Horoszkóp

Ezzel a holdjeggyel tökéletesen összeilletek

Az érzelmeket a horoszkópban leginkább a Hold helyzete jelzi. Ezért könnyen előfordulhat, hogy csillagjegyetek nem igazán illik össze, mégis nagyszerű a párkapcsolatotok. Az ok a holdjegyekben rejlik, amelyek nagyon harmonikusan illenek egymáshoz. Nos, mi a holdjegyed, és mi a párodé?

Ha az az érzésed, hogy a csillagjegyed nem igazán illik a párodéhoz, akkor nem biztos, hogy a napjegyben kell keresned az okokat. Bár a személyiségeden napjegyed érezteti leginkább a hatását, a holdjegy – amelyik jegyben a Hold állt a születésed pillanatában – szerepe sem elhanyagolható. Sőt, a viselkedésben, a párkapcsolatok terén jóval nagyobb szerepet játszik, mint gondolnád. Sokkal inkább vonzódhatsz azokhoz az emberekhez, akik a holdjegyeddel illenek össze, hiszen míg a napjegy a tudatos önkifejezésért, páratlan személyiséged kibontakozásért felel, addig a Hold az érzelmeidet befolyásolja. A Hold testesíti meg a gondoskodást, a táplálást, az érzelmi biztonságot, a meghittséget, a kötődést. Éppen ezért nem csupán azt kell nézned a horoszkópban, hogy a csillagjegyeitek mennyire illenek egymáshoz, hanem azt is, hogy a Hold éppen hol járt a születésetek pillanatában.

Hold a Kosban

A Kos holdjegy irtózik az „szirupos” dolgoktól, az izgalom, a spontaneitás az ő asztala. A Mérleg laza, nyugodt természete nagyszerűen illik hozzá, hiszen ez ráébreszti, hogy a párkapcsolat csak akkor működik, ha a két fél között megvan a szükséges egyensúly az adok-kapok terén is.

Hold a Bikában

A Bika holdjegy mindenkor biztonságot keresi a párkapcsolataiban, ami az érzéki, érzelmes, alkalmanként birtoklásra törekvő Skorpió felé vonzza őt. Ez a két jegy szoros, kölcsönös megelégedésen, a hűséges alapuló bensőséges párkapcsolatot alakít ki egymással. Nem véletlenül illenek össze olyan jól.

Hold az Ikrekben

Az örökké kíváncsi és társaságkedvelő Ikrek holdjegy nagyszerű „bűntársra” és valódi vezéregyéniségre talál a Nyilasban. Tűz jegyként a Nyilas imádja a nyüzsgést, a szórakozást, vakmerő és soha nem unatkozik, épp olyan típus, akire az Ikrek a lelkében vágyik.

Hold a Rákban

A Rák holdjegy teljes mértékben átadja magát az érzelmeinek. A Bak holdjeggyel nagyszerűen kiegészítik egymást, hiszen mindkettőjüknek fontos az érzelmi kapcsolat, a stabil és biztos családi háttér. A Bak ugyan néha elveti a sulykot, ám a Rák ezt mindig megbocsátja neki.

Hold az Oroszlánban

Az Oroszlán holdjegy imádja a feltűnést, miközben nem csekély érzelmi töltettel vértezi fel magát. Időnként azonban arra vágyik, hogy a figyelem középpontjába kerüljön, háttérbe szorítva ezzel azt a kívánságát, hogy az érzelmeinek teret adjon. A kreatív és remek önkifejezéssel megáldott Vízöntő nagyszerűen illik az Oroszlán holdjegyhez.

Hold a Szűzben

A meglehetősen körültekintő Szűz holdjegy feje fölött könnyen összecsapnak a hullámok, éppen ezért remekül kijön a szervezett és gyakorlatias Rákkal. A Rák segít neki, hogy élete zökkenőmentesebbé váljon, nem mellesleg egy csomó terhet le is vesz a válláról.

Melyik holdjeggyel illetek össze a leginkább? (iStock)

Hold a Mérlegben

A Mérleg holdjegy és a Kos esetében valójában a klasszikus felállás győzedelmeskedik: az ellentétek vonzzák egymást. A Kos magára vállalja a döntés felelősségét, míg a Mérleg nyugodtabb, ha a másiké az utolsó szó. A Kos szemtelen, míg a diplomatikus Mérleg érzékeny és harmonikus. Nem véletlenül tökéletes az egyensúly kettejük között.

Hold a Skorpióban

A Skorpió holdjegy hihetetlenül intenzíven él meg minden érzelmet, eseményt, ami ideális partnerré teszi őt a Bika számára. Utóbbi a stabilitást, a hűséget, az érzékiséget keresi a párkapcsolatban. Mi lehet biztonságosabb és megbízhatóbb, mint egy olyan társ, aki nem fél magába szívni a másik érzelmeit? Ők ketten tudják a választ.

Hold a Nyilasban

A kockázatokat is szívesen vállaló Nyilas holdjegy a „rokonlélekkel” jön ki legjobban. Ez pedig nem más, mint az Ikrek, aki a kíváncsiságával és aktív társasági életével elhozza számára a boldog párkapcsolatot. Mindketten nyitottak és beszédesek, ők biztosan sosem unatkoznak egymás mellett.

Hold a Bakban

Időbe telik a Bak holdjegynek, hogy érzéseit kimutassa, hiszen nem szereti elsietni az ismerkedést, a párkapcsolatokat. Fontos neki, hogy érezze a stabilitást a párja mellett, hiszen ő leginkább a hagyományos, régimódi kapcsolatok híve. Az érzelmes Rák jól passzol hozzá, mert mindkettőjüknek fontos a nyugodt és biztonságos család háttér.

Hold a Vízöntőben

A Vízöntő holdjegy lezser, vidám, nyílt, ugyanakkor meglehetősen távolságtartó. Ez pedig azt jelenti, hogy a mindig jókedvű, a partikat ki nem hagyó, szabad lelkű és nyitott Ikrek tökéletes választás a számára. Együtt ők sem unatkoznak soha.

Hold a Halakban

A Halak holdjegy talán a legromantikusabb típus. Őt a szerelem élteti, aminek köszönhetően remekül megtalálja az összhangot a Bika holdjeggyel. A Bika a szépséget és a stabilitást, a meleg és tartós érzelmeket keresi a párkapcsolatban. Közös még bennük, hogy mindketten zárkózottak.

(via elite daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top