékonyabb? A horoszkóp elárulja. Próbáld ki már most ezen a hosszú hétvégén!

Kos: Egy nap a fürdőben

Rámenős, céltudatos, ambiciózus. A Kos addig nem nyugszik, amíg el nem éri a kitűzött célt. Esetében a feszültség kiengedésének leghatékonyabb módja, ha egy egészen napot lazítással tölt. Nem kell ehhez drága hotelbe sem utazni, ezt az érzést átélheted a saját fürdőszobádban is. Helyezz fel egy arcmaszkot, hallgass lazító relaxációs zenét, s közben merülj el egy finom illatos kádfürdőben. Imádni fogod!

Bika: Zenehallgatás

A Bika odavan a zenéért, méghozzá azt a stílust kedveli, amely sokkal inkább biztonságot, megnyugvást ad, s nem azt az üvöltős fajtát, amelyet sokáig hallgatva garantált a fejfájás. Jöhet Norah Jones, Lorde, vagy Sufjan Stevens, akik hangja mellett a külvilág a feje tetejére is állhat. Érdemes a kedvenc dalaiból listát készítened, majd kényelmesen elhelyezkedned a kedvenc foteledben, s átadni magadat az érzéki dallamoknak.

Ikrek: Meditáció

Az Ikrek figyelme egyszerre több dolog között is megoszlik, éppen ezért fontos, hogy minél gyakrabban lazítson, meditáljon. Ez ugyanis a leghatékonyabb segítség, hogy megtaláld a belső békét, a nyugalmadat, amire nagy szükséged van. A videómegosztó oldalakon számtalan meditációs felvételt találhatsz. Lényeges, hogy olyasmit keress, amitől valóban ellazulsz, s amely segít az elmét is ellazítani.

Rák: Vígjáték-sorozatok

A Rák a benne felgyülemlett érzelmeknek úgy engedhet utat, hogy könnyű vígjáték-sorozatokat néz, amelyekben a nevetés jóval több, mint a szívfájdalom. Ilyen lehet a Jóbarátok, az Így jártam az anyátokkal, de akár a Drága örökösök is. Ülj le a tévé elé, s engedd meg magadnak a pihenést, a töltődést már ezen a hétvégén. A jó hangulat garantált, a sorozatokat pedig megtalálod a neten is.

Oroszlán: Olvasás

Az Oroszlán hatalmas önbizalma és önimádata arrogánsnak tűnhet, éppen ezért fontos neki, hogy olykor kiszakadjon a saját világából, s valaki más bőrébe bújjon. Ehhez a legjobb, ha minél többet olvasol. Az olvasás ugyanis egészen új univerzumba repít el, ahol fejlesztheted az empátiádat, s több állásponttal is szembesülhetsz. Az olvasás amúgy is csökkenti a feszültséget, éppen ezért, mi lehetne jobb módja a lazításnak, mint egy könnyed regény?

Szűz: Pezsgőfürdő

A Szűz a kemény munkamoráljáról híres, ám a „csak munka, semmi móka”-hozzáállás komoly stresszt eredményezhet. Éppen ezért fontos, hogy már ezen a hétvégén időt szakíts magadra, a teljes kikapcsolódásra, a lazításra. Erre a legjobb módszer, ha pezsgőfürdőt készítesz magadnak. Elegendő a fürdőkádat illóolajokkal, pezsgős fürdőgolyókkal megtölteni, gyújthatsz illatos gyertyákat is, s persze nyugtató zenéket is hallgathatsz.

Így töltenék szívük szerint a hosszú hétvégét a csillagjegyek (fotó: Getty)

Így töltenék szívük szerint a hosszú hétvégét a csillagjegyek (Fotó: Getty)

Mérleg: Edzés

A Mérleg hajlamos magába fojtania a haragot, a bosszúságot, ám fontos, hogy ezt engedje felszínre törni. A gőz kiengedésének leghatékonyabb módja a mozgás. Nem szükséges azonnal bérletet vásárolnia az edzőterembe, elegendő, ha sétálsz, futsz a közeli parkban. A futás köztudottan az egyik legjobb módja az endorfinok termelésének, s jóval energikusabb és boldogabb állapotba varázsolja téged. Ugye, már ezen a hétvégén kipróbálod?

Skorpió: Naplóírás

A Skorpiót mindig foglalkoztatja valami, az agya folyamatosan zakatol, az érzelmek kavarognak benne, s időnként olyannyira túltengenek, hogy már kezelhetetlenné válnak számára. Éppen ezért a naplóírás kiváló lehetőség lehetőség, hogy a gondolataidat papírra vetve mindig tisztában lehess az érzéseiddel is. Ezzel lehetővé teszed, hogy ne csupán saját magadat emészd belülről, hanem nyitottabbá válj a többiek felé is.

Nyilas: Humor és nevetés

A Nyilast remek humorral áldotta meg a sors, éppen ezért mi mással is kapcsolódhatna ki, mint a nevetéssel. Ehhez pedig tökéletes időtöltés a stand-up comedy. Ha most élő eladást nem is nézhetsz meg, mindennap találsz a tévében korábbi adásokat. A nevetés a legjobb gyógyszer a stresszre, ezért jól teszed, ha már ma este finom pohár borral befészkeled magadat a kedvenc foteledbe, s humoros előadásokkal töltöd az időt. Pillanatok alatt jobban érzed magad…

Bak: Tánc

A Bak rendkívül megbízható típus, önuralma csodálatraméltó, ám neki is szüksége van a lazításra, s erre a legjobb módszer a tánc. S ha most balett stúdióba nem is juthatsz el, otthon is táncolhatsz a négy fal között. Csak tegyél be vidám zenét, vagy keress a neten táncoktató videókat, s mozogj örömmel és önfeledten a zene ritmusára. Próbáld csak ki, mennyivel lazább és rugalmasabb leszel testileg és lelkileg a tánctól.

Vízöntő: Barátok

A Vízöntő az önállóságáról ismert, s neki szüksége van arra is, hogy időnként csak magában tölthesse az időt. De ne ezen a hosszú hétvégén tedd ezt! Neked is pontosan olyan szükséged van a barátokra, a szeretteidre, mint bárki másnak. S ha most személyesen nem is találkozhattok, videó-cseten egész nap beszélgethettek egymással. Imádni fogod, hiszen hihetetlenül feltölt ez a fajta kommunikáció téged. Ez amúgy is annyira „vízöntős”, nem igaz?

Halak: Úszás

A Halak úszásra, fürdőzésre született, s nem csupán azért, mert a hal az állatövi szimbóluma. Az úszás remek módja, hogy tökéletesen kikapcsolódj és elmerülhess a hűs habokban. Most erre ugyan nem lesz lehetőséged, de nincs okod elkeseredni. A vízterápia minden formájában nagyon erősen hat a lelkedre. Engedj kellemesen meleg vizet a kádba, illatosítsd különleges habfürdővel, s engedd el a mindennapi gondokat.

(via the talko)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top