Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. január 8-14. – Mély levegő, jön a telihold! És ez még csak a kezdet…

Igencsak felgyorsulnak az események a következő napokban. Nemcsak a telihold okozhat felfordulást az életedben, hanem másik három bolygó is, melyek mind a Holddal állnak szemben. A holdhoroszkóp javaslatait ezért is érdemes megfogadni.

A pénteki telihold óvatosságra int az utakon és a baráti, munkahelyi, rokoni és párkapcsolatokban egyaránt. Minden toleranciádra szükséged lesz, hogy elkerüld a konfliktust. De ez csupán egyetlen nap. Simán kibírod, ugye?

SZERDA január 8.: Az Ikrek Hold javaslata szerint ma minél többet szellőztess. Nem baj, ha hideg van kinn. Két perc alatt friss levegő járja át az otthonodat, az irodádat, ha kinyitsz minden ablakot. Emellett az Ikrek Hold megkönnyíti a tanulást, a vizsgázást és mindenféle megbeszélést. Élj ezekkel a lehetőségekkel!

CSÜTÖRTÖK január 9.: Délelőtt a vizes Rákba lépő Hold aktuálissá teszi a mosást, öntözést, felmosást és mindenféle vízzel kapcsolatos tevékenységet, házimunkát. Ezenkívül igyál minél több folyadékot! Hideg időben a teázás még jobban esik. Közben ne lepődj meg, ha ingerlékenységet, fáradtságot érzel! Ezek már a holnapi telihold előjelei.

PÉNTEK – január 10.: Telihold napján semmit ne erőltess magadra! Inkább állj meg egy pillanatra, és döntsd el, mit kell elengedned, miről érdemes leszoknod. Nem késtél el az új évi fogadalmakkal sem. A januári teliholdról részletesen olvashatsz a táblázat alatt.

Pénteken telihold. Legyél óvatos! (iStockphoto)

SZOMBAT január 11.: Délelőtt még érezheted a tegnap esti telihold hatását, de szerencsére ez már lecsengőben van. 13 óra után az Oroszlán fogyó Hold derűt és optimizmust hoz neked. Tele leszel tervekkel, célokkal, kreativitással, vállalkozó szellemmel. Ezeket érdemes is ma minél inkább megélned. Most tényleg mindenre képes vagy.

VASÁRNAP – január 12.: A hétvége, és különösen a vasárnap a családé. Süss ma kenyeret, süteményt, bármit! A sütés a táplálásnak az az ősi módja, amivel erősítheted a családon belül a szeretet, az összetartozás érzését. Nyáron ezt a szerepet tölti be például a kerti grillezés. Most, télen – kemence hiányában – a sütő is jó szolgálatot tesz…

HÉTFŐ – január 13.: A Hold a lelkes Oroszlán jegyében jár 15 óráig. Addig segít, hogy a szokottnál lelkesebben kezdhesd el a hetet. A játékosság sokat dobhat a hangulatodon. Rajzolj a kávéd tetejére csoki öntettel mosolygó arcot, de felvehetsz vicces, színes zoknit, harisnyát! Úgyis kezdődik a farsangi időszak.

KEDDjanuár 14.: Ma már a józan Szűz Hold dominál, és precizitást hoz magával. Ha koncentrálsz, fantasztikusan hatékonnyá válsz. Ráadásul a hagyomány szerint fogyó Szűz Holdkor lehet a leggyorsabban és legszebben takarítani. Mindegy mennyi időt szánsz rá, elégedett leszel a végeredménnyel.

Erre figyelmeztet a januári telihold

Pénteken telihold lesz a Rák jelében (nlc)

Sértődékeny januári telihold

Január 10-én, pénteken este (20:22-kor) a Bak Nap és a Rák Hold egymással szembekerül, ennek hatására valójában bármin képes leszel megsértődni. A telihold sosem kellemes, mert mindig két ellentétes stílus feszül egymásnak ilyenkor. Belül is vívódsz, hogy melyik fontosabb, és melyiket fojtsd el. A kettősség januárban ilyesmi lehet:

  • BAK – RÁK
  • racionalitás – érzelgősség
  • gyakorlatiasság – elmélet
  • távolságtartás – közvetlenség
  • ambíció – ösztön
  • hivatás – magánélet

Ezek a tulajdonságok nem minden esetben állnak egymással antagonisztikus, feloldhatatlan ellentmondásban. Most lehetőséged nyílik rá, hogy kitaláld, hogyan egyeztetheted össze. Teliholdkor mindig fokozottan óvatosnak kell lenned az utakon és a kapcsolataidban, ugyanis az ellentétek felerősödhetnek, és könnyen szóváltás alakulhat ki. Ezt megelőzendő, okosabb, ha merevség helyett elnéző vagy. Nem számít, hogy neked van-e igazad, hidd el, ráérsz holnap is érvényre juttatni a véleményedet. Mindez azért különösen nagy kihívás, mert a teliholdon kívül pénteken még két, és szombaton is további két bolygószembenállás lesz az égen. Szóval nagyon vigyázz magadra és a többiekre is! Különösen igaz ez, ha Bak vagy Rák szülött vagy, de Mérlegként és Kosként is szükséged lesz a toleranciára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top