Horoszkóp

Ezt jelenti az önzetlenség a csillagjegyeknek

Minden csillagjegy más módon önzetlen. Vannak, akik mindent megtennének a többiekért, és a saját igényeikről is inkább lemondanak, csak segíthessenek. Mások nem ennyire előzékenyek, ők egészen más formában mutatják meg a nagyvonalúságot. Nos, te mennyire vagy önzetlen? A horoszkópból mindenre fény derül.

Nagylelkűnek lenni jó érzés, hiszen nem csupán segítesz valakinek, hanem jó érzéssel tölt el téged is a segítség. Vannak, akiknek a segítőkészség a mindennapjaik szerves része, míg másoknál hosszú idő telik el anélkül, hogy bármilyen önzetlen tettek hajtottak volna végre. Mit jelent a csillagjegyeknek az önzetlenség? Íme a részletek.

Kos

A Kos előzékenyen támogatja a barátai és a szerettei projektjeit. Ott van minden egyes nyilvános prezentációjukon, s erről az eseményről a közösségi médiában is nagyon részletesen beszámol. Akár érdekli őt az előadás, akár végtelenül unatkozik, nem mutatja ki, megvárja a végét, s persze sosem marad el a lelkes gratuláció.

Bika

A Bika irtózik az étel pazarlásának gondolatától is, miközben a világban milliók mélyszegénységben élnek. A legönzetlenebb cselekedete, hogy összegyűjti az ételmaradékokat, s odaadja a rászorulóknak. Legyen szó baráti vacsoráról vagy partiról, mindig marad olyan étel, amivel másoknak segíthet, amivel másoknak örömet szerezhet.

Ikrek

Az Ikrek nagylelkűsége veleszületett tulajdonsága, s ez leginkább mentori tevékenységében mutatkozik meg. Szívesen ad hasznos tanácsokat azoknak, akik hozzá hasonló érdeklődéssel rendelkeznek. Ő sosem abból indul ki, hogy támogatásával esetleg a versenytársait hozná jobb helyzetbe a saját praktikái, titkai megosztásával.

Rák

A Rák nagyon empatikus típus, amit nagyon sokféle módon mutat meg. Figyelmes a hivatali tisztviselővel, a gyorséttermi kiszolgálóval, az eladóval, bárkivel, akinek állnia kell az emberek rohamát. Ha nem kapja meg időben, vagy nem olyan formában, ahogy kérte, másokkal ellentétben nem robban fel, hanem végtelen türelemmel próbálja kezelni a szituációt.

Oroszlán

Az Oroszlán nagylelkűsége jól ismert, s ez leginkább a meglepetéseiben mutatkozik meg. A szeretteit számtalan ajándékkal örvendezteti meg, s van, hogy a bárban mögötte álló ismeretlennek is kifizeti a kávéját. Előzékeny, és semmilyen ellenszolgáltatást nem vár cserébe, egyszerűen jó érzés számára, ha jót tehet valakivel.

Szűz

A Szűz szívesen jótékonykodik. Ő a szolgálatait ajánlhatja fel egy jó ügy érdekében, vagy a már nem használt ruháit, tárgyait ajándékozza el a rászorulóknak. Első a támogatók sorában, legyen szó karácsonyi játékok gyűjtéséről a gyerekek számára vagy élelmiszercsomagok adományozásáról a szegény családoknak.

Ennyire önzetlenek, vagy nem, a csillagjegyek (iStock)

Mérleg

A Mérleg legemberibb cselekedete, hogy szívből jövő dicséretekkel halmozza el a környezetét. Tisztában van vele, hogy mindenkinek számos nehézséggel kell szembenéznie, s adott esetben egy jó szó mindennél többet jelent. Mindig talál valamit, amit megdicsérhet a többieken anélkül, hogy hamiskásnak, hiteltelennek tűnne.

Skorpió

A Skorpió számára létkérdés a környezetvédelem. Nem csupán lelkes tagja az olyan csoportoknak, amelyek a hulladéktól igyekeznek megtisztítani az erdőt, a folyópartot, hanem pénzt és időt is áldoz önzetlenül az olyan projektekre, amelyek a természet megóvására törekszenek. Persze igyekszik másokat is bevonni a segítségnyújtásba.

Nyilas

A Nyilas kiválóan ért a hálózatépítéshez, így képes összehozni azokat az embereket, akik egymás segítségére lehetnek. Szívesen beajánl valakit egy céghez, vagy partneri együttműködést ajánl két olyan félnek, akik meglátása szerint remekül tudnának együttműködni. Észreveszi a potenciális lehetőséget a többieknek, még ha ők sokszor ezt nem is tudják pontosan.

Bak

A Bak önzetlensége leginkább abban látható, hogy időt áldoz másokra. Meghallgatja a többiek problémáit, segít megtalálni a lehető legjobb megoldást, de az önbecslésük megtalálásában is támogatja őket. Végtelenül türelmes, nem siettet senkit. Tőle tényleg bármit kérhetsz, a segítségedre siet.

Vízöntő

A Vízöntő a megoldások embere. Ha valakinek bármilyen módon szüksége van a segítségre, igyekszik olyan találmánnyal előállni, amely megadja a megoldást az akár évek óta nyomasztó gondokra is. Végtelenül kreatív, s ott is képes megtalálni a  lehető legjobb lehetőséget, ahol mások csak nehézséget és akadályokat látnak.

Halak

A Halak önzetlen a szeretteivel, mindent megtesz, hogy jól érezzék magukat, s ne szenvedjenek hiányt semmiben. Nem fél kimutatni a szeretetét mások iránt, s fájdalommal tölti el, ha olyan emberekkel, állatokkal találkozik, akikről teljesen lemondtak. Éppen ezért szívesen vállal önkéntes munkát állatmenhelyeken, öregek otthonában.

(via your tango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top