Horoszkóp

Kutya vagy macska? Ilyen a személyiséged a horoszkóp szerint

Kutya vagy macska? A kérdés mindenkor aktuális, hiszen mindkét típusnak megvannak a maga hívei. A kutyákat kedvelő csillagjegyeket általában extrovertált személyiségnek tartják, míg a macskásokat intellektuális kíváncsiság jellemzi. Nos, te melyik típus vagy a horoszkóp szerint?

Kutya vagy macska? Melyik csoportba tartoznak a csillagjegyek? Általánosságban elmondható, hogy a nyughatatlan tűz jegyek a kutyák habitusához közelítenek, hiszen ez a háziállat passzol extrovertált, örökmozgó természetükhöz a leginkább, közösen remekül szórakoznak. A stabilabb föld elemi jegyek is kutyapártiak, hiszen felelősséget tudnak vállalni házi kedvencük iránt is, kutyusuk nyílt, egyenes és következetes kommunikációját nagyon is méltányolják.

A levegő jegyűek inkább a macskákat kedvelik, akiknek gondozása nem annyira macerás, nem mellesleg jóval nyugodtabb állatok, s jobban passzol hozzájuk annak közönyös és független természete. Az érzelmesebb, pszichésen érzékenyebb víz jegyekhez is a macska illik inkább, akivel képesek egymásra hangolódni, megérzik, kedvencüknek mikor mire van szüksége, még akkor is, ha nincsen olyan hangulatban, hogy világosan kifejezze azt. Nos, kutya vagy macska? Elárulja a horoszkóp.

Kos: kutya

A Kos a kutyákért rajong, olyan háziállatra van szüksége, aki követi őt mindenhova, s hűsége nem kérdőjelezhető meg. Dinamikus, temperamentumos természete jól passzol a kutyájához, akivel együtt új helyeket fedezhet fel, új kalandokba keveredhet.

Bika: kutya

Bár a Bikához mindkét háziállat illene, a kutyával mégis jobban megtalálja az összhangot. Kényelmes, nyugodt természetű, imád lustálkodni, ami kifejezetten a macskák felé húzná, ám egy lustább kutyatípus is betöltheti nála ezt a helyet. Mivel a Bika önfejű, fontos, hogy házi kedvenc jól kiképzett legyen, és mindenben szót fogadjon gazdájának.

Ikrek: macska

A csillagjegyek közül talán az Ikrek az, aki leginkább illik a cicusokhoz: a végtelenségig kíváncsi, függetlenségre vágyik, nem mellesleg nagyon könnyen egy hullámhosszra kerül at érdeklődő, felfedezőkedvű macskával. S bár a mondás szerint aki kíváncsi, hamar megöregszik, ezt nem csupán az Ikreknek, hanem a macskának sem árt szem előtt tartania…

Vajon a kutyusok avagy a macskák személyisége áll közelebb hozzád? (Fotojet)

Rák: kutya

A víz jegyek közül – melyek szintén a macska természetéhez passzolnak inkább – a Rák az egyetlen kivétel, aki a kutyapártiak csoportjába illik. Imád gondoskodni másokról, s bár a macskák is sok figyelmet igényelnek, a kutyák náluk is jóval többet, s neki nem esik nehezére ezt megadni. Ráadásul sokszor mélabús, így a hűséges, érzelmileg szorosabb kötődésű eb jobban illik hozzá.

Oroszlán: kutya

Bár a macska közel áll az Oroszlán szívéhez, hiszen valójában ő is egy nagy macska, ám a gyakorlatban a kutyával talál valódi összhangra. Az Oroszlán imádja, ha ő van a középpontban, s a kutyus ezt megadja neki: csakis őrá figyel, az ő kéréseit teljesíti. Hűséges, szorosan kötődik hozzá, rajong érte, ez mind beleillik az Oroszlán életszemléletébe.

Szűz: macska

Íme egy kivétel a kutyuspárti föld jegyűek közül: a Szűz esetében a cicus felé billen a mérleg nyelve. Imádja a rendet és a tisztaságot, így a saját magukat tisztogató macskák jobban beleillenek a részleteket előtérbe helyező életszemléletébe. Emellett értékeli házi kedvence belső eleganciáját, s nem zavarja közönyös természete sem.

Néhány csillagjegy a cicusokra esküszik (Fotojet)

Mérleg: kutya

A Mérleg akkor érzi jól magát, amikor igazán érzi, hogy szeretik, s ez komoly súllyal esik nála latba, amikor házi kedvencet választ. Nem véletlenül dönt a kutyák mellett. Bár a szellemi képességeit helyezi előtérbe az érzelmek helyett, s vonzza a cicus esztétikai értéke is, ám ez korántsem vetekedhet a hűséges, minden figyelmet megadó ebekkel.

Skorpió: macska

A mély érzésű és szenvedélyes Skorpió minden kétséget kizáróan jól fogadna egy olyan megkérdőjelezhetetlen hűséget, amit csak a kutya képes megadni, ám mégis a macskákhoz vonzódik inkább. A Skorpió visszahúzódó és szeszélyes, ahogy a macska is, a hűség esetében nem kötelesség eredménye, hanem szabad akaratból ered.

Nyilas: macska

Bár a tűz jegyekhez a kutya passzol elsősorban, a Nyilas ismételten a kivételek közé tartozik: ő a macskák mellett teszi le a voksot. Állandóan mehetnékje van, ösztönösen cselekszik, így a cicus kisebb elköteleződést igénylő életvitele jobban illik hozzá. Könnyebb olyat találni, aki rövidebb időre befogad egy cicust, mint a kutyákat, s ez életbevágó a folyton utazó Nyilasnak.

Mások inkább kutyapártiak (Fotojet)

Bak: kutya

Racionális és praktikus típus a Bak, ami jól jön a kutyatartáshoz. A Szaturnusz által uralt csillagjegy maga az „apa” szimbóluma is, és számára nem okoz gondot, hogy a mester szerepét játssza a hűséges, szeretetre éhes kutya számára, miközben házi kedvence segít neki, hogy kicsit feloldódjon a viselkedése.

Vízöntő: macska

A csillagjegyek állandó „csodabogara”, a Vízöntő intellektualizmusa és egyéni gondolkodásmódja remekül passzol a cicus jelleméhez. Bár imádja a kutyákat, azok túlságosan ragaszkodóak lehetnek, míg a macska független és tartózkodó természetével remekül összeillenek.

Halak: macska

Bár a Halak remekül kijön a melegszívű, odaadó, ragaszkodó kutyussal, a spirituális és érzékeny víz jegyekhez mégis jobban passzol a macska. A Halak sokat töpreng, sok időt tölt egymagában, meditálva az élet dolgain, így egy hallgatag cicus, sosem zavarja meg őt, merüljön bármilyen mélyen is a tudatába.

(via bustle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top