Horoszkóp

Ennyire féltékenyek a csillagjegyek. Te hányadikként szerepelsz a listán?

Melyik csillagjegy a legféltékenyebb? És ki az, akit az sem zavar, ha párja az orra előtt flörtöl másokkal? Vajon kik a legbizonytalanabbak, és kik azok, akik hagyják élni a párjukat? Vajon téged a lista hányadik helyére sorol a horoszkóp?

Meglehetősen vékony a határ a mindent elsöprő és a mániákus szerelem között, ám ha nem figyelünk eléggé, könnyen az utóbbi kategóriában találhatjuk magunkat. Az egyik pillanatban még a fellegekben repdesel, s rózsaszín ködben látod a jövőt, ám a következőben már kétségekkel vagy tele, és a telefonodat pásztázod idegesen, azt figyelve, mikor ad hírt magáról a párod.

A szerelem olykor őrült dolgokra késztet, ám a túlzott ragaszkodás, a bizonytalanság okán féltékenység és birtoklási vágy üti fel a fejét. Néhány csillagjegynél jóval nagyobb a veszély, hogy a szerelme őrült féltékenységbe csap át, míg mások kevésbé vannak kitéve ennek a kockázatnak. Téged vajon hová sorol a horoszkóp?

1. A Skorpió

Szenvedélyes természetedhez szenvedélyes szerelem dukál, ami egyedivé tesz téged a csillagjegyek között. Zárkózott vagy, ám ha valakit közel engedsz magadhoz, könnyen átesel a ló túloldalára: mániákussá válsz. Skorpió jegyűként párod minden lépéséről tudni akarsz, minden szabadidőt vele szeretnél tölteni, miközben rettegsz attól, hogy megcsal. Ám ha nem változtatsz, te leszel az, aki megbántod a társadat, s te leszel az oka, ha a párkapcsolat tönkremegy.

2. A Rák

Rák jegyűként túlzott érzelmességed miatt kerültél a lista második helyére. Te ugyanis, amikor szerelmes leszel, nem ismersz határokat, elveszíted az önkontrollt. Órákat töltesz a párod közösségi oldalainak böngészésével, minden nőre féltékenyen tekintesz, aki valamilyen hozzászólást tesz a bejegyzésére, fotójára. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy sötét fellegek gyülekeznek fölöttetek, s ezért a társad megszállottjává válsz. Ez viszont nem a legjobb megoldás, hiszen épp a féltékenységeddel taszítod el magadtól.

Néhány csillagjegy megszállottan féltékeny lehet a szerelmére (iStock)

3. A Bak

Bak jegyűként erősen ragaszkodsz a megszokásokhoz. Nem vagy híve, hogy változtass a párkapcsolatodon, még akkor sem, ha tisztában vagy vele, hogy már rég nem működik. Egyszerűen képtelen vagy különbséget tenni a szerelem és a rutin között. Olyan mértékben megszoktad a helyzetet, a párodat, hogy képtelen vagy módosítani rajta. Nem árt azonban néha emlékeztetni magadat, hogy a változás olykor üdvözítő, hiszen ez vezet a boldogabb és teljesebb élethez. Szóval, nem kéne túlzottan ragaszkodnod és féltékenykedned sem.

4. Az Ikrek

Ikrek jegyűként hajlamos lehetsz mindenkiben, akivel randizol, a potenciális jövendőbelidet látni, s így könnyedén a másik „rabjává” válsz. A párodat a világmindenség középpontjába helyezed, minden figyelmedet neki szánod, miközben a saját szükségleteidet, sőt még a barátaidat is háttérbe szorítod. Féltékeny vagy mindenkire, aki csak kapcsolatba kerül a pároddal. Gondolj csak bele, ha valóban fontos vagy neki, senki sem tudja tőled elcsábítani. Ellenkező esetben pedig jobb, ha minél előbb kiderül, nem igaz?

5. A Halak

Halak jegyűként a fehér lovon érkező hercegről és a minden jó, ha vége jó tündérmeséről ábrándozol, ám a valóság kicsit más. S bár azzal nincs semmi baj, ha stabil, szeretetteljes párkapcsolatról fantáziálsz, ám ennél messzebbre mész, s olyan várakozásokat támasztasz a pároddal szemben, amit aligha tud teljesíteni. Próbálj két lábbal a földön járni, s vedd észre, a való életben milyen jól működik a kapcsolatod. Semmi szükség, hogy megálmodott szerelmet keress.

Vajon te hányadikként szerepelsz a féltékenységi listán? (iStock)

6. A Bika

Bika jegyűként törődő, hűséges és stabil társ vagy, ám ha szerelmes leszel, a sötét oldalad is felszínre kerülhet. Túl sokat adsz a másiknak, s ugyanazt várod el tőle is. Ha pedig ez nem történik meg, mindent elkövetsz, hogy kikényszerítsd belőle. Ez aligha a legjobb hozzáállás, hiszen nem tudod befolyásolni a párod érzelmeit. Hidd el, a kedvedért nem fog megváltozni. A párkapcsolat kettőn múlik, nem neked kell az összes erőfeszítést meghoznod. Ezt mindig vésd az eszedbe.

7. A Nyilas

Nyilas jegyűként kalandozó természeted egészen addig nem érti meg, mi az igaz szerelem, amíg nem találkozol a lelki társaddal. Olyasvalakivel, aki elfogad olyannak, amilyen vagy, s nem akar gúzsba kötni, magához láncolni. Nem vagy megszállottan szerelmes és féltékeny sem, hiszen egymagadban is jól boldogulsz, s a másik támogatására sincs szükséged. Ennek ellenére vágysz a szerelemre, de csakis olyanra, melyet nem érzel fullasztónak. Amint ezt megtalálod, kalandor léted új értelmet talál az életében.

8. A Mérleg

Mérleg jegyűként a szerelem számodra a hab a tortán, s aligha fordul megszállottságba, túlzott féltékenykedésbe. Mindent beleadsz, hogy makulátlanul működjön a párkapcsolatod, ám felállítasz határokat. S ha ezeket a párod átlépi, nincs visszaút. Miután mindig az egyensúlyra törekszel, olyan partnert választasz, akitől visszakapod, amit te is adsz neki. Pozitív szemléleted és alkalmazkodóképességed átlendítenek minden nehézségen. Te nem félsz, ha egyedül maradsz, hiszen többen is vannak körülötted, akikre mindig számíthatsz.

9. A Vízöntő

Vízöntő jegyűként, amikor arra kerülne sor, hogy kimutasd a szerelmedet, általában szerencsétlenül végződik a kapcsolat, mert ez az, ami csöppet sem megy neked. A párkapcsolatban jóval kevesebbet mutatsz abból, mint valójában érzel a szívedben. Amikor arról kellene döntened, hogy a szívedre vagy az eszedre hallgass, mindig az utóbbit választod. Ez viszont azt is jelenti, hogy te a mániákus szerelem gödrébe soha nem esel bele. Ki nem állhatod a féltékenykedést, a kontrollt, a birtoklást, amiket természetesen a pároddal szemben sem követsz el.

Néhány csillagjegy inkább a szakítás mellett dönt (iStock)

10. A Kos

Kos jegyűként te egyszerűen mindenütt ott vagy. Fontos számodra a fejlődésed, a karriered, a társasági kapcsolataid, de persze azt is szeretnéd, hogy a párkapcsolatod is működjön. Ez az egyik oka, hogy nem válsz a párod megszállottjává. Odaadó társként hajlandó vagy áldozatokat hozni a kapcsolatodért, ám sosem helyezed párodat a világegyetem középpontjába. Teljesen egészséges, normális kapcsolat a tied, ami lehetővé teszi, hogy mindketten a saját életeteket is élhessétek.

11. A Szűz

Szűz jegyűként kizárólag abban az esetben válsz a párod megszállottjává, ha így döntesz. Ez pedig azt jelenti, hogy ennek az esélye egyenlő a nullával. Tisztában vagy az értékeiddel, mindent megteszel a párodért, ám két lábban a földön állsz, s kölcsönösséget vársz el a párkapcsolatban. Racionális és analitikus típus vagy, s döntés esetében a logikádra hagyatkozol. Így nem fontos, mennyire törődsz a pároddal, ha a kapcsolat nem működik köztetek, vagy megbántott a másik, nem habozol a szakítással.

12. Az Oroszlán

A csillagjegyek közül te vagy legkevésbé kitéve a kockázatnak, hogy mániákussá válj a párkapcsolatodban. Oroszlán jegyűként ugyanis az önérzeted, a büszkeséged az egekben, s minden esetben a saját boldogságodat helyezed előtérbe. Semmi sem tarthat olyan kapcsolatban, amelytől kiráz a hideg, csak azért, hogy ne maradj egyedül. S bár a szakítás mély nyomot hagy a lelkedben, egy percig nem habozol, ha úgy látod, ez az egyetlen lehetséges út köztetek.

(via her way)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top