Horoszkóp

Így alszanak, vagy nem alszanak, a csillagjegyek

Vannak, akik valódi hétalvók, és vannak, akik csak hánykolódnak egész éjjel. Bármilyen hihetetlen, de még a csillagjegyek alvási szokásairól is informál a horoszkóp. Íme!

Az lenne az ideális, ha lefekvést követően mindenki öt perc alatt elaludna, s akkor menne ágyba, amikor a szemei kezdenek lecsukódni. Sokak számára azonban gondot jelenthet az alvás, akár azért mert nem tud álomba szenderülni, akár azért, mert oly sok tennivalója akad, hogy azt a pihenési idejéből csípi le. Nos, te melyik csoportba tartozol? A horoszkópból kiolvasható az alvási szokásod.

Kos

A Kos tele van energiával, s állandóan csak menne, menne és menne. Emiatt nem könnyen alszik el, hiszen folyton az jár az eszében, mi legyen a következő nagy dobása. Ha az energiáit nem hatékonyan használja, az bizony álmatlan éjszakákat okoz számára.

Bika

A Bika imád szundikálni, illetve még pár percet, órát lazsálni az ágyban az ébredést követően, amikor persze belefér az idejébe. Ráadásul olyan környezetben szereti az idejét eltölteni, ami a lehető legkényelmesebb és ízlésesebb. Hálószobája a nyugalom, a béke és persze a romantika szigete.

Ikrek

Az Ikrek mindig rohanásban van, éppen ezért alvási szokásai is meglehetősen zűrzavarosak. Amint úgy érzi, valami állandó, máris változtatni akar rajta. Ez azt jelenti, hogy nála semmi sincs kőbe vésve, főként mert hajlamos éjnek éjjelén is üzeneteket küldözgetni. Gondot jelent neki, hogy nyugovóra térjen, vagyis ő nemcsak nehezen alszik el, de éjjelente rendre felébred.

Rák

A Rák érzékeny és érzelmes típus, hangulata leginkább az ár-apály mozgásra emlékeztet. Ennek megfelelően az alvási szokásai is ilyenek: az érzelmei kihatnak a pihenésére is. Ha legbelül nyugodt, akkor minden gond nélkül alszik, ám ha zaklatott állapotban van, egész éjjel csak forgolódik.

Oroszlán

Az Oroszlán sem veti meg a szundikálást, a késői ébredést, hajlamos a lustálkodásra is, ami összefügg azzal, hogy amikor reflektorfényben van, bizony keményen dolgozik a figyelemért. Ez pedig meglehetősen fárasztó tevékenység. Sokat alszik, mert szerinte az alvás is segít megőrizni vonzó külsejét.

Szűz

A Szűz maximalista, mindent átgondol, elemez, ezért bármennyire is sok alvásra lenne szüksége, mégis ő az egyik legrosszabb alvó. Folyton járnak a gondolatai, képtelen kilépni a mókuskerékből. Szívesen fogyaszt alvást segítő gyógynövény teákat, hiszen ő a természetesség híve ebben is.

A horoszkópból kiderül, ki alszik jól, s ki rosszul (fotó: Getty)

A horoszkópból kiderül, ki alszik jól, s ki rosszul (fotó: Getty)

Mérleg

A Mérleg nem veti meg az élet élvezeteit, de ha az alvásnak is megadja a módját. Inkább lelép a buliból, hogy a jól megérdemelt pihenésnek szentelje az időt. Jobban szereti, ha nem egyedül, hanem valaki mással szenderül álomba. Természetesen ez leginkább az aktuális párjára vonatkozik.

Skorpió

A Skorpió meglehetősen mániákus típus, s nem kevés időt tölt azzal, hogy a céljait elérje, megvalósítsa. Hosszú órákat tölt éjjelente a falat nézegetve, attól félve, hogy rémálmai lesznek. Mindig későn fekszik, s ő az a csillagjegy, aki képtelen lenne a tyúkokkal ébredni.

Nyilas

A Nyilast többnyire olyan dolgok foglalkoztatják, amelyeket nem könnyű elérni. Fontos az inspiráció, ami nála azt jelenti, hogy késő éjjel is fennmarad, hogy az interneten gyűjtse az ötleteket. Nem az alvás a legfontosabb az életében, aminek következményeit másnap reggel tapasztalja meg…

Bak

A Bak pontosan tudja, hogyan, mikor és persze hol szeretne elaludni. Amikor e tényezők közül valamelyik nem az elképzeléseinek megfelelő, akkor a pihenése sem zavartalan. Makacs, megrögzötten ragaszkodik a számára fontos dolgokhoz, mint a párkapcsolat és a munkája. Éjjelente sokat idegeskedik és szorong, ám ha úgy érzi, minden a helyén van az életében, az alvása is nyugodt.

Vízöntő

A Vízöntő intellektuális típus, állandóan a várható jövőn elmélkedik, s úgy véli, a gondolatai alapvetően helytállóak. Miután folyamatosan jár az agya, az alvásra nem élvezetként gondol, hanem szükségletként. Éppen ezért, ő sosem vesztegeti az idejét a pihenéssel, inkább azt folytatja, amibe belekezdett. Ő sem tartozik a jó alvók közé.

Halak

Ha valaki, a Halak kifejezetten hajlamos a lustálkodásra, s ideje nagy részét az általa létrehozott fantáziavilágban szereti tölteni. Így többet alszik, mint a legtöbb csillagjegy, hiszen az alvással, az álmodozással kiszakadhat a valóságból. Épp ezért nem meglepő, ha reggel alig lehet őt kihúzni az ágyából…

(via popsugar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top