Horoszkóp

Íme a szerelem 6 típusa. Melyikbe tartozik a csillagjegyed?

Ezúttal igazán rendhagyó horoszkópot olvashatsz, amelyből kiderül, a szerelem melyik típusába tartozol. Csak keresd meg a csillagjegyedet, és nagyon különleges részleteket tudhatsz meg magadról – és persze a párodról is, az ő csillagjegyénél.

Mint ahogy nincs két egyforma ember, úgy a szerelem kifejezésének módja is markánsan különbözik a csillagjegyeknél. Egyesek bizonyos feltételekhez kötik a szerelmet, mások szerelme fojtogatóan hat, s van, aki lazán fogja fel a párkapcsolatokat. Vannak, akiknél a testi vágyak nagyobb hangsúlyt kapnak, mint az érzelmek, ám akadnak, akik az intellektuális összhangot preferálják.

Tény, ahányan vagyunk, annyiféleképpen mutatjuk ki érzelmeinket, s ez nagyban befolyásolja, hogy milyen párra találunk. Ebből a különleges horoszkópból a szerelem 6 típusát ismerheted meg:

  1. Agapé
  2. Erósz
  3. Ludus
  4. Mánia
  5. Pragma
  6. Storge

Vajon te melyik kategóriába tartozol? Csillagjegynél megtalálod a különleges válaszokat.

A szerelem melyik típusába tartozik a csillagjegyed? (iStock)

1. Agapé szerelem: Szűz és Mérleg

A keresztény gondolkodásmódban fellelhető önzetlen szeretet jellemzi Agapét, aki jóindulatú, emberséges, a mitológia szerint túlmutat az emberi gyarlóságon, a hiúságon és a féltékenységen. Párkapcsolatban társát mindig maga elé helyezi, hálás azért, hogy megoszthatja vele az életét. A feltétel nélküli szerelem a Szűzre és a Mérlegre jellemző a leginkább. Persze ez korántsem jelenti, hogy naivak lennének, csupán azt, hogy elfogadják a kapcsolat nem várt bökkenőit, s igyekeznek ezeket a lehető leghiggadtabban kezelni.

2. Erósz szerelem: Kos

A görög mitológiában a szerelem és a termékenység istene Erósz, aki egyben a szexuális szenvedélyt és a vágyat is jelképezi. A párkapcsolat kezdeti fázisában jellemző ez a fajta szenvedélyes szerelem, amikor még minden rózsaszínűnek tűnik, s a társunkra úgy gondolunk, mint akire egész életünkben vágytunk. Ez a szerelem vakká tesz, a valóságtól teljesen elrugaszkodunk. A lángoló szerelem a Kosra jellemző a leginkább, hiszen a szíve diktál az esze helyett, érzelmei intenzívek, a kontrollt pedig könnyen elveszítheti ilyenkor.

3. Ludus szerelem: Nyilas és Skorpió

A Ludus a játékos szerelem megtestesítője, magába foglalja az ugratást, a flörtölést, a csábítás különböző formáit. A hangsúly a gondtalan boldogságon, a lazaságon van. Azok tartoznak ebbe a típusba, akiknek a testi közelség fontosabb, mint az érzelmek, többnyire nem hosszútávú kapcsolatban, komolyabb viszonyban gondolkodnak, hanem olyan szerelmet keresnek, ahol a párjuk nem támaszt elvárásokat velük szemben. A Nyilas és a Skorpió lehet ez a típus a csillagjegyek között, hiszen nekik nem okoz gondot a laza kapcsolat sem. Persze, ők is vágynak a szívük mélyén az elköteleződésre, de előbb „kiélik a vágyaikat”.

Másként szeretnek a csillagjegyek (iStock)

4. Mánia szerelem: Rák, Halak és Bika

Akár megszállottsággal is lehetne illetni ezt a fajta szerelmet, hiszen ezek a jegyek valósággal keresik az érzelmeket. Azt szeretnék, hogy kényeztessék, kedvében járjanak, gondját viseljék, megbecsüljék őket. Társuktól elvárják, hogy ugyanazokat a dolgokat tegye meg értük, amit ő is adnak neki. A Rák ragaszkodó alkat, erősen kötődik a párjához, s elvárja, hogy viszonozza ezt az érzést. Jólesik neki, ha elismerik a fáradozásait, ám ha a szívességét nem viszonozzák, csalódottá válik. A Halak igyekszik mindent átélni, amit a kapcsolat csak hozhat, s így válik nagyon ragaszkodóvá. A Bika ugyanakkor önigazolást keres a leginkább a párkapcsolatában.

5. Pragma szerelem: Ikrek és Bak

A Pragma, mint a neve is mutatja, a gyakorlatias és logikus gondolkodásmódot testesíti meg a szerelemben. A szexuális vonzalom háttérbe szorul, a közös célok, a hasonlóságok kerülnek a középpontba. A Pragma típusú szerelmes soha nem a szíve után megy, inkább az eszére hallgat. Leginkább az Ikrek az, aki hihetetlenül gyakorlatias a párkapcsolatában, s mindig azon van, hogy ezt tovább fejlessze. A Baknak kicsivel több időre van szüksége, hogy bármit is megtervezzen a kapcsolatában, ám ezt körültekintően és megfontoltan teszi.

6. Storge szerelem: Oroszlán és Vízöntő

A rokoni szeretethez hasonlítható a Storge érzelem, ami jellemzően a szülőket és a gyerekeket köti össze. Ebben a kapcsolatban a párok az érzelmi köteléket helyezik előtérbe: először a barátja akar lenni a partnerének – ami a bizalmat is meghozza –, s csak utána fordulhat komolyra a viszony. Az Oroszlán tökéletesen beleillik ebbe a képbe, hűséges és hihetetlenül kedves a párjával. Hasonlóan cselekszik a Vízöntő is, akinek mindenki egyenlő, s ennek megfelelően azonos módon is kezeli a többieket.

(via minds journal)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top