Horoszkóp

Nagyon ritka esemény zajlik az égen a horoszkóp szerint

Vasárnap és hétfőn nagyon különleges és hihetetlenül ritka esemény zajlik az égbolton. Négy bolygó áll együtt a Bak jelében, amire csak elvétve akad példa. Az asztrológia szerint pedig minél ritkább egy bolygóállás, annál erősebb a hatása a csillagjegyek életében. Különleges horoszkóp következik.

Január 12-én és 13-án a Bak jelében összesen 4 bolygó áll együtt: a Nap, a Merkúr, a Szaturnusz és a Plútó.

A Plútót 2006-ban a Nemzetközi Csillagászati Unió visszaminősítette törpebolygóvá. Innentől csillagászatilag a Naprendszer Naptól számított legtávolabbi bolygója a Neptunusz. Az asztrológiában azonban a Plútó továbbra sem vesztette el rangját, mert itt nem a bolygó tömegével, keringésével és egyéb fizikai paramétereivel, hanem a szimbólumával foglalkozunk.

A Plútó keringési ideje 248 év, ami azt jelenti, hogy 248 évente lép be ugyanabba a jegybe. Ezzel párhuzamosan a Szaturnusz keringési ideje 29,5 év. Kettőjük együttállása elvileg 248 évente történik ugyanabban a jegyben. De ez mégsem ennyire egyértelmű, hiszen folyamatosan halad mindkét bolygó hol előre, hol meg hátra. Szaturnusz–Plútó együttállás a Bak jelében szinte napra pontosan 502 éve történt utoljára: 1518. január 13-án. Alapszabály, hogy minél ritkábban ismétlődik egy konstelláció az égen, annál nagyobbat üt.

Itt az ideje felelősséget vállalni

Ebből a bolygóhalmozódásból a legijesztőbb a vasárnapi Szaturnusz-Plútó együttállás, amire évszázadok óta nem volt tehát példa. Azért hiszik, gondolják sokan ijesztőnek, mert 2 „szigorú” bolygó találkozik egy „szigorú” jegyben. A Bak a felnőtté válás szimbóluma. Úgy tűnik, vége a felelősség áthárításának. Eljött az az idő, amikor mindenkinek vállalnia kell a döntése, cselekedetei következményét. Ez nem büntetés, hanem az élet rendje. Eddig is így volt, csak mostantól egészen konkrétan tetten érhetővé válik mindenki számára. Vegyük sorba, melyik csillagjegynek, melyik életterületén!

Nagyon ritka égi esemény zajlik az égen a horoszkóp szerint (iStock)

KOS

Kos jegyűként nincs könnyű dolgod egy ideje. A Plútó 2008. január 26. óta, a Szaturnusz 2017. december 20. óta „lökdös” abba az irányba, ami a valódi hivatásod megtalálásához vezet. Lehet, tanulnod kellene még vagy munkahelyet váltanod, költöznöd, esetleg idegen nyelvet elsajátítanod. Szóval olyasmire akar „rávenni” ez a két bolygó, ami jócskán kívül esik a komfortzónádon. A mostani együttállás a csúcspontja ennek a folyamatnak. Ülj le, tervezd meg a jövődet! És rögtön készíts stratégiai tervet is az oda vezető útról!

BIKA

Bika jegyűként nem érted a többiek pánikhangulatát a vasárnapi Szaturnusz-Plútó együttállás kapcsán. Jó neked, mert téged ez a konstelláció nem ijeszt meg, sőt inspirál. Számtalan terved van, tombol benned az ambíció. Csupán annyi a dolgod, hogy ezeket összeszedd, konkréttá tedd, és sorrendbe állítsd. Amíg összevissza kavarognak benned a gondolatok, nem jutsz előre. A Bak jegyben zajló bolygófelvonulás fegyelmezetté és hatékonnyá tesz. Ne lepődj meg, ha külföldi munka, tanulás, továbbtanulás is felbukkan! Ezek aktuálisak lehetnek.

IKREK

Ikrek jegyűként a felnőtté válás azt jelenti, hogy felelősséggel bánsz a pénzeddel. A Bakban történő többszörös bolygóegyüttállás súlyos következményeket helyez kilátásba, ha esztelenül szórod a pénzt. A Szaturnusz és a Plútó együttállása a kiadásaid átgondolását és megregulázását hozza. Ne hidd, hogy megúszod! Amennyiben nem kapcsolsz takarékos üzemmódra, olyan váratlan kötelező kiadás szakadhat a nyakadba, ami kész helyzet elé állít: muszáj lesz meghúznod a nadrágszíjat. Ezt kivédheted, ha mostantól elkezdesz félretenni.

A Plútó és a Szaturnusz együttállására a Bak jelében utoljára 500 éve volt példa (iStock)

RÁK

Rák jegyűként az ember társas lény. Természetes törekvésed a párod megtalálása, megtartása. A Szaturnusz-Plútó együttállás olyan sorsszerű találkozást ígér, ami megváltoztatja az életedet. Akkor is, ha van párod, akkor is, ha nincs. Előbbi esetben nem kell hűtlenségre gondolnod, hiszen lehet rád óriási hatással valaki úgy is, hogy nem csalod meg a párodat. Egészen biztosan át kell értékelned,k és meg kell becsülnöd azt, aki melletted van. Ha nincs még párod, kitűnő esélyed nyílik, hogy végre találkozz vele.

OROSZLÁN

Oroszlán jegyűként ne szépítsd a dolgot! Az utóbbi időben rengeteget szidtad a munkádat, és gyakran voltál beteg, hogy ne kelljen bemenned dolgozni. A Szaturnusz-Plútó együttállás meglepő fordulatot hozhat a munkádban. Hirtelen kilép valaki, vagy megváltozik a munkaköröd, vagy nagyobb felelősséggel járó pozíciót kapsz. A végeredmény ugyanaz: több feladat hárul rád. Most lesz okod panaszkodni, és rájössz, hogy eddig milyen jó dolgod volt. Kihívás lesz, hogy ebbe ne betegedj bele. Lehet, hogy munkahelyet kell váltanod.

SZŰZ

Végre valami átütő erejű konstelláció. Szűz jegyűként régóta vársz erre. Az elmúlt évek fokozódó türelmetlenséggel teltek. Érezted, hogy van benned olyan tehetség, ami eddig nem tudott a felszínre törni. A Plútó 2008. január 26. óta, a Szaturnusz 2017. december 20. óta készít fel arra, amit most fedezel fel. Ez gyökeresen megváltoztathatja az életedet. Természetesen mindez nem jelenthet felelőtlen döntést. Nem hagyhatod ott a munkádat és a családodat, hogy megvalósítsd önmagadat. De igenis elkezdhetsz egy egészen más életvitelt építeni…

A Szaturnusz és a Plútó is „szigorú” bolygó, a Bak jelében különösen (iStock)

MÉRLEG

Mérleg jegyűként évek óta érzed, hogy valami nagy változás készülődik, ami érinti a lakhatásodat és a családodat. A legnagyobb kihívás ebben a derűlátásod megőrzése. Szinte folyamatosan van, lenne okod aggódni. Azonban ez felemészt téged, és kimondottan rossz hatással van az érintettekre. Szóval azonnal hagyd abba! A Bakban együtt álló bolygók olyan fajta fegyelmet szimbolizálnak, amelyek segítenek neked. A megoldás az, hogy figyeled önmagadat, és amint észre veszed, hogy aggódni kezdesz, alakítsd át a problémát feladattá!

SKORPIÓ

A tanulást el lehet kezdeni, de befejezni soha –  tartja a mondás. Skorpió jegyűként évek óta (Plútó: 2008. január 26. óta, Szaturnusz: 2017. december 20.) nézegeted, mit kellene tanulnod. Eljött az ideje, hogy dönts, és persze bele is kezdj. Amennyiben megtetted már, jó dolgod van, mert a Bakban esedékes többszörös bolygóegyüttállás sikereket hoz neked. Ha még nem szántad rá magad a tanulásra, ne halogasd tovább! Nem muszáj évekre elkötelezned magad, bármilyen tanulás jó választás lehet. Ezzel párhuzamosan utazásra is sor kerülhet.

NYILAS

Nyilas jegyűként fel kell végre nőnöd. Ez nem új keletű, mivel a Plútó 2008. január 26., míg a Szaturnusz 2017. december 20. óta erősíti az anyagi helyzetedet, de itt az ideje felelősen kezelni a pénzt. A Bakban történő többszörös bolygóegyüttállás nem viccel: meg kell komolyodnod, máskülönben nehéz anyagi helyzetbe kerülhetsz. Az a szerencséd, hogy az elmúlt években kitartó szorgalommal elértél egy jó színvonalat. A feladatod annyi, hogy megtartsd ezt. Továbbra se dőlj hátra, tedd a dolgod fegyelmezetten és eltökélten!

Minél ritkább egy esemény az asztrológiában, annál nagyobb a jelentősége (iStock)

BAK

Bak jegyűként nagyszerű dolog, hogy két nap alatt négy bolygó áll együtt a Bakban. Ebből a legnagyobb horderejű a vasárnapi Szaturnusz-Plútó együttállás, amire évszázadok óta nem volt precedens. Pontosan 502 éve álltak együtt legutóbb a Bakban. Neked ez komoly visszaigazolás, hogy jó úton haladsz. Az eltökélt kitartásodnak végre beérik a gyümölcse. Mindazonáltal nem biztos, hogy fel leszel dobva. Sajnos egyik bolygó sem a könnyedség és vidámság bolygója. Érzed a döntéseid súlyát. Tisztában vagy vele, hogy nincs vége a munkálkodásnak.

VÍZÖNTŐ

Az egészség nem játék. Az a többszörös bolygóegyüttállás, ami a Bakban zajlik, Vízöntő jegyűként ráébreszt, hogy vigyáznod kell magadra. Lehet, hogy különböző tünetekkel küzdesz egy ideje. A Plútó 2008. január 26, óta, a Szaturnusz 2017. december 20. óta egyre súlyosabb diagnózisokkal ijesztget, hogy végre vedd komolyan az egészséged megóvását. Ha eddig megúsztad betegség nélkül, ez azt jelenti, hogy valamit jól csinálsz. Ideje lenne megfejteni, mit teszel jól, mert csak így tudod folytatni a pozitív tendenciát. Ez a tudatosság elengedhetetlen.

HALAK

Halak jegyűként nem vagy egyedül. Vannak körülötted többen, akikre számíthatsz. Ők a szövetségeseid. A Bakban többszörösen együtt álló bolygók abban segítenek, hogy számba vedd őket. A vasárnapi Szaturnusz-Plútó együttállás szerint azt is észre kell venned, aki nem aktív, nem harsány, hanem csendben, távolról drukkol neked, és hisz benned. Ezek azok a barátok, akikkel nincs napi kapcsolatod. Mégis ha találkoztok, ott folytatjátok, ahol korábban abbahagytátok. A Bak jegy pontosan ennek a stílusnak az értékét emeli ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top