Horoszkóp

Heti horoszkóp 2019. december 16–22. – A legsötétebb éjszaka hete

Az év egyik legfontosabb napja közeledik. A téli napforduló a leghosszabb, a legsötétebb éjszaka minden évben. Mégis nagyon fontos jelentéssel bír. Érdemes picit lassítani a karácsonyi készülődés közepette. S mi mindent jósolnak a bolygók és a horoszkóp december utolsó munkahetére? Íme a részletek.

December harmadik hetében több érezhető és nagyon fontos esemény is zajlik az égen. Amellett, hogy nagyon pozitív fényszögekkel támogatnak a bolygók a karácsonyi készülődésben, pénteken a Vénusz a Vízöntő, míg vasárnap a Nap a Bak jelébe lép. Utóbbi a téli napforduló, a legsötétebb, leghosszabb éjszaka időpontja is.

S hogy mi mindent jeleznek még a bolygók a csillagjegyeknek? Hogyan alakul december utolsó munkahete? A heti horoszkópból megtudhatod a legfontosabb részleteket. Most is érdemes megfogadni a javaslatokat.

KOS

Kos jegyűként nemcsak a karácsony közeledik, hanem a téli napforduló is. Utóbbi vasárnap lesz, és előtte épp jókor jön egy bolygóháromszög (Bika Uránusz – Szűz Hold – Bak Jupiter, Szaturnusz, Plútó, Vénusz), ami segít józanul és gyakorlatiasan megtervezni, majd kivitelezni azt, ami még karácsonyig rád vár. Nem vagy egyedül, pénteken a Vénusz jegyet vált, és szövetségest hoz neked. Kérdés, hogy elfogadod-e a segítséget. Vasárnap a Nap a Bakba lép, és jön a legrövidebb nappal a leghosszabb éjszakával.…

BIKA

Bika jegyűként régen történt már veled ilyen, határozottan úgy érzed, képes vagy irányítani mindent. Akkor is, ha gyakran szükség van a rugalmasságodra és leleményességedre. Ezt egy csodálatos bolygóháromszögnek köszönheted (Bika Uránusz – Szűz Hold – Bak Jupiter, Szaturnusz, Plútó, Vénusz), ami keddtől csütörtökig kirajzolódik az égen. Utána mozgalmasabb napok jönnek: pénteken bolygód, a Vénusz szerencsét hoz a munkádba, vasárnap a Nap új távlatokat nyit, és merészebb tervekre sarkall, ami inspiráló lesz…

IKREK

Ikrek jegyűként nem kedveled a nehézkes embereket. Pedig ők sokszor épp arra tanítanak, amiben neked fejlődnöd kell: a gyakorlatiasság. Ezen a héten jusson eszedbe ez, ha épp elveszítenéd a türelmedet valaki lassúsága miatt! Az égen szép háromszög áll össze, ami mégis inkább irritál téged. Pénteken Vénusz, a szépség bolygója jegyet vált, és segít, hogy könnyebben észrevedd a szépséget. Karácsony előtt jó lenne a hó, de szép lehet a tél nélküle is. Vasárnap a Nap a Bakba lép, amitől kicsit gyászossá válhat a hangulatod.

A téli napforduló az év leghosszabb, legsötétebb éjszakája (Fotó: iStock)

RÁK

Rák jegyűként ezt a hetet még ki kell bírnod. Az égi folyamatok szerint sok munka vár rád, de valójában nem baj, mert az is látszik, hogy bírni fogod. A föld dominancia azt javasolja, hogy készíts tervet, és írd le, hogy lásd, mikor mi következik! Ha valamit elintéztél, pipáld ki, és jutalmazd meg magadat! Ez pontosan az a praktikusság, ami a föld elemre jellemző. Hétvégén már aranyvasárnap lesz. Kizárólag rajtad áll, hogy pánikkal vagy izgatott készülődéssel töltöd-e. Vasárnap a Nap a Bakba lép, és segítséget hoz neked…

OROSZLÁN

Hihetetlen, milyen hatékony leszel Oroszlán jegyűként ezen a héten. Fantasztikus tempóban haladsz a munkáddal és az otthoni dolgaiddal is. Lehet, ez egy feszített tempó, de már nem tart sokáig. Egy bolygóháromszög (Bika Uránusz – Szűz Hold – Bak Jupiter, Szaturnusz, Plútó, Vénusz) a koncentrációban segít neked. Vedd észre, ilyen szuper teljesítményre is képes vagy, csak ne zsörtölődj közben! Hétvégére ne szervezz sűrű programot magadnak. Vasárnap aranyvasárnap lesz, akkor már engedd, hogy átjárjon a karácsony hangulata.

SZŰZ

Szűz jegyűként fantasztikus hét elé nézel: te leszel a leginkább meglepődve, milyen gördülékenyen halad minden. Ezt egy óriási bolygó-háromszögnek köszönheted (Bika Uránusz – Szűz Hold – Bak Jupiter, Szaturnusz, Plútó, Vénusz), ami kellő határozottságot és koncentrációt szimbolizál. Neked pontosan ezekre van most szükséged. És épp ezekben vagy utolérhetetlenül jó. Legyél magadra büszke. De mindez csak akkor működik, ha nem folysz bele mások konfliktusába. Ha megtennéd, kiesel a remek szériából. Szóval ne tedd…

Jegyet vált a Vénusz és a Nap is a héten (Fotó: iStock)

MÉRLEG

A bolygók szerint azért érzed magad fáradtnak és hajszoltnak Mérleg jegyűként, mert kevés időt töltesz a szabadban. A Mérleg levegős jegy, ami az jelenti, hogy szükséged van sok sétára a természetben és/vagy sok szellőztetésre. Karácsony előtti utolsó héten akármilyen sok munkád van, menj kicsit a friss levegőre is! Pénteken Vénusz átlép a Vízöntőbe, és innentől fellélegezhetsz, könnyebbnek érezheted magad. Vasárnap a Nap a Bakba lép, ez pedig a téli napforduló, amit te is megünnepelhetsz gyertyagyújtással.

SKORPIÓ

Skorpió jegyűként jóban kell lenned a belső hangoddal, mert ha nem hallgatsz rá, elnémul. Eszméletlenül intenzív megérzéseid vannak most, ami se nem jó, se nem rossz. Pusztán tény. A kérdés, hogy figyelsz-e rájuk. Ez a hét a praktikusság jegyében zajlik. Minden ihlet, ötlet akkor ér valamit, ha az megvalósítható. Ebben segít neked egy óriási bolygóháromszög keddtől csütörtökig. Majd átkerül a hangsúly a családra, pénteken a Vénusz jegyet vált. Szombaton a Skorpió Hold sértődékennyé tehet, ne nehezítsd a saját dolgodat!

NYILAS

Nyilas jegyűként el kell fogadnod, hogy lassan véget ér a Nyilas hava. Búcsúzz el a szülinapi ünnepléstől. Ez a hét sok munkát és kitűnő eredményeket tartogat, ha odateszed magad. Kitűnő bolygóháromszög (Bika Uránusz – Szűz Hold – Bak Jupiter, Szaturnusz, Plútó, Vénusz) lesz az égen keddtől csütörtökig, ami kitűnő a koncentráció terén. Pénteken a Vénusz jegyet vált, és a társasági életedet megszépíti. Vasárnap a Nap átlép a Bakba, ami a téli napforduló, a leghosszabb és legsötétebb éjszaka. Ekkor kell a negyedik gyertyát gyújtani a koszorún.

A téli napforduló estéjén a negyedik gyertyát is meggyújtjuk az adventi koszorún (iStock)

BAK

Bak jegyűként halmozod az élvezeteket: a Bakban négy bolygó jár: Jupiter, Szaturnusz, Plútó és Vénusz. Utóbbi ugyan pénteken kilép a Bakból, de cserébe vasárnap megkapod a Napot. Ráadásul keddtől csütörtökig csodás bolygóháromszög (Bika Uránusz – Szűz Hold – Bak Jupiter, Szaturnusz, Plútó, Vénusz) lesz az égen, ami azt jelenti, hogy minden a kezedre játszik. Tehát panaszra nincs okod, akkor sem, ha sok munkád lesz. Vasárnap tehát kezdődik a te hónapod, közeleg a születésnapod. Ez is jó hír…

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegyűként meg kell erőltetned magad ezen a héten. Muszáj józanul és gyakorlatias oldalról megvizsgálnod, mi vár még rád. Ebben remek segítőid lesznek a föld jegyekben járó bolygók, amelyek keddtől csütörtökig szabályos háromszöget formáznak az égen: Bika Uránusz – Szűz Hold – Bak Jupiter, Szaturnusz, Plútó, Vénusz. Pénteken reggel Vénusz, a szeretet, szerelem, szépség és kis szerencse bolygója belép a Vízöntőbe. Innentől szerethetőbbnek, szebbnek és kicsit szerencsésebbnek fogod érezni magadat…

HALAK

Halak jegyűként fogadd el, ennek a hétnek a sikere az érthető, követhető és konkrét megfogalmazáson áll vagy bukik. Szóval beszélj érthetően, követhetően és konkrétan. Ne ijedj meg, nem lehetetlen. Segít benne egy gigantikus bolygóháromszög: Bika Uránusz – Szűz Hold – Bak Jupiter, Szaturnusz, Plútó, Vénusz. Pénteken a Vénusz, vasárnap a Nap vált jegyet. Mindkettő lezár egy nehéz időszakot, és elindít egy lazábbat, ami közvetlenül karácsony előtt a legjobbkor jön neked. Vasárnap lesz a téli napforduló, amikor leghosszabb az éjszaka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top