Horoszkóp

Mennyire figyelsz az egészségedre? A horoszkóp listájából kiderül

Vajon te mennyire élsz egészségtudatos életet? Mennyire figyelsz a rendszeres mozgásra, az étkezésre? A horoszkóp listáján hányadik helyen állsz?

A horoszkópból szinte mindent ki lehet olvasni. A bolygók állása megmutatja a személyiséget, a párkapcsolatot, a karrier lehetőségeit, a legjellemzőbb szokásokat, s ugyanígy az egészségi állapotról is nagyon pontos képet fest. Amellett, hogy a betegséghajlamokról is mesél, megmutatja, hogy a csillagjegyek mennyire törődnek az egészségükkel.

S kik élnek a legegészségesebb életmód szerint? S vajon kik azok, akik kevésbé figyelnek magukra?A horoszkópból kiderül. Vajon te hányadikként szerepelsz a listán?

1. Kos

A Kos a legegészségesebb a csillagjegyek között. Az energiája és a fizikai kihívások iránt vonzódó személyisége folytán nagyon mozgékony típus. Különösen akkor van elemében, amikor hatalmába keríti a versenyszellem. Ami az egészségét, az erőnléti állapotát illeti, semmi sem állíthatja meg ezt az erős akaratú csillagjegyet.

2. Skorpió

A Skorpió erős, céltudatos és nagyon bátor csillagjegy, született vezető, aki mindig odafigyel az egészségére. S ha valamit kitűzött célul, azt ő biztosan véghez is viszi. Ha az egészséges életmóddal kapcsolatban bármilyen újdonság jelenik meg a piacon, az elsők között próbálja ki, s igyekszik beilleszteni a legjobb ötleteket a mindennapjaiba.

3. Bak

A Bak önuralma és fegyelme egyszerűen csodálatraméltó, s talán ő a leggyakorlatiasabb típus a céljai elérését illetően. Olyan feladatokat tűz maga elé, amelyek megalapozottak és reálisak, s szívóssága nem ismer határt. Nem árt azonban olykor némi lötyögést is beiktatnia a mindennapokba. Hajlamos lehet túl szigorú lenni önmagával, de az biztos, hogy nagyon figyel magára.

4. Oroszlán

Az Oroszlán született vezető, szenvedélyes és kreatív természete a mozgáskultúráját is új szintre emeli, feltéve ha csökönyössége nem keresztezi az útját. Szeret a saját feje után menni, ám ha valamit eldöntött, akkor nincs kétség, ő meg is csinálja. Nagyon figyel és ad magára, a megjelenésére, amiért minden tőle telhetőt meg is tesz.

Néhány csillagjegy nagyon törődik az egészségével, például sokat mozog (fotó: Getty)

Néhány csillagjegy nagyon törődik az egészségével, például sokat mozog (fotó: Getty)

5. Nyilas

A szabadságmániás Nyilas nem feltétlenül a megbízhatóság jelképe. Ő ha valami szórakoztatóbb dolgot, mint például egy csábító úti célt talál, inkább mellőzi a mozgást vagy az egészséges ételeket. Ám ha olyan fitneszprogramra, -menüre bukkan, ami elégedettséggel tölti el, mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje a kitűzött célokat.

6. Bika

A Bika nagyon kitartó és céltudatos csillagjegy. A saját kényelmi szempontjai viszont gyakran útjában állnak, hogy következetesen betartsa az egészségére vonatkozó utasításokat. Az ereje, a kitartása azonban átlendíti a holtponton, s ha valamit elhatároz és a fejébe vesz, onnantól semmi sem állíthatja meg.

7. Ikrek

Az ismétlések, a monoton edzés nem az Ikrek világa, hiszen ő valami újra és változatosra vágyik. Élénk természete és alkalmazkodóképessége a csoportos fitneszedzések, a csapatjátékok irányába mozdítja, míg az egészséges étkezéshez leginkább az erre specializálódott csoportok tagjaitól gyűjti inspirációt. Igaz, ő nem a legkitartóbb típus.

8. Mérleg

A Mérleg imád olvasni, új dolgokat tanulni, s élvezni az élet szépségeit, ami azt jelenti, hogy a gondolatait nem feltétlenül az egészséges életmód és a megfelelő mennyiségű mozgás köti le. Ám ez korántsem jelenti, hogy nem változtatna, amikor szükségét érzi. Érdemes magát olyan társakkal körbevennie, akik az egészséges életmód felé mozdítják el.

Vajon te mennyire élsz egészséges életmódot? (fotó: Getty)

Vajon te mennyire élsz egészséges életmódot? (fotó: Getty)

9. Vízöntő

A Vízöntő örömmel segít másoknak, főként, ha ez kedvére való. Ami az egészséges életmódot illeti, ha unalmasnak találja az adott feladatot, s nem kap kellő ösztönzést, a motivációja meglehetősen gyorsan alábbhagy. Fontos lenne, hogy váltogassa az edzéstervét és megfelelő étrendet állítson össze, hiszen így érheti el, hogy a kitűzött célt véghez is vigye.

10. Szűz

A Szűz túlzottan is kritikussá válhat az étkezéssel és az edzéssel kapcsolatosan, ám nem szabad, hogy ez megakadályozza a céljai elérésében. Mivel alapból is figyel magára, szereti a természetet, remekül illik hozzá a séta, a túrázás, illetve szabadban végzett mozgásforma, miközben zenét vagy hangoskönyvet is hallgathat.

11. Rák

A kikapcsolódás a Rák nagy barátja, főként, ha közben a szeretteivel is lehet. Épp ezért érdemes lenne az egészséges életmódot arra használnia, hogy könnyű ételeket főzzön a családjának és a barátainak, vagy közösen végezzenek valamilyen pihentető mozgást, mint például csoportos jógát, kiránduljanak, sétáljanak a friss levegőn.

12. Halak

A Halak hajlamos önmagát mindig mások mögé sorolni. Az egészségét és a mozgást illetően azonban fontos lenne, hogy az első helyre kerüljön az életében, különben idősebb korában bánja, hogy nem törődött eleget magával. A mozgásba belecsempészheti a zene és a vizuális média iránti szenvedélyét, hiszen így a kitűzött célokat is nagyobb örömmel teljesíti.

(via pop sugar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top