Horoszkóp

Retrográd bolygókavalkádot hoz 2019 nyara a csillagjegyeknek

Az idei nyár igencsak elgondolkodtatja majd a csillagjegyeket. A nyári retrográd bolygókavalkád ugyanis számtalan faramuci helyzet elé állít mindenkit. Hogy mit is jósolnak a nyárra a csillagok? A különleges horoszkópból megtudhatod a választ.

Fontos retrográd mozgásokat hoz a forró nyári időszak – amely, ha ha precízek akarunk lenni, egészen az október 3-ig tart. A három legnagyobb befolyással bíró bolygó, a Jupiter, a Szaturnusz és a Plútó néhány hete már hátráló mozgást végez, s június végén negyedikként belép a képbe a Neptunusz is.

Az előttünk álló időszakban olyan periódus következik, amely ideális, hogy életünket több szemszögből is górcső alá vegyük: eltöprenghetünk a döntéseinken, a hozzáállásunkon, de nem kizárt, hogy zsibbadtnak vagy éppen mesterkéltnek érezzük magunkat. A retrográd hatás valamennyi csillagjegyre egyaránt érvényes, senki nem kerülheti el a hatását. Ám mielőtt az egyes állatövi jegyekre vetünk egy pillantást,

néhány adat a retrográd bolygókról:

  • a Jupiter a Nyilas jegyében hátrál április 11. óta, amit egészen augusztus 11-ig folytat;
  • a Szaturnusz április 29-én kezdett hátráló mozgásba a Bak jegyében, és egészen szeptember 18-ig nem is változtat az útján;
  • szintén a Bak jegyében hátrál a Plútó április 24. óta, amit október 3-ig folytat, míg 
  • a Neptunusz június 21-től halad visszafelé a Halak jegyében egészen november 27-ig.

Lényeges megérteni, a retrográd mozgás a Földről tűnik annak, a bolygók a valóságban természetesen nem haladnak visszafelé, az ellipszis pálya okán látjuk úgy, mintha megállnának, majd megindulnának az ellenkező irányba. A retrográd mozgás ugyanakkor mégis nagyon jelentős, hiszen ezek az időszakok bennünket is megállásra, önvizsgálatra késztetnek.

Június 21-től egyszerre négy bolygó végez retrográd mozgást (iStock)

Így hatnak a retrográd bolygók a Kosra

Kos jegyűként a munkád és a karriered kerül középpontba a retrográd időszak során. Lehet, hogy munkahelyet váltasz, új városba költözöl a munkád miatt, netán nyugdíjba vonulsz, a mindennapi elfoglaltságaidat illetően fontos változás történik, ami jobban passzol az életed céljához. A bolygók hátrálása arra késztet, hogy ezen a területen új nézetet sajátíts el (Szaturnusz és Plútó), de új képzési módszert (Jupiter) is választhatsz. Készen állsz a változásra? (Neptunusz)

Így hatnak a retrográd bolygók a Bikára

Bika jegyűként az életedben komoly változás történik, ami képzéssel, utazással, esetleg anyagi gyarapodással, felvilágosultsággal áll kapcsolatban. Lehet, hogy új karrier indítására készíted fel magad, új lehetőségek után kutatsz, netán a világról meglévő ismereteidet próbálod szélesíteni a következő hónapokban. Lehet, olyan pontra érkeztél, ahol az egyetlen mód az előrejutásra, hogy változtatsz a nézőpontodon (Szaturnusz és Plútó). Érződhet egy nagyobb szervezet hatása (Jupiter), s kérdés, hogy a megfelelő emberekkel veszed-e körbe magadat (Neptunusz).

Így hatnak a retrográd bolygók az Ikrekre

Ikrek jegyűként a nagyobb szervezetekkel, illetve idősebb rokonokkal való viszonyodban következhet be változás ezen időszak alatt. A nagyobb szervezetek a kormányt, az önkormányzatot, az egyetemeket, vallási szervezeteket, illetve pénzügyi intézményeket jelentheti. Lehet, hogy egy adott szervezeten belüli pozíciód módosulhat, vagy ezen szervezetek szolgáltatásait veszed majd igénybe (Szaturnusz és Plútó). Gondold át családi kapcsolataidat (Jupiter), illetve, hogy a karriered úgy alakul-e, ahogy kellene (Neptunusz).

Ritka jelenségnek számít, amikor egyszer négy bolygó hátrál (iStock)

Így hatnak a retrográd bolygók a Rákra

Rák jegyűként vedd górcső alá a párkapcsolatodat. Minden az elvárásaid szerint alakul? Te alkalmazkodsz, vagy éppen fordítva? Akárhogy is, juss dűlőre magadban, mi az, amit tolerálsz a párodban, s mi az, amit nem. Elképzelhető, hogy ráébredsz, mennyire fontos és tiszteltre méltó a társad (Szaturnusz és Plútó). Érdemes az egészségedre és a közérzetedre is nagyobb figyelmet fordítani (Jupiter) a közeli jövőben, s gondold át, hogyan bővíthetnéd most a tudásodat (Neptunusz).

Így hatnak a retrográd bolygók az Oroszlánra

Oroszlán jegyűként a mindennapi megszokásaidra hat ez a periódus, ami életstílusodat, egészségedet, napi feladatokat is érintheti. Lehetséges, hogy változik a munkahelyed, avagy új kötelezettségekkel bővül a munkaköröd, de megeshet, hogy egészségesebb életmód érdekében változtatsz a szokásaidon (Szaturnusz és Plútó). Hamarosan egy hosszú ideje halogatott témában kell döntened (Jupiter). Légy nagyon átgondolt. És vajon hogyan állsz mostanában az idősebb rokonokhoz (Neptunusz)?

Így hatnak a retrográd bolygók a Szűzre

Szűz jegyűként a megnyilvánulásaid, a kifejezésed kerülnek előtérbe ezen időszak alatt. Elképzelhető, hogy nálad fiatalabb generációval kerülsz kapcsolatban, s kérdés, mennyire élvezed majd a velük töltött időt. Mennyiben változtat meg a hozzáállásuk? Lehet, úgy érzed, új módszereket kell találnod a jobb önkifejezés érdekében. A művészetek is jelenthetik a választ, ám ez attól is függ, milyen képességekkel rendelkezel, mire vagy képes (Szaturnusz és Plútó). Más szemszögből látod az otthonodat, a családodat (Jupiter), és felteheted magadnak a kérdést: a párkapcsolatod olyan, amilyenre vágytál (Neptunusz)?

A retrográd bolygók megállásra és gondolkodásra késztetik a csillagjegyeket (iStock)

Így hatnak a retrográd bolygók a Mérlegre

Mérleg jegyűként az otthonod és a családod kerül látószögedbe a következő hónapokban. Új taggal bővül a család, netán kisbaba érkezik? Megfelelő módon gondoskodsz az idősebbekről? Felújításra szorul az otthonod, netán felmerül a költözés lehetősége? Készülj fel, az előtted álló időszak során életed ezen része kerül középpontba (Szaturnusz és Plútó). Változhat a testvérek közötti kapcsolat, akár hivatalos részét illetően is (Jupiter), s tűnődj el azon, mennyi energiát fordítasz az egészségedre (Neptunusz).

Így hatnak a retrográd bolygók a Skorpióra

Skorpió jegyűként a családi kapcsolatok kerülnek górcső alá, legyen szó testvérekről, távoli rokonokról, unokatestvérekről, szerződésekről, megállapodásokról. Milyen közöttetek a párbeszéd? Meghallgatják a véleményedet? Milyen szerződéseket kéne átnézned? Más információk kerülhetnek előtérbe, más dolgokra helyeződhet a hangsúly, amint változtatni próbálsz (Szaturnusz és Plútó). Érdemes a pénzügyi lehetőségeket jobban megvizsgálni (Jupiter), s tedd fel magadnak a kérdést, a gyerekek mennyire fontosak az életeben (Neptunusz)?

Így hatnak a retrográd bolygók a Nyilasra

Nyilas jegyűként a pénzügyi és befektetési lehetőségeket érdemes szemügyre venned. Nézd most át, mibe fektetted a pénzedet, milyen jövőbeni terveket szövögetsz. Megfontoltan döntöttél? Az előtted álló hónapokban hozott pénzügyi döntéseidnek hosszútávú hatásai lesznek, szóval érdemes mindent jól átgondolni. A pénzügyi háttered vajon fedezi a jövőbeni céljaidat (Szaturnusz és Plútó)? Miként vagy jelen a környezetedben, hogyan fogadnak (Jupiter)? S gondolkodj el azon is, a családod valóban azt jelenti, amit kellene (Neptunusz)?

A horoszkópból kiderül, milyen feladatokat tartogatnak a retrográd bolygók (iStock)

Így hatnak a retrográd bolygók a Bakra

Bak jegyűként vedd górcső alá a személyiségedet, az értékrendedet. Lehet, hogy változhat most az erkölcsi értékrended, a céljaid, a fontossági sorrended, a küldetésed. Ezt az időszakot tekintsd úgy, mint ébresztőórát, amely lehetőséget ad, hogy jóval többet hozhass ki magadból, mint amire valaha is gondoltál. Ha lenne varázspálcád, mi lennél, mit csinálnál (Szaturnusz és Plútó)? Mit szólnál ahhoz, ha életmódodat jóval megalapozottabb, érdekeidet jobban kiszolgálóra cserélnéd (Jupiter)? Gondold át, testvéreidtől milyen segítséget kapsz (Neptunusz)?

Így hatnak a retrográd bolygók a Vízöntőre

Vízöntő jegyűként az életed fordulópontra érkezett, a megszokottat valami új váltja fel. Kérdés, mi marad meg a korábbiból, s mit kell magad mögött hagyni. Új lehetőségek bukkannak fel, ám lesz olyan, ami nem változik. S mi az, ami drasztikusan módosul (Szaturnusz és Plútó)? Nézz körbe, keress új embereket, akikkel stabil, megbízható kapcsolatot építhetsz, bővítheted az ismeretségi körödet (Jupiter). S nem árt a pénzügyeidre is rákukkantani: vajon a befektetéseid úgy fialnak, ahogy szeretnéd (Neptunusz)?

Így hatnak a retrográd bolygók a Halakra

Halak jegyűként a partnerek, csoportok, üzleti kapcsolatok, csapattagok kerülnek most a középpontba, vagy éppenséggel változnak. Ki megy és ki marad? Nézd át kapcsolataidat, vizsgáld felül azok aktualitását. A kollégáid segítenek vagy hátráltatnak? A partnerkapcsolataid gyümölcsözőek vagy sem? Az üzleti partnereidet jól méred fel (Szaturnusz és Plútó)? A karriered a tervek szerint halad (Jupiter)? S nem árt tisztázni, valóban olyan emberré váltál, aki mindig is szerettél volna lenni (Neptunusz)?

(via awakening people)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top