Horoszkóp

A Mars a Skorpióba lép: beindul a csillagjegyek élete

Kedden a Mars a Skorpió jelébe lép. Valójában hazatér, így pozitív energiákkal tölti fel a csillagjegyeket. Mivel viszonylag lassú bolygóként csak kétévenként teszi meg ezt az asztrológiai kört, ezért a hatása is igen erőteljes. A horoszkópból részletesen megtudhatod, téged miben segít vagy akadályoz a Mars mostantól.

Nagyszerű égi esemény, hogy november 19-én a Mars belép a Skorpióba. Ez mindenkit újraéleszt, főleg spirituális szinten. De természetesen fizikai síkon is érzékelhetjük a regenerálódást, a gyógyulást, a változásokat. A Mars tüzes bolygó, így senkit sem nem hagy eltunyulni. Tettekre sarkall, és szinte valódi defibrillátorként sokkol, hogy felélesszen, felébresszen, kimozdítson mindabból, amiből eddig képtelen voltál kikecmeregni.

A Mars keringési ideje 2 év, vagyis legutóbb 2017 végén járt a Skorpióban, és legközelebb ismét 2 év múlva, 2021 végén tér vissza. 2019. november 19. és 2020. január 2. között jár a Skorpióban, ami azért nagy jelentőségű az asztrológiában, mert a Skorpióban valójában otthon van. Ilyenkor képes a legtöbbet segíteni azoknak, akik gyógyulni, feltámadni, újraéledni akarnak. Mars az akarat bolygója, ezért most nem elég a „szeretném”, most akarni kell.

KOS

Te Kosként nyereségnek éled meg ezt az égi eseményt, hiszen a te uralkodó bolygód is a Mars. Emiatt szó szerint feltámadsz, a korábbi hetekhez képest toronymagasan több energiád lesz. Arra kell vigyáznod, hogy ezt konstruktív, építő folyamatokba fektesd. Tudnod kell, hogy a Skorpió jegyében járó Mars hajlamosít erőszakosságra, kíméletlenségre és pusztító dühkitörésre. Ezek bármelyikével lerombolhatod az eddig elért eredményeidet, vagyis mostantól szükséged lesz önkontrollra, önfegyelemre, önfigyelésre.

BIKA

Bika jegyűként szerelmet, szenvedélyt, de provokációt, veszekedést, pereskedést, szakítást hozhat a Skorpióba lépő a Mars. Biztos lehetsz benne, hogy hullámvasútra tesz téged ez a konstelláció. Szóval csatold be a biztonsági övedet, és ne számíts eseménytelen hetekre! Január 2-ig bármi megtörténhet, és annak az ellentettje is. Sok múlik a reakciódon, ugyanis a Mars tüzes bolygó. Ha te hevesen reagálsz, az csak olaj a tűzre, vagyis nagyobb balhé lesz, mintha mindezt békésen viseled. A szerelemben is ellentmondásos eseményekre számíthatsz.

IKREK

Ikrek jegyűként hajlamos vagy az egészséget természetesnek venni, és a betegséget figyelmen kívül hagyni. Mars a Skorpióba lépve homeopátiás hatással lehet rád: olyan tünet jelentkezhet, amit régen tapasztaltál. Mivel magától elmúlt, elfelejtetted, most azért éled újra, mert foglalkoznod kell vele. Ne ijedj meg, nincs nagy baj. Csupán azt „akarja” a Mars, hogy vedd komolyan az egészség témát, és aktivizáld magad. Szerencsére a bolygó lelkesedést, szenvedélyt és erőt is hoz magával. És épp ezek a gyógyulásod kulcsai.

November 19-én a Mars a Skorpióba lép (iStock)

RÁK

Rák jegyűként te vagy az egyik nyertese a spirituális defibrillátor nevű égi jelenségnek. Fantasztikusan felerősödik az intuíciód, és kiélesedik a hatodik érzékelésed. Ez visszaadja az életkedvedet, és újabb kalandos megismerésekre buzdít. Ne fogd vissza magad, és ne félj semmitől. A Mars erőt és bátorságot, sőt bevállalós kedvet hoz neked. A környezeted nem fog rád ismerni. Január 2-ig olyan dolgokba vágsz bele, amit korábban senki sem hitt volna rólad. És a legnagyszerűbb, hogy közben kimondottan élvezni fogod az egészet.

OROSZLÁN

Oroszlán jegyűként vigyáznod kell a családodra és az otthonodra. A Mars a Skorpióba lépve ramazúrit okozhat. Normális, ha együtt élő emberek között olykor nézeteltérés támad, de nem mindegy, hogy ez milyen hőfokú és milyen stílusú. Sajnos a Mars heves és agresszív reakció esélyét mutatja. Neked az a dolgod, hogy csillapítsd a kedélyeket, amit csak akkor tudsz megtenni, ha nem veszed személyes sértésnek, ami elhangzik. Ezzel párhuzamosan ügyelned kell az otthonodban a tűzre, a hőre, éles eszközökre. Ellenőrizd a berendezéseket.

SZŰZ

Szűz jegyűként elképzelhetetlen mértékben megnő benned a kíváncsiság és a tanulási vágy azzal, hogy a Mars a Skorpióba lép. Garantáltan lesz elég erőd, hogy megszerezd azt a tudást, amit akarsz. A Mars, az akarat bolygója ambiciózussá tesz téged. Használd ki okosan a január 2-ig tartó időszakot. Közben óvatosnak is kell lenned az utakon. A kapkodás, az indulatosság és az agresszió bajt hozhat rád. Mindig körültekintően és éberen közlekedj. Biztosan találkozni fogsz erőszakos emberekkel, de ne engedd, hogy felbosszantsanak téged.

Hihetetlen mennyiségű energiát, de feszültséget, agressziót is hoz (iStock)

MÉRLEG

Mérleg jegyűként tudod, hogy az éremnek mindig két oldala van. Mars, a Skorpióba lépve, anyagi gyarapodást mutat. Keményen megdolgoztál ezért a pénzért, és a fizikai erődre is szükséged volt. Szóval nagyon megérdemled, ám nem kezelheted naivan. Észnél kell lenned, meg kell fontolnod, mire költöd a pénzt. Közeleg az év vége, professzionális ürügyet szolgáltatva a költekezésre, ráadásul valaki kölcsön kérhet tőled. Fontold meg, adsz-e, és, ha igen, mennyit adsz! Kalkulálj úgy, hogy nem kapod vissza időben ezt az összeget.

SKORPIÓ

Skorpió jegyűként a spirituális defibrillátor számodra valódi újraélesztés lesz. Amin az elmúlt hónapban átmentél, egyfajta böjtje volt annak, ami most jön. Mars a Skorpióba lépve véget vet annak a bizonytalanságnak, totojázásnak és kibillentségnek, ami lassan kikészítette az idegeidet. Fizikai síkon is gyógyulás, regenerálódás indul el. Ilyen kétévente történik veled, szóval meg kell ragadnod minden adódó lehetőséget. Lesz majd időd szelektálni, válogatni később. Most élj mindazzal, amit kapsz. Spirituálisan is rengeteget gazdagodhatsz.

NYILAS

Nyilas jegyűként téged mindig is izgattak a misztikus témák. Imádsz filozofálni, eszmefuttatásokat folytatni. A Skorpióba lépő Mars fantasztikusan izgalmas spirituális témákat nyit meg előtted. Tudnod kell, hogy ezek nem hozzák annyira lázba a többieket, mint téged. Nem kell titokban tartanod, mi foglalkoztat, mit tanulsz, mit kutatsz, de meg kell válogatnod, kivel osztod meg a felismeréseidet. Érezheted magányosnak magad ettől, pedig szó sincs erről. Mindössze annyi van, hogy keveseket érdekel az a magasság, ahol te most jársz.

Érdemes élni a nagyszerű időszakkal (és lehetőségekkel iStock)

BAK

Bak jegyűként alapvetően magadnak való típus vagy. Nem akarsz mindenkivel mindenáron haverkodni, nehezen mondod valakire, hogy a barátod, mert számodra a barátság komoly bizalom kérdése, olyan szövetséget jelent, aminek a kialakulásához hosszabb időre van szükséged. Épp emiatt fogod meglepődve tapasztalni, hogy a Mars új barátot hoz neked. Január 2-ig találkozhatsz olyan emberekkel, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak. Lesz köztük valaki, akinek a stílusa nagyon tetszik majd neked. Ő inspirálóan, defibrillátorként hat rád.

VÍZÖNTŐ

A Mars a harc istenéről kapta a nevét. Vízöntő jegyűként a Skorpióba lépve a munkahelyeden mutat harcokat. Eldöntheted, részt veszel-e bennük, vagy sem. Garantáltan lesznek rivalizációs törekvések, amelyek érinthetik a te pozíciódat vagy a főnöködét is. Természetesen megvédheted magadat, a munkádat, az elért eredményeidet, azonban nagyon észnél kell lenned, hogy ezt milyen eszközökkel és stílusban teszed. A Mars agresszióra, kíméletlenségre, erőszakosságra hajlamosít. Most nem érvényes a cél szentesíti az eszközt mondás…

HALAK

Halak jegyűként kifejezetten inspirálóan hat rád Mars a Skorpióba lépve. Tele leszel tervekkel, amelyek kivitelezéséhez erőt és lendületet is hoz magával a bolygó. Meg fogsz lepődni, mennyi energiád lesz egészen január 2-ig. Szóval nem kell kapkodnod, bőven lesz időd. Okosan tennéd, ha készítenél stratégiát, időbeosztást, prioritást. Nem sok türelmed lesz ilyesmihez, mert a Mars a türelmetlenségről is szól. Mégis erőltesd meg magad, és tudd, ez a siker előfeltétele. A célok kitűzése és megvalósítása között helyezkedik el a tervezés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top