Horoszkóp

Ezen a helyen nyaralnának idén a csillagjegyek

Ha nem lenne még ötleted, hol tölthetnéd a legszuperebb nyári szabadságot, a horoszkóp ebben is a segítségedre siet. Nos, hová utaznának idén nyáron a csillagjegyek? Csoda szép helyekre...

Miami? Bora Bora? Maldív-szigetek vagy éppen Hawaii? Sátorozás vagy hegyi túra? Mit szólsz hozzá? Nehéz kiválasztani a sok vonzó helyszín közül, hova is menjünk nyaralni, ám a horoszkóp ezúttal is remek ötletekkel szolgál. Ha idén nem is jön össze az álomutazás, a bakancslistára még felkerülhet…

A Kos Izlandon töltené a nyári szabadságot

A Kos élénk, fáradhatatlan természete miatt képtelen egy helyben maradni, szükségét érzi, hogy felfedezzen mindent, ahová csak viszi az útja. Olyan nyaralásra vágyik, ahol a vakmerőségét is próbára teheti, s élvezheti a természet közelségét. Az egyik legjobb választás Izland, ahol kedvére túrázhat, kirándulhat, és bejárhatja a sziget kínálta számtalan csodás helyet. Ha az adrenalin hajszolása a versenyszellem túltengésével párosul, irány a főváros, Reykjavík, amitől valószínűleg a lélegzete is eláll.

A Kos a festői Izlandra utazna a nyáron (iStock)

A Bika szíve szerint Párizsba utazna

A Bika alapvetően bohém alkat. Habzsolja az élet élvezeteit, épp ezért a francia fővárosánál nem is találhatna megfelelőbb úti célt. Párizsban pezseg a művészet, a kulturális élet, s hát mégiscsak a szerelem fővárosáról van szó, nem igaz? A számos nevezetesség mellett a gasztronómiai élvezetek, a vásárlási lehetőségek sem elhanyagolhatók. Mindez remekül illik hozzá, nem mellesleg imádja a luxust.

A Bika Párizst választaná (iStock)

Az Ikrek Dubai felé veszi az irányt

Az Ikreket vonzza mindaz, ami eltér a saját kultúrájától. Imád új városokat, országokat felfedezni, különböző helyszíneken elvegyülni. S miután a hangulata is állandóan változik, olyan célpont illik hozzá, amely minden igényét kielégíti. Dubai pont ilyen: lüktető város, elkápráztató építészeti alkotások, mesés természet, homokos tengerpart, meleg óceán, óriási bevásárlóközpont, ami már önmagában is város a városban. A művészet iránti rajongásának is hódolhat: a Jövő Múzeuma számos műalkotással várja a kíváncsi turistákat.

Az Ikrek számára Dubai maga a mennyország (iStock)

A Rák a Holt-tengerben áztatná magát idén nyáron

A Rák a úti célja biztosan víz mellé vezet. El sem tudnák képzelni a nyaralást vízpart nélkül, de csendre, nyugalomra legalább ennyire vágyik. Nála a vakáció a pihenésről szól. A Holt-tenger kiváló választás, amelyet körbe ölel a Negev-sivatag, a Föld legmélyebb szárazföldi pontja. Akkor is nyugodtan bemerészkedhet a tengerbe, ha nem tud úszni, hiszen a gazdag sótartalomnak köszönhetően órákig lebeghet a vízfelszínen anélkül, hogy akár egy pillanatig is elmerülne a habokban.

A Rák a Holt-tengerben áztatja magát idén nyáron (iStock)

Az Oroszlán Floridában töltené a szabadságát

Mi jellemző leginkább az Oroszlánra? Először is odavan a szórakozásért. Ezért irány Miami, a remek fesztiválok, ünnepek, hajnalig tartó partik városa, amit egyszerűen nem lehet megunni. Addig rophatja a táncparketten, amíg össze nem esik a fáradtságtól, miközben a dél-amerikai ételkülönlegességeket is megízlelheti. Egy nap lazítás a népszerű Miami Beach-en, majd búvárkodás, s eszébe sem jutnak többé a stresszes hétköznapok.

Miami elvarázsolja az Oroszlán (iStock)

A Szűz tökéletes úti célja idén nyáron London

A munkamániás Szűz számára London maga a megvalósult álomnyaralás. Ahelyett, hogy elhagyatott tengerparton lógatná a lábát, neki épp az ellenkezőjére van szüksége: nyüzsgő világvárosra, amely állandó készenlétben tartja. A kifogyhatatlan számú látnivaló feléleszti kalandos természetét, és ő fáradhatatlanul járja a várost reggeltől estig kiélvezve vakációjának minden egyes percét. Sőt, még az sem zavarja, ha néha elered az eső.

A Szűz nem tud betelni Londonnal (iStock)

A Mérleg a romantikus Velencében nyaralna

A Mérleg csakis a szerelmével képzeli el a nyaralást. Mi más is lehetne romantikusabb helyszín az olaszországi Velencénél? Elég csak a szűk csatornákon andalgó gondolákra, a hangulatos éttermekre, a felejthetetlen sétákra gondolni a szűk utcácskákban… Ezt csak tetézi egy előadás az Operában, a lenyűgöző kiállítások, a történelmi nevezetességek, s persze a kihagyhatatlan Sóhajok hídja, no meg az eredeti olasz pizza és rizottó.

A Mérleg a romantikus Velencébe utazik (iStock)

A Skorpió Andalúziában andalog a nyáron

Olyan helyre vágyik a Skorpió, ami kiesik a többiek látószögéből, vagy éppen nincs bátorságuk oda utazni. A víz nála is alapvető elvárás, ezért idén nyáron irány a spanyol Riviéra. Andalúzia csodás városkái és káprázatos tengerpartja remekül illik két legerőteljesebb tulajdonságához: a szenvedélyességéhez és a bátorságához. Lélegzetelálló túrákon, kirándulásokon vehet részt, és persze megmártózhat a Földközi-tengerben is. Ehhez hozzájön a hely romantikus hangulata, ami az érzelmeket is kihozza belőle.

A Skorpió úti célja a spanyol riviéra (iStock)

A Nyilas Afrikát fedezné fel ezen a nyáron

A Nyilas kétségtelenül a legszenvedélyesebb utazó a csillagjegyek között. Nem csupán új helyszínekre vágyik, hanem teljesen egyedi élményekre. Afrika kiváló helyszín számára, ahol kedvére tobzódhat a különböző kultúrákban, lenyűgöző természeti csodákban. Bármelyik részét is választja a kontinensnek, a kalandot és a nyugalmat megleli. A nemzeti parkokban testközelségből ismerheti meg a vadállatokat, avagy lemerülhet, s felfedezheti a víz alatti világot, míg esténként a hely történelmét, az afrikai emberek kultúráját szívhatja magába.

A Nyilas kedvére kalandozhat Afrikában (iStock)

A Bak az Amazonas mellett töltené a nyarat

A nyaralás a Bak számára a természet közelségét jelenti. Olyan helyre vágyik, ahol kipihenheti magát, ám egyúttal jókat bulizhat is. Ecuador az esőerdőivel és az óceánjával remekül beleillik ebbe a képbe. Állatvilága páratlan, a természet lélegzetelállító, amit csak tetéz a fantasztikus gasztronómia. Az Amazonas semmi máshoz nem hasonlítható, miközben az őslakosok mindennapjaiba is betekintést nyerhet.

A Bak álomnyaralása az Amazonas mellé vezet (iStock)

A Vízöntő a lüktető Szingapúrba utazna idén nyáron

A valódi egyéniségnek számító Vízöntő különleges nyaralásra vágyik. Számára olyan helyszín ideális, ahol rengeteg emberbe botolhat, miközben a világ legújabb trendjeit, a legújabb elektronikai kütyüket is kipróbálhatja. Szingapúrnál nincs jobb választás, lenyűgöző, egyedi attrakciókkal van tele a város, nem mellesleg futurisztikus építészeti csodák teszik teljessé a képet. Bármennyi időt el tudna ezen a helyen tölteni.

A Vízöntő a futurisztikus Szingapúrt választaná (iStock)

A Halak Horvátországban nyaralna

A Halak szintén a természetesen víz közelségére vágyik, szóval nála a nyaralás egyenlő a tengerparttal, amely ugyanakkor nem nélkülözi a szórakozási lehetőségeket sem. Horvátország közelsége kifejezetten vonzó a számára, nem mellesleg a gyönyörű történelmi városok eldugott zugai megadják a pihenés, s helyiekkel való elvegyülés lehetőségét is. Sőt, még az önismeret fejlesztésére is ideális választás.

A Halak Horvátországban mindent megtalál (iStock)

(via culture astrology) Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top