Gombóc Artúr után szabadon: szeretjük a lyukas csokoládét, a kerek csokoládét, a csokitortát, a csokis kekszet, a csokifagyit, a csokis palacsintát és mindent, amiben csoki van. Most meg is mutatjuk, hogyan kell mindezeket elkészíteni.
Málnás brownie
Hozzávalók:
125 g vaj
100 g étcsoki
50 g tejcsoki
100 g cukor (nálam most barna cukor)
2 tojás
70 g liszt
25 g kakaópor
100-200 g málna
A brownie receptjének leírása a Csak a Puffin blogon folytatódik.
Csokitorta
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
6 ek. víz
1 cs. sütőpor
4 dkg cukormentes kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
37,5 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín
16 dkg vaj
A csokitorta receptje a Pálmafa Project blogon folytatódik.
Kávés csokitorta
Hozzávalók (egy 22 cm-es tortaformához):
150 g 70% kakaótartalmú étcsokoládé
150 g vaj
4 ek. azonnal oldódó kávé
2 ek. langyos tejszín
50 g cukor
3 tojás
1 tojás sárgája
40 g liszt
A recept folytatásáért kattints ide, a Tavola in Piazza blogra.
Csilis-csokis cupcake
Hozzávalók:
A muffinhoz:
170 gramm liszt
fél zacskó sütőpor
1 tojás
1 kis joghurt
1 dl olaj
120 gramm cukor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
A csokoládés krémhez:
100 gramm vaj
100 gramm étcsokoládé
50 gramm porcukor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1-2 kis csilipaprika (ízlés szerint)
A tetejére: dekorcukor
A recept a Bonnie konyhája blogon folytatódik.
Csokikenyér cukkiniből
Hozzávalók:
1 közepes méretű cukkini meghámozva, lereszelve
1 közepes alma lereszelve
3 ek. olvasztott kókuszzsír vagy extra szűz olívaolaj
2 tojás
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 ek. zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
2 ek. steviapor (3 evőkanál nyírfacukor vagy eritrit)
1 tk. őrölt fahéj
1 púpozott tk. szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg cukormentes étcsokokoládé
kb. 0,5 dl tej (ill. szükség szerint) (Tejérzékenyeknek bármilyen növényi tej)
A recept a Salátagyár blogon folytatódik.
Nutellás-csokis keksz
Hozzávalók:
2/3 csésze cukor (180 g)
1/2 csésze lágy vaj (114 g)
2 tojás
1 tk. vaníliás cukor vagy vaníliakivonat
2 csésze liszt (260 g)
1 tk. szódabikarbóna
1 csésze csokicsepp (15 dkg)
nutella
A csokis keksz receptje a Zsuzsi finomságai blogon folytatódik.
A legegyszerűbb csokimousse
Hozzávalók:
70 g étcsoki – minél magasabb kakaótartalmú legyen, minimum 70 %-os
65 ml víz
A csokimousse receptje a Konyhalál blogon folytatódik.
Csokis-capuccinós parfétorta
Hozzávalók (egy őzgerinc vagy kenyérformához):
400 ml tejszín (min. 30 %-os, NEM növényi)
150 g joghurt / tejföl
4 ek. porcukor
1 ek. vaníliás cukor
1-2 presszókávé
100 g étcsoki
9 db babapiskóta
kevés tej és Amaretto likőr a piskóták locsolásához
amarettini keksz, csokidarabok, grillázsdarabok
A parfétorta receptje a Sütit akarok blogon folytatódik.
Ehető csokitányér
Hozzávalók kb. 7 db csokitányérhoz:
100 g étcsokoládé
7 db lufi
Az egyszerű, de mégis nagyon látványos csokitányérok elkészítésének leírása a Bouvet blogon olvasható.
Még több csokis recept az NLCafén:
- 3 csupa csoki brownie
- Így készül az egészséges csokikrém
- 3 édesség csokifüggőknek (is)