Horoszkóp

Így írnak a csillagjegyek a horoszkóp szerint

Vajon mennyire jó az íráskészséged? Könnyen lehet, te is azon csillagjegyek közé tartozol, akik szinte írói vénával születtek. A horoszkópból kiderül, érdemes-e már ma blogírásra adnod a fejed. Ne gondold, hogy tehetségtelen lennél...

Mindenkinek megvan a saját írási stílusa. Legyen szó prezentáció összeállításáról, vagy akár szerelmes versről, netalán a legklasszabb ötletek papírra vetéséről, a gondolatok mindig ugyanarról helyről erednek. Tudtad, hogy a stílusodra, az erősségeidre a csillagok állása is rányomja bélyegét?

Könnyen lehet, te is maximalista vagy, lényegre törő, az igazságot el nem hallgató, avagy poétikus. Mindez pedig független attól, milyen szöveget vetsz papírra – vagy a számítógépedre. Az íráskészséget fejleszteni sosem késő. Vess egy pillantást a horoszkópodra, és fogadd meg a neked szóló javaslatot.

írás tehetség csillagjegyek horoszkóp

Vajon mennyire tehetségesen írsz? (iStock)

Kos: Szedd össze minden erődet

írás tehetség kos horoszkópKos jegyűként igazi energiabomba vagy, célorientált, addig nem nyugszol, míg az elejétől a végéig meg nem csinálod a feladatokat. Lehet, nem is kellene neked mondani, ne félgőzzel vesd bele magad az írásba, ám az emlékeztető sosem árt. Minél jobban koncentrálsz az írásra, annál nagyszerűbb lesz a végeredmény. A befektetett munka az írásod erőssége, használd arra, hogy spontán, kockázatvállaló természeted utat törjön magának, s a világ bizsergetve fogja kezébe a remekműveidet.

Bika: Ne félj kifejezni érzelmeidet

írás tehetség bika horoszkópBika jegyűként két lábbal a földön jársz, gyakorlatias vagy, s gyakran úgy jellemeznek téged, mint aki nem tudja kellően kifejezni magát. Az igazság az, hogy legbelsőbb érzéseidet, vágyaidat nem szívesen kürtölöd világgá. Romantikus alkat vagy, kedveled a jó ételt és bort, közben odabújnál szerelmedhez és fognád a kezét… Légy bátor, s vállald fel ezt az oldaladat mind magadnak, mind másoknak. Az írásba is hasonlóan tedd bele szíved-lelked, ne félj megmutatni másoknak, milyen is vagy valójában. Lehet, amit te kínosnak érzel, mások számára a világ legszebb alkotása.

Ikrek: Kevesebb beszéd, több írás

írás tehetség ikrek horoszkópAz egyetlen tanács, amit az Ikrek jegyűként kaphatsz, hogy írj többet, beszélj kevesebbet. Beszédes alkat vagy, imádsz másokkal csevegni, eszmét cserélni, ötleteket megosztani, ami nagyszerű tulajdonság. Kiválóan mesélsz történeteket, s ezt a képességedet írásban is hasznosítani tudod: a legszórakoztatóbb sztorik kerülhetnek ki kezeid közül. Ám ahhoz, hogy eljuss ide, rá kell szánnod magad, hogy leülj és írj minél többet. Hidd el, igazán tehetséges író vagy.

írás tehetség csillagjegyek horoszkóp

Minden csillagjegyben ott rejlik az írói véna? (iStock)

Rák: Engedd útjára érzelmeidet

írás tehetség rák horoszkópRák jegyűként talán még érthető is, hogy nehezedre esik kifejezni – legalábbis írásban – az érzéseidet, ám még nehezebb magadban tartani azokat hosszú-hosszú ideig. Áttörhetetlen páncélba burkolózol, amely érzékeny lelket takar, ezrét érdemes megtalálni a módját, hogy ez a belső fény mások életét is beragyogja. Hallgass a belső hangra, s ne félj, hogy esetleg túlságosan érzelmesnek tartanak téged a többiek. Hidd el, ez áldás, nem pedig átok.

Oroszlán: Vedd figyelembe a többiek véleményét

írás tehetség oroszlán horoszkópOroszlán jegyűként kreatív személyiséged nem csekély önbizalommal párosul, így biztosra veszed, bármit is írsz le, az címoldalas szenzáció lesz. Néha nem árt hallgatnod mások véleményére is az írásaiddal kapcsolatban, hiszen az igazán sikeres emberek a kritikát előrébb helyezik a saját véleményüknél. Pontosan ezért nagyon jól teszed, ha időnként átértékeled, milyen súllyal esik latba a többiek visszajelzése a saját állásfoglalásoddal szemben. Hidd el, nagyon sokat segítesz magadnak, ha néha egy picit félreteszed a büszkeségedet.

Szűz: Ne légy maximalista

írás tehetség szűz horoszkópSzűz jegyűként folyamatosan a tökéletességre törekszel, ami igazán kitűnő szerkesztővé tehet téged. Ám amikor írásra kerül sor, a legapróbb részleteket sem szeretnéd kihagyni, minden egyes szót a legmegfelelőbben próbálsz beilleszteni a mondatba, ami nem kevés fáradtsággal jár. Fogadd meg a jó tanácsot: legyél kicsit lazább, s próbálj leadni a „száz százalékból”. Hagyatkozz az ösztöneidre, s írd le gondolataidat úgy, ahogy eszedbe jutnak. Meglátod, remek lesz a végeredmény.

Mérleg: Írj a magad örömére

írás tehetség mérleg horoszkópMérleg jegyűként mindig másoknak próbálsz a kedvére tenni, így hozzájárulva, hogy a világ harmonikusabb, békésebb hellyé váljon. Élvezed a társasági életet, ám ha írásra adod a fejed, fontosabb lenne, hogy magadnak okozz vele örömet, s ne mások szempontjait helyezd előtérbe. Szeretnéd, ha mindenki odalenne az írásodért, aminek a valószínűsége, ha reálisan nézed, nem túl sok. Ezt szem előtt tartva, miért idegesítenéd magad, hogy másoknak írsz? Inkább magadnak okozz vele örömet, írd le, ami neked fontos, öntsd ki papírra a lelkedet.

Skorpió: Szenvedéllyel írj

írás tehetség skorpió horoszkópSkorpió jegyűként a  szenvedélyed tesz azzá, aki vagy, tehát ha írsz, soha ne spórolj az érzéseiddel. Maradj meg a szenvedélyes csillagjegynek, írd le azokat a szavakat, amik az eszedbe jutnak. S bár téged soha nem lehet semmiről sem meggyőzni, ahogyan arról sem, mikor, mit és hogyan csinálj, ez a tanács talán segíthet, hogy egyre jobb írások kerüljenek ki a kezed közül. S ne feledd a mottód: „csináld szenvedéllyel, vagy sehogy!”.

Nyilas: Koncentrálj

írás tehetség nyilas horoszkópNyilas jegyűként hajlamos lehetsz egyik dologból a másikra váltani anélkül, hogy befejezted volna az elsőt. Éppen ezért az egyetlen tanács, amit érdemes megfogadnod: ne veszítsd el a koncentrációdat. Tele vagy energiával, motivációval, rugalmas vagy, ám hiányzik belőled a következetesség. Érdemes lenne megtanulnod, hogyan tarts ki amellett, aminek nekikezdtél. Ne vesd bele magad újabb kalandba, amikor megakadsz az írásban. Inkább változtass, próbálj megoldást találni a problémára, így tudod ugyanis csak elérni az erőfeszítéseid gyümölcsét.

írás tehetség csillagjegyek horoszkóp

Minden csillagjegyben ott rejlik az íráskészség (iStock)

Bak: Ne siettess semmit

írás tehetség bak horoszkópBak jegyűként ambiciózus, célorientált vagy, s bármihez is kezdesz, a legkomolyabban veszed. Nem árt azonban tisztában lenned, hogy egyetlen híres regény sem egyetlen éjszaka alatt született. Kétségtelenül a munkamorálod az egyik erősséged, ami valóban sikeressé tesz téged, Amikor úgy érzed, jó úton haladsz, ne ess abba a hibába, hogy a hét 7 napján, napi 24 órában dolgozol, hidd el, neked is szükséged van pihenésre. Szóval, lazulj el egy kicsit, tarts szünetet, s meglátod, könnyedén befejezed a művedet.

Vízöntő: Kell a motiváció

írás tehetség vízöntő horoszkópVízöntő jegyűként remekül eltűnődsz, ki számít innovatívnak és hitelesnek. Az ötletek, a gondolatok befogadásáról, továbbadásáról eltérően gondolkodsz. Amikor nekikezdesz az írásnak, az a célod, hogy mestermű kerüljön ki a kezed közül. Ám, ha túl sok idődet és türelmedet emészti fel az írás, könnyen elveszíted a motivációdat. Jobban tennéd, ha az írás mielőbbi befejezése helyett a kisebb lépésekben való haladásra koncentrálnál. Így el is jutsz oda, ahova szeretnél, az ihlet meg előbb-utóbb úgyis megjön.

Halak: Élvezd az írást

írás tehetség halak horoszkópHalak jegyűként olyan bámulatos fantáziával vagy megáldva, amelyre minden írónak, alkotónak, művésznek szüksége lenne, ám aligha dőlhetsz hátra ölbe tett kézzel. Csapongó képzelőerőnek is megvan a maga hátulütője: olyannyira beleéled magad az írásba, hogy szinten minden leírt szót a bőrödön érzel. Ez pedig a legtöbbször elszomorít téged. Íme a jó tanács: témától függetlenül csak élvezd az írást ahelyett, hogy tragikusan fognád fel.

(via culture astrology)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top