Horoszkóp

Ezt hozza a húsvéti kék telihold a csillagjegyeknek

A Kos havában március 21-én volt telihold. Második alkalommal április 19-én is a Kos jeggyel szemben álló Mérlegben ragyog fel a telihold. Ezt a különleges jelenséget nevezik kék holdnak. A jelentőségét még tovább emeli, hogy épp a húsvéti hosszú hétvége első napjára, nagypéntekre esik. Vajon hogyan hat a csillagjegyekre? Kiderül a rendkívüli horoszkópból.

A kék hold nem a színéről kapta az elnevezését, hanem ritka voltából fakadóan. Az angol kifejezésben szerepel a kék szó: „once in a blue Moon”. Ami azt jelenti, néha, nagyon ritkán. Ez igaz, mert egy évben maximum egyszer fordulhat elő a különleges jelenség, hogy két teliholdra ébredünk ugyanabban a jegyben. A nagypénteki telihold idején Kos Nap és Mérleg Hold áll szemben egymással immáron tehát másodszor.

A bolygók óramű-pontossággal járják az útjukat. Közülük a Hold tartózkodik a legközelebb a Földhöz. Emiatt hatását is a legintenzívebben érezzük. A telihold mindig ingerlékenységet, veszekedős kedvet hoz magával. Aki nagypénteken az égen keresi a teliholdat, csalódni fog, mert a Hold csak 2 perccel napnyugta (19:36) után kel fel (19:38-kor). És maga a telihold 13:13-kor lenne látható az égbolton. Vagyis a teljes telihold nem fog látszani, ellenben már előző nap, csütörtökön úgy tűnik, hogy telihold ragyog az égbolton. Ez azt jelenti, hogy már csütörtökön ingerlékenyebben lehetünk, és talán aludni sem tudunk a teliholdtól.

KOS

kék hold telihold kos horoszkóp kos havaKos jegyűként már a március 21-i teliholdkor is tapintatosan kellett bánnod a környezeteddel. De most a második teliholdnál, húsvétkor – stílusosan – viselkedj mindenkivel úgy, mint a hímes tojásokkal. Ez a telihold abban tartogat veszélyt, hogy a számodra legfontosabb emberekkel keveredhetsz konfliktusba. A hosszú hétvége első napján mindenki tele van tervekkel, elvárásokkal. Most jobb, ha engedsz a másiknak: legyen úgy, ahogy ő akarja! Így kihúzhatod a viszály méregfogát, és okafogyottá válik az egész vita.

BIKA

kék hold telihold bika horoszkóp kos havaBika jegyűként attól, hogy közhely, még igaz: fő az egészség. Ez számodra mindennek az alapja: a kedélyednek, munkabírásodnak, közérzetednek. A húsvét többnyire a finom falatokról, sőt a lakomákról szól. Mindenki ki akar tenni most magáért. Sonka, tojás, kalács, torták és rengeteg alkohol kerül az ünnepi asztalra. Mivel imádsz enni, a kísértés óriási. Most is, mint minden teliholdkor, a szemben álló Nap és Hold szélsőségekre hajlamosít, holott a megoldás a mértékletesség megtalálása és megtartása lenne. Kerüld a túlzásokat!

IKREK

kék hold telihold ikrek horoszkóp kos havaIkrek jegyűként szerencsés vagy, mert téged nem frusztrál ez a mostani telihold. Ám könnyen beleshetsz a hibába, hogy becsméreled azokat, akiket ingerel a kék telihold. Van elég bajuk, ne tetézd, hogy kritizálod őket! És ne hidd, hogy ha csendben maradsz, nem érzik rajtad a nemtetszést. A gyerekeket és a gyerekes felnőtteket frusztrálod leginkább, légy óvatos, mert bármikor hisztibe torkollhat a dolog. A hiszti azt jelenti, a te megítélésed szerint indokolatlanul heves a reakció. Vedd észre, ez csak a te véleményed!

kék hold telihold horoszkóp kos hava

A pénteki kék hold a második telihold a Kos havában (iStock)

RÁK

kék hold telihold rák horoszkóp kos havaRák jegyűként a nagypénteki telihold kizárólag akkor lesz rossz hatással rád, ha a jelent összehasonlítod a múlttal, vagy már arra gondolsz, hogy jövőre mi lesz másképp. Szóval a nyomott hangulatod eredete a múlt vagy a jövő túlértékelése. Tehát rendkívül egyszerű a dolgod: maradj a jelenben! Közben értékeld, és ne kritizáld magad és a körülményeidet. Folyamatosan elégedetlenkedhetnél, mert mindig voltak, vannak, lesznek jobb módban élő rokonaid. Pedig jól tudod, ennek semmi, de semmi értelme nincs.

OROSZLÁN

kék hold telihold oroszlán horoszkóp kos havaOroszlán jegyűként, ahogyan a március 21-i telihold, úgy a húsvét pénteki telihold is a közlekedésben és a kommunikációban jelez veszélyt. Mindegy, milyen járművön utazol, autóval, vonattal, biciklivel, gyalog, legyél éber, körültekintő. Előre tudható, hogy rengetegen kelnek útra, nem éri meg bosszankodni rajta. A kommunikációban a Kos Nap heves, meggondolatlan odaszólást, a Mérleg Hold pedig sértődékenységet szimbolizál. Ezeket elkerülendő fogalmazz finoman, vagy ha nem megy, maradj inkább csendben! Csak egyetlen napig…

SZŰZ

kék hold telihold szűz horoszkóp kos havaSzűz jegyűként tiszta szerencse, hogy pénteken zárva lesznek az üzletek, ugyanis a telihold a pénztárcádon üthet léket: hajlamos lennél mohón, eszeveszetten költekezni. Az ünnepek tökéletes ürügyet szolgáltatnak a nagy bevásárlásra, a luxus élelmiszerek raktározására. Ezt józanul, egy sima hétvége előtt biztosan nem csinálnád. Hát, most se tedd! Sajnos költeni máshol is lehet, lehetne. Tudd, amiben teliholdkor túlzásba esel, azt már másnapra megbánod! Egyszerűbb megelőzni, és nem utána szidni önmagadat…

MÉRLEG

kék hold telihold mérleg horoszkóp kos havaMérleg jegyűként jogodban áll sajnálni magadat. Hiheted, hogy mindenki téged kritizál, nyugodtan megsértődhetsz, hiszen minderre felhatalmaz a pénteki telihold. Kérdés, kinek jó ez. Neked tuti, hogy nem. Akkor inkább ne tedd! Ez az év legérzékenyebb teliholdja a te szempontodból. Ha végig alszod a napot, bezárkózol egyedül a sötét szobába, könnyedén megúszhatod a bajt. Minden más esetben játszd azt, hogy megkeresed a dolgok napos, vidám oldalát! Annyira belejöhetsz ebbe, hogy később is folytathatod a játékot.

SKORPIÓ

kék hold telihold skorpió horoszkóp kos havaSkorpió jegyűként egyénileg nagyon eltérő lehet, nálad mit jelent a titoktartás. Az biztos, kellemetlen helyzetbe kerülhetsz, ha nem kezeled a dolgokat kellő diszkrécióval. Persze nem titkolózásról van szó, hanem józan mérlegelésről. A Mérleg Hold szerint mérlegelned kell, kinek mit mondhatsz el. Sajnos az emberek hajlamosak továbbadni a híreket, akkor is, ha megkéred őket, hogy ne tegyék. Ennek tudatában jól gondold meg, kinek és mennyit mesélsz. Lehetőleg ne magadból indulj ki, mert abból könnyen baj lehet…

NYILAS

kék hold telihold nyilas horoszkóp kos havaNyilas jegyűként csöppet sem fog megrázni a nagypénteki telihold. Sőt akár inspirálóan is hathat rád. Ennek ellenére lesznek olyan barátaid, akik szokatlanul sértődékennyé válhatnak, velük kell elnézőnek lenned. Az ünnepek egyébként is óriási elvárásokról, egymás túllicitálásáról szól egyeseknél. Bölcsen tennéd, ha kimaradnál belőle. Akkor is, ha te szeretsz nagyzolni. Megteheted, ha közben nem hasonlítod magadat másokhoz, és nem kezdesz el dicsekedni. Az egésznek csupán ez a csapdája. Ugye, milyen egyszerű?

kék hold telihold horoszkóp kos hava

A kék telihold is feszültséget, veszélyeket hozhat magával (iStock)

BAK

kék hold telihold bak horoszkóp kos havaBak jegyűként annyi a dolgod teliholdkor, hogy nem nézel se hátra, se előre. Törődj a pillanattal, élvezd a húsvétot! És ne merengj a régi húsvétokon, ne álmodozz a következőről sem. Könnyűnek hangzik, de éppen pénteken, telihold napján nem lesz ilyen egyértelmű. Szerencsére te józan és fegyelmezett ember vagy. Így nem okozhat gondot neked. Főleg, ha tudsz erről. Mindazonáltal borítékolható, hogy a családod mindent el fog követni, hogy kibillentsen. De hát az ünnepek már csak ilyenek. Tőled függ, hogyan kezeled mindezt…

VÍZÖNTŐ

kék hold telihold vízöntő horoszkóp kos havaVízöntő jegyűként garantálható, hogy az utakon fejetlenség lesz. De te ne veszítsd el a fejedet. A közlekedésben minden telihold balesetveszélyt szimbolizál, nem lesz ez másként nagypénteken sem. A húsvéti hosszú hétvége első napján csöppet sem meglepő módon iszonyú sokan kerekednek fel. A telihold mindig a szembejövő járművek, emberek által okozott bajt jelzi. Erre különösen figyelj, ha közlekedsz. Közben a beszédben is előfordulhat durva, trágár szó. Semmiképp se alacsonyodj le vállalhatatlan, méltatlan szintre!

HALAK

kék hold telihold halak horoszkóp kos havaHalak jegyűként a kék telihold érzékenyen érinti az anyagi helyzetedet. A Mérlegben járó Hold azt jelenti, hogy meg kell találnod a helyes mértéket a bevétel-kiadás egyensúlya érdekében. Persze ez nem csak péntekre vonatkozik, azonban a telihold ekkor jelent kibillenésre való hajlamot. Azt kell megértened, nem jó, ha te tartozol, és az sem jó, ha neked tartoznak. Sajnos konfliktus robbanhat ki egyikből vagy másikból. Célszerű elkerülni, megelőzni. Hogy hogyan, az rajtad és az aktuális szituáción múlik…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top