Horoszkóp

A horoszkóp megmutatja, milyen állat rejtőzik a csillagjegyek lelkében

Hiszed vagy sem, lelkedben spirituális állat lakozik, amely a személyiséged jellemvonásait tükrözi. Melyik lehet ez a különleges állat? Melyik állathoz érzed magad a legközelebb? A horoszkópban meglepő válaszra találsz.

Mi is valójában a spirituális állat kifejezés? Nem más, mint a tükörlelked, vagyis az „állati párod”, akivel erős lelki kapcsolatot ápolsz. Persze, mindezt tudat alatt teszed, így vélhetően nem is tudsz róla. Több módszer is létezik, hogy kideríts a spirituális állatodat, de a legjobb útmutatót ehhez kétségtelenül a horoszkóp nyújtja.

A Kos

A Kos spirituális állata maga a kos, amely határozottságot, erőt és vezetőképességet jelképez. Ez az oka, hogy a Kos olyan belső erővel rendelkezik, amelyről időnként maga sem tud. Harcosnak született, aki a legmélyebb pontról is mindig feláll. Ha valamit a fejébe vesz, semmi sem állíthatja meg. Képes egyensúlyt teremteni a személyes és a szakmai élete között, miközben teljes mértékben élvezi mindkettőt.

A Bika

A Bika spirituális állata a horoszkóp szerint maga a bika. Az önzetlenség, a kitartás, a spirituális erősség adja a csillagjegy a fő erényeit. Egyrészt célközpontú és ambiciózus, ő mindig látja előre az útját, hiszen mindig alaposan meg is tervezi azt. Másrészt nagyon családközpontú, szeretetteljes és kedves. Az persze igaz, hogy csak ritkán ismeri be a tévedését…

Az Ikrek

Kettős személyiség, természetes kíváncsiság és nagyszerű alkalmazkodási készségek jellemzik az Ikrek személyiségét. Éppen ezért a spirituális állata a kaméleon. Heves és eltökélt típus, de szükség esetén beleolvad a környezetébe. A kaméleon szimbolizálja – a helyzettől függően – az érzelmek felfedésének és elrejtésének képességét.

Az Ikrek kaméleonként alkalmazkodik a környezetéhez (fotó: Pixabay)

A Rák

A Rák spirituális állata természetesen maga a rák. Ez megmagyarázza a víz iránti szeretetét, legyen szó óceánról, vagy éppen a fürdővízről, ez az a közeg, ahol a leginkább ellazulhat. A rák az ösztönösséget, az érzékenységet, a függetlenséget, a kitartást szimbolizálja. Nem csoda, ha ezek az érzelmek jelentik a teljességet a Rák csillagjegynek is. A természetben a rák alkalmazkodik az életkörülményekhez, ugyanez igaz a csillagjegyre is. Amikor viszont harcolnia kell, az csak még erősebbé és ellenállóbbá teszi őt.

Az Oroszlán

Nem nehéz kitalálni, hogy az Oroszlán spirituális állata maga az oroszlán, a szavannák királya. Egy igazi Oroszlán sosem fut el, mindig kiáll, és harcol, s nem csupán a bátorságot képviseli, a vezetés is a fő jellemvonása. Domináns típus mind a személyes, mind a szakmai kapcsolataiban. Hisz a kemény munkában, szereti magát, megértő és együtt érző mások iránt. Ezért is tisztelik és csodálják őt a többiek, akárcsak az oroszlánt a többi állat.

A Szűz

A Szűz spirituális állata a sólyom, amely a bölcsességet, a jó ítélőképességet, az éleslátást szimbolizálja. Lélekállatához hasonlóan a Szűz is nagyon intelligens, ambiciózus, megvannak az elképzelései arról, hova juthat az életében a kemény és elszánt munkával. A sólyom azt is jelképezi számára, hogy koncentráltan és gyorsan kövesse az álmait, de magasabb perspektívát is ad neki, és megakadályozza, hogy elhanyagolja a szívét és a lelkét.

Minden csillagjegy lelkében ott lapul a spirituális állata (fotó: Pixabay)

A Mérleg

Alvás, evés, alvás, evés… Ez a Mérleg kedvenc tevékenysége, így nem csoda, ha spirituális állata a horoszkóp szerint a panda. Ám nem csak ezért. A panda az egyensúlyt, a harmóniát is szimbolizálja. A szelíd erőt képviseli, amely a Mérlegnél szintén tetten érhető: bátor, de egyben a diplomácia mestere, vagyis mindenféle konfliktus, hangos szó nélkül oldja meg a problémákat.

A Skorpió

Az sem meglepő, hogy a Skorpió spirituális állata maga a skorpió, mely a szenvedélyt, az egyéniséget és a szellemi törekvést jelképezi. A Skorpió – akárcsak lélekállata – csak akkor támad, ha provokálják, s csak akkor kerül konfliktusba a környezetével, ha erre szükség van, és fenyegetést érez. Mindig megtalálja a módját, hogy megszabaduljon a mérgező emberektől és helyzetektől.

A Nyilas

Független, kalandszerető, kíváncsi és érzéki – ez jól összefoglalja a Nyilas személyiségét. Ezek a tulajdonságok ugyanígy jellemzik spirituális állatát, a macskát is. Mind a macska, mind a Nyilas vitathatatlanul képes alkalmazkodni a változó körülményekhez. Rugalmas, nagy képzelőerővel rendelkezik, s a szabadságot mindenek felettinek tartja. A Nyilasnak olyan társra van szüksége, aki oly módon szereti, hogy közben szabadnak érezheti magát. Nagyon érzéki, anélkül nem is megy bele egy kapcsolatba, ha nincs meg a valódi kémia.

Spirituális állatod tulajdonságai rád is jellemzőek (fotó: Pixabay)

A Bak

Ismét csak nem meglepő, hogy a Bak spirituális állata maga bak. A csillagjegy nagyon ambiciózus, a bak pedig tükrözi az új magasságok elérése iránti örök vágyát és képességét. Sőt ez az állat a függetlenség, a hűség és az intelligencia szimbóluma is, további fontos jellemzője pedig a vadság, a hevesség. Nem számít mennyire fél, a Bak a megfutamodás helyett mindig szembeszáll, és megbirkózik mindennel, bármiről is legyen szó.

A Vízöntő

Valószínűleg sokan azt gondolják, hogy valamilyen víziállat a Vízöntő spirituális állata, ám tévednek. Valójában a páva a lélekállata, szimbolizálva személyisége színes spektrumát. A Vízöntő nagyon erősen inspirálja a környezetét. Bár a helyzetek többségében jóindulatú és szeretetteljes, a páváknak és a Vízöntőnek is egyaránt van egy láthatatlan határvonala, amit nem tanácsos átlépni. Mindenkit levadászik, aki ezen átmegy.

A Halak

A Halak spirituális állata a hal. A hal valójában nagyon összetett szimbólum, jelképezi a termékenységet, az érzelmeket, a kreativitást, az átváltozást, az egészséget, a harmóniát, az intelligenciát, a boldogságot, az erőt és a kitartást. Kétségtelenül ezek a tulajdonságok a Halak jegyre is érvényesek. Nem számít, hányszor „nyomja víz alá” az élet, mindig megtalálja a módját, hogy az árral szembe ússzon. Intelligens és találékony, s általában sokkal erősebb, mint sokan gondolják róla.

(via her way)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top