Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. október 9-15. – Pattanásig feszít a telihold

Ez a telihold most nagyon más és sokkal nehezebb lesz, mint általában a többi. Sokkal hosszabb ideig érzed a hatását, ráadásul szinte szétfeszít az energiája. Most valóban pattanásig feszülnek az idegek. Talán még sosem volt ennyire fontos megfogadni a horoszkóp javaslatait...

Szokatlanul hosszú időn keresztül generál most feszültséget a telihold. Valójában csak vasárnap éjjel lesz teljes egész a Hold, de már szombaton úgy érzed, szétfeszít az energiája. És még hétfőn sem dőlhetsz hátra… Ebből a feszültségből pedig bármikor bárkivel vita pattanhat ki. Jobb, ha tudsz róla, és finom teákkal nyugtatod magad.

SZERDA – október 9.: Vigyázz, mert mára a Hold fogászati és fodrászati tilalmat javasol. Estig még a levegős Vízöntőben járva kedvez a szellőztetésnek, azt követően ugyanakkor a vizes Halak csapadékot hozhat. Szóval ma még nem kellene öntözni a kertben, ugyanakkor a szobanövények este biztosan meghálálják a tápanyaggal dúsított vizet.

CSÜTÖRTÖK – október 10.: A vizes Halak Hold aktuálissá tesz minden vizes házimunkát: mosást, felmosást, ablakmosást, öntözést, bármit. Attól, hogy hűvös az idő, a növényeknek szüksége van vízre és tápoldatra. Nő a Hold, ami növekvő tápanyagszükségletet jelent. Neked is. Jót tesz most a szauna, de a sok folyadék is.

PÉNTEK – október 11.: Egyre közeledünk a teliholdhoz, ami vasárnap éjjel lesz. Ez a növő Hold erejét rendkívüli módon felfokozza, ami arra jó, hogy bevigyél a szervezetedbe mindenféle jót: vitamint, ásványi anyagot, nyomelemeket. Ezt teheted ételekkel, teákkal és bőrtápláló pakolásokkal egyaránt. Péntek vénuszi nap, ezért ma sokat tehetsz a szépséged megőrzéséért is.

Nagyon megterhelő lesz az októberi telihold (iStock)

SZOMBAT – október 12.: Reggel a Kosba lépő Hold célegyenesbe fordul, és kezdi éreztetni a holnapi telihold feszültségét. Ha este az égre nézel, úgy láthatod, mintha tele lenne a Hold, pedig még mindig nő, ami továbbra is jó arra, hogy tápláld a szervezetedet.

VASÁRNAP – október 13.: Nem sokkal éjfél előtt (23:08-kor) lesz telihold, de az egész napodat elronthatja, ha engeded. Teliholdkor pattanásig feszülnek az idegek benned és másokban is. A Kos Hold tüzét vízzel, például teával csillapíthatod. Igyál finom citromfű-, galagonya-, levendula- vagy feketeribizli-levélből készült teát. Mindegyik megnyugtat. (Részletek a táblázat alatt.)

HÉTFŐ – október 14.: Mivel csak este lép ki a Hold a Kosból, még mindig az előző éjjeli teliholdat „nyögöd”. Ha nem sötétítettél be, ma reggel fáradtan ébredhetsz. Kivételesen igyál zöld teát kávé helyett, élénkítő hatását ugyanis hosszabban érezheted. És továbbra is teával „olthatod” a Kos Hold tüzes, türelmetlen minőségét.

KEDD – október 15.: A kedd végre nyugis napnak ígérkezik. Már túl vagy a teliholdon. Ma már erősen fogy a Hold, ráadásul a szép Bikában, ami kedvez a szépítkezésnek. Most érdemes szőrteleníteni. Ha megfogadod a régiek tanácsát, a hatást sokkal tartósabban élvezheted. A bőrtisztítás, peeling, radír is aktuális ma.

Erre figyelmeztet az egyre növekvő Hold

Megterhelő lesz most ez a telihold (nlc)

Meggondolatlan telihold

Október 13-án, vasárnap éjjel (23:08-kor) a Kos jelében járó Hold szembekerül a Mérleg jelében járó Nappal. Ezt a szembenállást nevezzük teliholdnak. A Kos a meggondolatlanságot és az akarat felerősödését szimbolizálja. Ezekre vigyázz, ha nem akarsz konfliktust! És vedd észre, ha mérlegelés nélkül, elhamarkodottan döntenél. A meggondolatlanság a közeledben lévő emberekből ellenállást és viszályt válthat ki. Úgy tudsz ezen tompítani, ha időnként megkérdezed, hogy mások hogyan vélekednek. Ebben segít a Mérleg Nap: ő tesz téged remek csapatjátékossá és érzékennyé a többiek igényeire.

Sajnos teliholdkor több a baleset. Szóval fokozottan elővigyázatosnak kell lenned az utakon. A telihold mindig a szembe jövő járművek veszélyét jelzi. Csak kellő odafigyeléssel és a sebesség felelősségteljes megválasztásával kerülheted el a legrosszabbat, a balesetet. Maga a telihold vasárnap éjjel lesz, de a hatása szokatlanul hosszú időn keresztül, már szombaton, vasárnap és még hétfőn is érezhető lesz.

Amennyiben a Kos vagy a Mérleg jelében születtél, legyél fokozottan óvatos most. De Rák és Bak szülöttként is vigyáznod kell magadra és a kapcsolataidra. Természetesen bármilyen jegyben születtél, ezekben a feszültséggel teli napokban árt a körültekintés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top