Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Horoszkóp

Meghökkentő asztrológiai jelentése van Az utolsó vacsorának

Egészen bámulatos összefüggést rejt az asztrológiával Leonardo da Vinci káprázatos festménye, Az utolsó vacsora. A mű szimbolikáját hosszú ideje kutatják a festészet, a művészettörténet szerelmesei, ezúttal a horoszkóp szemszögéből lebbentjük fel a fátylat a rendkívül beszédes alkotásról. Izgalmas részletek következnek.

Leonardo da Vinci zsenialitásához kétség sem férhet. Egyik legismertebb festménye, Az utolsó vacsora, melybe nagyon könnyű belefeledkezni. Mégis ez a csodás kép jóval több titkot rejt, mint sokan sejtenék…

Jóllehet Leonardo da Vincit elsősorban művészként tartották számon, korszaka tudósa és felfedezője, valódi polihisztora volt. Alighanem ő a legkiválóbb példa arra, hogyan lehet a tudományos módszereket az élet minden területén alkalmazni, beleértve a művészetet és a zenét is. Számtalan kísérletet végzett, futurisztikusnak tűnő szerkezetet tervezett és épített, tudományos felfedezést tett, amelyeket soha nem publikált. Az olasz reneszánsz egyik legnagyobb festője volt, jóllehet csak tucatnyi befejezett alkotást hagyott az utókorra.

az utolsó vacsora szimbólumok asztrolgóia

Különleges asztrológiai szimbólumokat rejt Az utolsó vacsora (iStock)

Különleges titkokat sejtet Az utolsó vacsora

Az utolsó vacsora című festménye Jézust és a 12 apostolt ábrázolja a keresztre feszítése előtti napon, azt a pillanatot, amikor Jézus kijelenti: „egy közületek el fog árulni”. Mindegyikük más módon reagál a kijelentésre, s ezeket a reakciókat már számtalan módon próbálták értelmezni. Többen úgy vélik, a 12 apostol a különböző csillagjegyeket testesíti meg, míg Jézus magát a Napot. Az utolsó vacsora körül a mai napig is számos rejtély kering, hiszen egyesek zenei kódot olvastak ki belőle, mások az apokalipszis időpontját, megint mások ősi tudást sejtenek benne. S pontosan ez lehet a csodálatra méltó festmény egyik rejtett üzenete.

Leonardo az apostolokat hármas csoportokban festette a képre, amely a négy őselem szimbóluma is lehet, így megjelenik a föld, a víz, a tűz és levegő elem, ahogyan az asztrológiában is. Ha ebből indulunk ki, a kép árnyékba borult bal oldala a negatív föld és víz jegyekre, míg jobb oldala a pozitív tűz és levegő jegyekre utal.

az utolsó vacsora szimbólumok asztrológia

A 12 apostol a 12 csillagjegy szimbóluma (iStock)

Az utolsó vacsorában megjelennek a csillagjegyek is

 1. Simon apostol – a Kos
 2. Taddeus apostol – a Bika
 3. Máté apostol – az Ikrek
 4. Fülöp apostol – a Rák
 5. János apostol – az Oroszlán
 6. Tamás apostol – a Szűz
 7. Mária Magdaléna – a Mérleg
 8. Júdás – a Skorpió
 9. Péter apostol – a Nyilas
 10. András apostol – a Bak
 11. Jakab apostol – a Vízöntő
 12. Bertalan apostol – a Halak

Természetesen semmilyen közvetett bizonyítékot nem találtak mér rá, hogy Leonardo da Vinci ezekre az asztrológiai szimbólumokra utalt festményében. S bár az egyes apostolokban felismerhetők a megfelelő csillagjegyek jellemzői, akár a véletlen műve is lehet. A festményben elrejtett asztrológiai kód az 1950-es évek óta foglalkoztatja az embereket, s bár több könyv is napvilágot látott a témával kapcsolatban, a mai napig nem nyert egyértelmű tanúbizonyságot. Ennek ellenére rendkívül érdekes és sokatmondó…

(via awareness act)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top