Horoszkóp

Így kezelik a pénzt a csillagjegyek. Ki tud spórolni és ki nem?

Néhány csillagjegy mestere a pénzszerzésnek, mások inkább a meglévővel próbálnak spórolni. Akadnak olyanok is, akiknek mindketten remekül megy. Na ők a legszerencsésebb csillagjegyek. Vajon te hogyan bánsz a pénzzel? A párod jól kezeli? A horoszkópból kiderülnek a részletek.

Így spórol a Kos

pénz spórolás csillagjegyek kos horoszkópA takarékoskodás terén a legnagyobb ellenséged a kényszeres vásárlási hajlamod. Kos jegyűként, szinte képtelen vagy ellenállni a legjobb ajánlatoknak, nem tudod megállni, hogy ne tömd tele a kosaradat. Egyetlen módon tudsz megtakarítani, ha nem vásárolsz. Vegyél erőt magadon, és ne nyitogasd webáruházak oldalait, s ha esetleg mégis odatévednél, a Megveszem gomb lenyomása előtt gondold végig, tényleg kell-e egy újabb abból, amiből alapból is legalább tíz van.

Így bánik a Bika a pénzzel

pénz spórolás csillagjegyek bika horoszkópNem vásárolsz össze-vissza, bár egy-egy designer holminál te is elcsábulsz. Bika jegyűként pozitívum, hogy spórolási ösztönöd általában győzedelmeskedik nálad. Ha valamit kinézel magadnak, külön kasszát hozol létre, s amikor összegyűlik a szükséges összeg, akkor vásárolsz. Ám csak abban az esetben, ha akkor is úgy gondolod, szükséged van rá. A türelem és a kitartás mindig meghozza gyümölcsét, az így megszerzett holmi mindenkor sokkal értékesebb a szemedben.

Így kezeli a pénzt az Ikrek

pénz spórolás csillagjegyek ikrek horoszkópEgyedülálló Ikrek jegyűként még nem érzel különösebb felelősséget, így a spórolás nem elsődleges szempont. Ám szülőként és házastársként már nagyon is fontossá válik, hogy rendszeresen félrerakj a fizetésedből a későbbiekre. Előszeretettel nyitsz különböző megtakarítási számlákat a gyerekek iskoláztatására, családi vakációkra, avagy a nyugdíjas éveidre. S a téma a beszélgetéseidben is megjelenik: szívesen vitatod meg a legjobb takarékoskodási lehetőségeket a környezeteddel.

pénz spórolás csillagjegyek horoszkóp

Néhány csillagjegy nagyon jól bánik a pénzzel (iStock)

Így spórol a Rák

pénz spórolás csillagjegyek rák horoszkópRák jegyűként kifejezetten szorgalmas típus vagy, s örömmel tölt el, amikor a befektetett megtakarításod növekedésnek indul. Család, stabil háttér, kényelmes otthon, nálad ezek az értékek élveznek elsőbbséget, amit valójában nem is veszélyeztet semmi sem. Nem szívesen költöd el viszont a pénzedet. Fontos volna, hogy egészséges egyensúlyt találj a spórolás és az észszerű költekezés között, hiszen a pénz mégiscsak arra van, hogy elköltsd, nem pedig arra, hogy tartogasd.

Így bánik a pénzzel az Oroszlán

pénz spórolás csillagjegyek oroszlán horoszkópOroszlán jegyűként remekelsz mind a pénzszerzés, mind a megtakarítás terén. Bölcsen és felelősen döntesz a pénzügyeidet illetően. Néha ugyanakkor téged is elragad a hév, és drága ajándékot vásárolsz a szeretteidnek, valójában túlköltekezel. Hiába, imádsz másoknak örömet szerezni, ezért olyan ajándékokkal igyekszel meglepni őket, amelyek láttán nem győznek álmélkodni. Hidd el, a kisebb meglepetéseknek is nagyon örülnek, sőt az akciósnál sem az ajándék árát fogják nézni a szeretteid.

Így spórol a Szűz

pénz spórolás csillagjegyek szűz horoszkópSzűz jegyűként remekül spórolsz: vásárlás előtt mindig feltérképezed a terepet, s a vásárlást összességében próbálod áttekinteni. Ha komoly összegről van szó, de lehetőség van a részletfizetésre, az már jó pont nálad. Mérlegeled, milyen tényezők szólnak mellette és ellene, s csak azután nyúlsz a zsebedbe. S bár a befektetéseket illetően jól döntesz, amikor saját magadba kellene invesztálni, meglehetősen szűkmarkú lehetsz. Ha valami újat tanulnál, netán saját vállalkozásba akarsz fogni, először el kell hitetned magaddal, hogy érdemes vagy rá. Jó befektetés vagy, hidd el.

Így bánik a pénzzel a Mérleg

pénz spórolás csillagjegyek mérleg horoszkópMérleg jegyűként, ha akarsz, tudsz spórolni. Ilyenkor nem vásárolsz kényszeresen, takarékossági számlával rendelkezel, s felelősségteljesen döntesz pénzügyekben. Néha ugyanakkor könnyen kifolyik a pénz a kezed közül, egyszerűen nem érzed a határokat. A baráti társaságban például te vagy, aki előszeretettel hívja a többieket költséges vacsorára, bulira. Ha partit rendezel, senkitől sem fogadsz el anyagi támogatást. Nem ártana megértened, hogy a szeretetet nem lehet pénzért megvásárolni, főként, hogy a valódi barátok enélkül is melletted állnak.

Így spórol a pénzzel a Skorpió

pénz spórolás csillagjegyek skorpió horoszkópSkorpió jegyűként remekül tudsz takarékoskodni: alkalomszerűen vásárolsz, és e téren nem is támasztasz olyan magas igényeket. Ám mivel bizalmatlan vagy másokkal, elképzelhető, hogy nem jutnak el hozzád a megfelelő befektetési tanácsok. Nem szégyen pénzügyi tanácsadó, adószakértő javaslatát kérni, nem kell attól tartanod, hogy ezzel aláásod a hírnevedet. Sőt, ha nem vagy tisztában az adózási jogszabályok változásával, könnyen megjárhatod, ha elmaradsz valamilyen befizetéssel. Szóval, ne csak spórolj, légy is résen.

Így kezeli a pénzt a Nyilas

pénz spórolás csillagjegyek nyilas horoszkóp„Csak egyszer élsz”. Nyilas jegyűként mottód valójában nagyon is rányomja a bélyegét a mindennapjaidra, többre értékeled a tapasztalatszerzést, az utazást, a jelen pillanatot, nálad ezért a megtakarítás nem szerepel a prioritások között. Nem ártana azonban létrehoznod a vészhelyzetre fenntartott takarékszámlát, egy pénzügyi tartalékot, hiszen soha nem lehet tudni, mit hoz a holnap, s hidd el, jól jöhet még az a félretett pénz.

pénz spórolás csillagjegyek horoszkóp

Néhány csillagjegy nagyon nem szeret spórolni (iStock)

Így bánik a pénzzel a Bak

pénz spórolás csillagjegyek bak horoszkópBak jegyűként a megtakarítási számlák tengerében téged lehetetlenség megtéveszteni. Mindent tudsz, amit tudnod kell a spórolásról. Egész életedben a biztos pénzügyi háttér megteremtése lebeg a szemed előtt: megtakarítási, befektetési és nyugdíjszámlákban nincs hiány. S folyamatosan figyeled az egyes konstrukciók hozamát: ha az egyik számla a várakozásaid alatt teljesít, a lehető leghamarabb megszünteted, s egy másik, sokkal jövedelmezőbb befektetést keresel.

A Vízöntő nem szeret spórolni

pénz spórolás csillagjegyek vízöntő horoszkópVízöntő jegyűként valójában nincs ellenedre a spórolás, ám a technológiai újdonságoknak te biztosan képtelen vagy ellenállni. Ha bármilyen új „kütyü” jelenik meg a piacon, szinte elsőként szerzed be, nem bírod kivárni, hogy az ára lejjebb menjen. Minek is várni, hiszen amikor ez olcsóbb lesz, a jön a következő újdonság. Mégis hidd el, ha kicsit türelmesebb lennél, akkor is megszereznéd a legújabb eszközöket, ráadásul egy rakás pénzt is megspórolhatnál.

Így bánik a pénzzel a Halak

pénz spórolás csillagjegyek halak horoszkópHalak jegyűként rendkívül önzetlen vagy, az összes pénzedet hajlandó lennél odaadni másoknak. Pedig hidd el, többet érnél el, ha magadat helyeznéd az első helyre, főként akkor, amikor pénzügyekről van szó. Fontos, hogy gondoskodj magadról, s ha ezt kipipáltad, lehetsz a többiekkel is igazán nagyvonalú. Nagyszerű ugyanis, amikor kisegítesz másokat, de ezt ne akkor tedd, amikor te sem tudod kifizetni a számláidat.

(via your tango) horoszkópikonok: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top