Horoszkóp

Ezt gondolják rólad a többiek, amikor megtudják a csillagjegyedet

Annyiféle horoszkópot lehet ma már olvasni, hogy szinte mindenki akaratlanul is önkéntes asztrológussá válik. Mindenkiben kialakulnak előítéletek, sztereotípiák a csillagjegyekről, így sokan hajlamosak lehetnek könnyen ítélkezni, amikor elárulod a csillagjegyedet. Nos, mit gondolnak rólad először? A horoszkópból kiderül. A jó hír, hogy ezek az előítéletek nem nagyon fedik a valóságot...

Minden csillagjegynek megvannak a maga sztereotípiái. Hányszor esett meg veled, hogy amint összefutottál egy Skorpióval, azt gondoltad: Úristen! Csak bajt hozhat!, míg a Bikát azonnal elkönyvelted lassúnak, ügyetlennek.

Nap mint nap jelennek meg a különböző horoszkópok, ezért szinte mindenkinek kialakult valamilyen elképzelése az egyes csillagjegyek jellemvonásairól. Talán te is hajlamos lehetsz mindenféle tulajdonsággal felruházni valakit, amikor megtudod a csillagjegyét. Nos, milyen színben látnak téged a többiek, amikor elárulod, hogy melyik jegyben születtél? Íme a leggyakoribb előítéletek.

Kos

Kos jegyűként téged azonnal elkönyvelnek kíméletlennek, egoistának, akaratosnak és könyörtelennek, ha arról van szó, hogy valamit meg akarsz szerezni. Az emberek többsége talán éppen ezért tart távolságot tőled.

Bika

Bika jegyűként téged nagyon sokan barátságosnak, ám nemtörődömnek gondolnak elsőre. Pedig lehet, hogy épp te viszel életet a buliba, ám rossz hír számodra, hogy a buli nem tart örökké, s úgy tűnik, erről a többiek gyorsan megfeledkeznek…

Ikrek

Ikrek jegyűként bár kétarcúként ábrázolnak téged a horoszkópok, s könnyen rád sütik a kétszínű jelzőt, többen eleve elkönyvelnek olyan embernek, aki vagy túl sokat, vagy túl keveset beszél. Nem bíznak meg benned, s ez azért van, mert túl sok embert megbántottál… Valójában anélkül, hogy egyetlen szót is szóltál volna.

Rák

Mindenki meggyőződéssel hiszi, hogy Rák jegyűként az egész napodat otthon töltöd, és főzöl, miközben kötögetsz és csinosítgatod az otthonodat. Az emberek imádják az otthonülő személyiségedet, ám ritkán szeretnének közeli barátságba kerülni veled, mert titkon mesterkéltnek tartanak.

Oroszlán

Oroszlán jegyűként hencegőnek, egoistának gondolnak téged a legtöbben, aki imádja a középpontban fényezni magát. Persze nem is állnak olyan messze az igazságtól. Ám ez nem minden, hiszen ismert a különleges tehetséged, az akaraterőd, a magabiztos fellépésed is. Bárcsak ki tudnál ehhez kelni az ágyból, és belevetnéd magadat a napi hajtásba…

Szűz

Szűz jegyűként elterjedt rólad, hogy könyörtelenül kritizálsz mindenkit, amivel a legijesztőbb csillagjegy díját is sikerül már elhódítanod. Mindenki tisztában van vele, hogy senkit sem szeretsz, s ha melletted vannak, akkor a küzdj vagy menekülj érzés lesz úrrá rajtuk. Zéró toleranciád mindenkit távozásra késztet. Ugye, nem hiszed, hogy tényleg így van?

Ezek a leggyakoribb előítéletek a csillagjegyekkel kapcsolatosan (iStock)

Mérleg

Mérleg jegyűként a már-már görcsös egyensúlyra törekvésed a legijesztőbb tulajdonságod – legalábbis sokan tévesen így gondolják. Mindenki hazugnak tart, hiszen attól való félelmedben, hogy megbántasz másokat, nem mondod ki, amit valójában gondolsz. Aki ismer, pontosan tudja, hogy mindez legfeljebb a felszín kapargatása…

Skorpió

Skorpió jegyűként rólad a többiek tényleg elhiszik, hogy fekete bőr- és latexruhába öltözött szörny lakozik benned, aki csak arra vár, hogy érzelmileg, lelkileg és fizikálisan megsemmisítsen mindenkit. Fura nem, hogy téged sosem a boldogsággal, az érzelmekkel, a hűséggel azonosítanak?

Nyilas

Értelmesnek, ám zárkózottnak tartanak téged a többiek. Nyilas jegyűként, ha meghívnak egy partira, akkor mindenki előre tudja, miként fogsz viselkedni: a szoba egyik sarkában táborozol le. Csupán néhány emberrel állsz szóba, majd egyedül távozol, s ennél többre nem is vágysz. Ugye, nem is állhatna ettől távolabb az igazság?

Bak

Az emberek nem szívesen közelítenek hozzád, mert Bak jegyűként félelmetesnek tűnsz a szemükben, különösen, ha üzletről van szó. Spórolós, szigorú, puritán személyiség vagy, akitől kiver mindenkit a veríték, ám bölcsességedet nem kérdőjelezi meg senki. Miután tudják, hogy a kérdéseikre nálad meglelik a választ, óvatosan, de igyekeznek megközelíteni.

Vízöntő

Vízöntő jegyűként az a téveszme kering rólad, hogy a másikat a háta mögött nálad jobban senki sem tudja bemártani. Talán ezért is óvatoskodnak veled kapcsolatban olyan sokan, amikor ismerkedésre, barátkozásra kerül sor. Megbízhatatlannak, hidegnek, kiszámíthatatlannak és önzőnek tartanak. Nagyobbat nem is tévedhetnének.

Halak

Halak jegyűként nagyon sokan rád sütik a bélyeget, hogy folyton mélabús és szomorú vagy, aki képtelen kiállni önmagáért, folyton siránkozik, és sajnálja magát. Lehet, hogy egy pici igazság rejlik a panaszkodásra való hajlamban, de azért számos nagyszerű tulajdonságod is van. Szóval, gondoljanak bármit is a többiek rólad, ne vedd a szívedre.

(via your tango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top